Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. - Στήριξη από τα αποτελέσματα - Περιμένουν την Πειραιώς οι επενδυτές

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. - Στήριξη από τα αποτελέσματα - Περιμένουν την Πειραιώς οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλό και σήμερα το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης, μετά και το νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ. Η ψυχολογία παραμένει καλή λόγω των μάκρο που είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Υπάρχουν βέβαια και σημαντικά κέρδη που κάποιοι επενδυτές είναι λογικό να θέλουν να κατοχυρώσουν. Με δυνατή άνοδο ολοκληρώθηκε στο Χ.Α. το πρώτο δίμηνο, υποστηριζόμενο, από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, τις υψηλές διανομές μερισμάτων που ανακοινώνονται, αλλά και από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνονται μέχρι σήμερα. ΕΛΠΕ και Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο. Σταθεροποιητικό το δικό μας ξεκίνημα.

HELLENIQ ENERGY: Κάπως καλύτερα τα αποτελέσματα έναντι των εκτιμήσεων και σημαντικά ανώτερο το συνολικό μέρισμα που ανακοίνωσε η διοίκηση. Εξαιρετικές οι ταμειακές ροές και το επιτρέπουν. Οι αναλυτές είναι θετικοί, σημειώνουν το καλό ξεκίνημα που ανέφερε η διοίκηση για το 2024, τη ζήτηση που είναι βελτιωμένη και τα περιθώρια διύλισης που επίσης είναι καλά. Στα 0,6 ευρώ το υπόλοιπο του μερίσματος και στα 0,90 ευρώ το συνολικό.

Ήπια πτωτικά ξεκίνησε η μετοχή, η οποία χθες είχε σημαντική άνοδο λόγω και του rebalancing. Σημειώνουμε επίσης τις πληροφορίες για νέο placement που κυκλοφορούν στην αγορά και αν γίνει θα βελτιώσει περαιτέρω τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα. Σήμερα οι δύο βασικοί μέτοχου ελέγχουν περίπου 71,5%. Δεν είναι μικρό ποσοστό...

CENERGY: Μέσα σε λίγες συνεδριάσεις επανήλθε πλήρως από τη διόρθωση που είχε κάνει. Στα 7,29 ευρώ και στο +1,39%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τις επίσημες ανακοινώσεις περιμένει η αγορά για το εύρος τιμής διάθεσης. Με την τιμή πάντως να έχει ξεπεράσει τα 4 ευρώ δεν μπορεί να δοθεί μεγάλο discount. Η ζήτηση είναι ισχυρή και μάλλον αυτή η εξέλιξη θα συνεχίσει να στηρίζει τη μετοχή, αφού αν έχουμε υπερκάλυψη θα χρειαστεί να αγοράσουν τα κομμάτια που πρέπει να έχουν τα funds απευθείας από την αγορά. Στα 4,0780 ευρώ και με ήπια άνοδο στα πρώτα λεπτά αλλά με μεταβλητότητα.

ΟΤΕ: Όσα και να γράψουμε λίγα είναι. Η πλέον αδικημένη μετοχή. Έχει βάλει και αυτή βέβαια το χεράκι της αλλά όχι και έτσι πλέον. Με τέτοια συνολική απόδοση για την αγορά, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι χρωστάει κίνηση. Στα 14 ευρώ σήμερα μετά το μπαράζ θετικών εκθέσεων από τους αναλυτές το τελευταίο διάστημα.

ΑΔΜΗΕ: Καλό το ξεκίνημα και ενισχύεται 2,6%. Όπως σε κάθε ανοδική προσπάθεια, έτσι και η σημερινή κίνηση είναι με καλές συναλλαγές. Η βελτίωση του Wacc έχει ήδη δώσει ώθηση στα μεγέθη και το έχουμε δει στο εννεάμηνο. Φθηνή η μετοχή και το καλό σενάριο είναι να υπάρξει βελτίωση και του συνολικού μερίσματος.

INTRACOM: Στο επίκεντρο η μετοχή και είναι εκ των πρωταγωνιστών της σημερινής μέρας. Ξεκίνησε με άνοδο 3% και έχει περάσει ξανά εύκολα πάνω από τα 4 ευρώ. Οι συμμετοχές που έχει σε Intralot και Intrakat αν και μικρές πάνε καλά.

INTRALOT: Οι τοποθετήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, έδωσαν ώθηση στη μετοχή και οι επενδυτές θα λέγαμε πως ενθουσιάστηκαν. Στα 1,2580 ευρώ σήμερα και πάλι με υψηλό όγκο.

CENTRIC: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν από τις μικρομεσαίες στα πρώτα λεπτά. Στα 0,3890 ευρώ και στο +2,91%. Η αποτίμηση λίγο κάτω από 40 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης