Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ο εξαιρετικός ΟΠΑΠ, το come back της Cenergy και η αναμονή του placement

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ο εξαιρετικός ΟΠΑΠ, το come back της Cenergy και η αναμονή του placement
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η αγορά και γύρω από το χθεσινό τους κλείσιμο κινούνται και οι ξένες αγορές. Ο τζίρος παρά τα αρκετά πακέτα ήταν χαμηλός που δείχνει και τη στάση αναμονής. Κοντά στα υψηλά πάντως εξακολουθεί να κινείται η αγορά και βρίσκει μετοχές να προσφέρουν στήριξη. Σήμερα ήταν η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ, η Cenergy και μερικές ακόμα. Στην τελική ευθεία μπαίνουμε για το placement της Πειραιώς που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Στο -0,14% και στις 1.422,75 μονάδες έκλεισε ο Γ.Δ. Σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε 0,67% και από την αρχή του έτους είναι στο +10,02%.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Πρεμιέρα σήμερα των αλλαγών και μένει να δούμε αν θα μειωθούν οι τιμές σε κάποια από τα προϊόντα που είναι απαραίτητα και λόγω των αυξήσεων οι τιμές είχαν ξεφύγει. Νομίζουμε πως απέναντι στους κερδοσκόπους, οι οποίοι τσάκισαν το πορτοφόλι του καταναλωτή, χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα. Καταλαβαίνετε πως πρέπει να «μιλήσει» την ίδια γλώσσα το υπουργείο. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι σε αυτή τη χώρα.

STOCK OPTION: Θα ξαναγράψουμε μπας και συγκινηθεί κάποιος πως αυτό το παιχνίδι με το τύπωμα μετοχών πρέπει να τελειώσει και να μπουν κανόνες. Δεν γίνεται να βγάζεις ζημιές και κάθε δύο μήνες να δίνεις μετοχές σε στελέχη σε προνομιακές τιμές. Δε γίνεται οι βασικοί μέτοχοι να αποφασίζουν πόσα θα δώσουν στους εαυτούς τους. Πάλι τύπωσε μετοχές η CPI που είχε ζημιές στην τελευταία χρήση που έληξε τέλος Ιουνίου 2023. Φυσικά δεν είναι η μόνη. Εδώ είχαμε παραδείγματα από μεγάλες του FTSE 25 ή και από άλλες μικρομεσαίες. Όλες τυπώνουν χαρτιά.

CENERGY: Σε τρεις συνεχόμενες ανοδικές πήρε πίσω όλη την υποχώρηση και πήγε αρκετά κοντά στα υψηλά της. Στα 7,39 ευρώ και στο +2,78%.

HELLENIQ ENERGY: Η Euroxx αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών όπως και η συνολική διανομή μερίσματος, η οποία διαμορφώνει μερισματική απόδοση πάνω από 10%. Η Piraeus Securities επαναδιατυπώνει τη σύσταση υπεραπόδοσης και σημειώνει πως το ξεκίνημα του 2024 είναι ενθαρρυντικό για τα περιθώρια διύλισης και για τη ζήτηση. Το ανώτερο της εκτίμησης της μέρισμα σημειώνει η Optima Bank, η οποία έχει δώσει τιμή στόχο τα 10,70 ευρώ.

Η εμπορευσιμότητα μετά το placement έχει βελτιωθεί ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νέα διάθεση μετοχών, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η διασπορά. Οι δύο βασικοί μέτοχοι ελέγχουν κάτι παραπάνω από 70%. Σήμερα, λόγω της μεγάλης ανόδου χθες από το rebalancing, υποχώρησε 2,26%.

ΟΠΑΠ: Από 6/3 έρχεται στην Ελλάδα του Eurojackpot με κέρδη έως 120 εκατ. ευρώ. Μένει να δούμε πως θα επηρεάσει τα άλλα παιχνίδια. Πάντως η διοίκηση πρόσφατα έκανε σημαντικές αλλαγές και τόνωσε το ενδιαφέρον σε παιχνίδια όπως το ΛΟΤΤΟ και το Τζόκερ, αυξάνοντας ξανά το ενδιαφέρον των παικτών. Νέα πολυετή υψηλά και πάνω από τα 17 ευρώ η μετοχή. Στα 17,10 ευρώ και στο +1,36%.

MOTOR OIL: Αφού αύξησε η HelleniQ τη διανομή μερίσματος φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτή. Στα 27 ευρώ η τιμή της μετοχής και υπενθυμίζεται πως έχει ήδη δώσει προμέρισμα 0,40 ευρώ.

ENTERSOFT: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities ήταν τα αποτελέσματα με τη χρηματιστηριακή να σημειώνει πως η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη έκανε λόγο για καλή πορεία το 2024 και έδωσε εκτίμηση για τζίρο περί τα 45 εκατ. ευρώ και EBITDA περί τα 15 εκατ. ευρώ. Σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 7,52 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

REAL CONS.: Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε και η συγκεκριμένη μετοχή. Στα 3,43 ευρώ και στο +4,57%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης