Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανάποδη κίνηση με πιέσεις σε τράπεζες και υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανάποδη κίνηση με πιέσεις σε τράπεζες και υψηλό τζίρο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το ΑΕΠ μας επηρέασε σήμερα και τελικά αυτονομηθήκαμε, αλλά όχι με την έννοια που θέλαμε και γράφαμε στο σχόλιό μας στο άνοιγμα. Φαίνεται πως η ανάπτυξη του 2% είναι από τη μία καλή, αλλά δείχνει πως τρίμηνο με τρίμηνο έχουμε πάρει κλίση προς χαμηλότερα. Πρέπει λοιπόν να υπάρξουν πρωτοβουλίες για αναθέρμανση, αλλά με τέτοια ακρίβεια, ίσως η Κυβέρνηση να πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω. Από την άλλη, οι επενδυτές βρήκαν και μία ευκαιρία για κατοχυρώσεις κερδών, ειδικά στις τράπεζες. Με τις ξένες αγορές ανοδικές, εμείς υποχωρήσαμε 0,53%. Στα ύψη ο τζίρος και πάνω από 1,33 δισ. ευρώ, καθώς πέρασαν τα πακέτα των ξένων από το placement της Πειραιώς. Αλλά και χωρίς τα πακέτα πάλι ήταν υψηλός ο καθαρός τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικά τα νούμερα της Alpha Bank και το μήνυμα αισιόδοξο, αλλά η μετοχή πιέστηκε και μάλιστα σημαντικά, κλείνοντας με απώλειες 3,56%. Θα το εκλάβουμε ως «αγόρασε τη φήμη, πούλα την είδηση». Χαμηλότερα και οι άλλες συστημικές οι οποίες βέβαια έχουν δώσει τρομερή κίνηση. Η Εθνική στο -3,70% με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 7,03 ευρώ. Απώλειες 2,14% για Eurobank και 1,54 ευρώ για Πειραιώς. Στα 4 ευρώ το placement στα 4,10 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεχωρίζει το τελευταίο διάστημα και είναι συχνές οι αναφορές μας. Σήμερα πήγε σε νέα υψηλά 24 ετών με υψηλό όγκο. Αν κάνουμε σύγκριση αποτιμήσεων, μάλλον αδικείται. Στα 15,22 ευρώ και στο +2,84%.

CENERGY: Θα το κάνει το εργοστάσιο στις ΗΠΑ, θα το δείτε. Μπορεί να μην είναι με την Orsted, μπορεί να είναι μόνη της ή με κάποιον άλλο, αλλά η ουσία είναι πως βλέπει η διοίκηση μεγάλες ευκαιρίες εκεί. Επίσης δε θα είναι για υποθαλάσσια καλώδια αλλά μάλλον επίγεια. Σούπερ αισιόδοξη η διοίκηση και βλέπει μείωση τόκων σταδιακά και καλύτερη κερδοφορία από την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

ΤΙΤΑΝ: Έβαλε πλάτη και έκλεισε στο +3,11% και στα 26,50 ευρώ, δηλαδή κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά τελικά έκλεισε στα 2,06 ευρώ και στο -1,90%.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Την κάλυψη της μετοχής ξεκίνησε η Eurobank Equities δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα ευρώ, δηλαδή περιθώριο ανόδου περίπου 30%. Για το 2023 περιμένει έσοδα 62,3 εκατ. ευρώ και κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ, αλλά για το 2024 τα καθαρά κέρδη αναμένει πως θα εκτιναχθούν στα 6,2 εκατ. ευρώ και στα 7,9 εκατ. ευρώ το 2025. Με την αποτίμηση στα 65 εκατ. ευρώ θεωρούμε λογική την τιμή στόχο, αν έρθουν τα νούμερα αυτά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εντυπωσιακός σήμερα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα και μάλλον θα επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά πως είναι φθηνή η μετοχή. Στα 10,15 ευρώ και στο +4%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Q&R και κάνει και μεγάλους όγκους. Δυνατή κίνηση σήμερα και από Ίλυδα.

ΦΘΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: Αν και είναι πολλές, εξακολουθούν να μην τραβούν οι περισσότερες επενδυτικά βλέμματα. Αντιθέτως, καλπάζουν άλλες που μόνο φθηνές δεν τις λες. Η στήλη παραμένει εστιασμένη στα θεμελιώδη και μόνο σε αυτά. Δεκάδες φήμες κυκλοφορούν. Οι μισές βέβαια ή και λιγότερες να επιβεβαιωθούν θα βελτιώνουν το περιθώριο ανόδου πολλών μετοχών. Καλύτερα όμως να… κοιμόμαστε ήσυχοι. Αν έχει χαμηλούς δείκτες αποτίμησης μία εισηγμένη, τότε κοιμάσαι ήσυχος.

ΕΥΑΘ: Προφανώς και είναι να αναρωτιέσαι, ποιοι κωδικοί βγάζουν τόσα κομμάτια σε αυτές τις τιμές. Γνωρίζουν κάτι ή απλά απογοητεύτηκαν; Στα 3,38 ευρώ και στο -2,87%.

ΕΧΑΕ: Με μεγάλο όγκο σήμερα η μετοχή και μάλλον θα περίμενε κάποιος να τα πάει καλύτερα, ειδικά όταν γίνονται τέτοιοι τζίροι στο Χ.Α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης