Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Premia, στις 28 Φεβρουαρίου Ιdeal και Lavipharm και στις 29 η HelleniQ Energy και η Entersoft
Σχετικά Άρθρα
Το επιφυλακτικό άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς σημειώνουν οι αναλυτές, καθώς οι επενδυτές δεν αποκλείουν μία διόρθωσης εν όψει σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων.
Από την άλλη στο εσωτερικό τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες και οι πληροφορίες που υπάρχουν για επιχειρηματικές συμφωνίες, μπορούν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.
Οι επόμενες μέρες τις εβδομάδας έχουν αρκετές δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Premia, στις 28 Φεβρουαρίου δημοσιεύουν Ιdeal και Lavipharm και στις 29 η HelleniQ Energy και η Entersoft.
Την ίδια μέρα θα γίνει και το rebalancing του MSCI.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα με τους επενδυτές να γίνονται πιο επιφυλακτικοί ως προς τη διατήρηση του ράλι εν όψει μιας πληθώρας ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων αυτήν την εβδομάδα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα, με επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται.

Beta
Η απουσία βραχυπρόθεσμου καταλύτη μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε συσσώρευση για μία ακόμη συνεδρίαση, ενώ τα ικανοποιητικά αποτελέσματα περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης. Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών υποδηλώνουν επιφυλακτικότητα, μία στάση που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την επικείμενη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Κύκλος
Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος ήταν διαδικαστικού τύπου, καθώς ο Γ. ∆. διακυμάνθηκε εντός εξαιρετικά μικρού εύρους τιμών, λίγο πάνω-λίγο κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής , για να κλείσει τελικά πάνω στην πρώτη αντίσταση των 1415 μονάδων. Με τον πήχη των προσδοκιών να παραμένει χαμηλά μέχρι τις τελικές αναγγελίες για τη μεταβίβαση του 27% της Πειραιώς από το ΤΧΣ.

Depolas
Υποτονική έως αδιάφορή μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ με εξαιρετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών και μεταβλητότητας. Και στο εξωτερικό οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες δεν έχουν να επιδείξουν κάτι ουσιαστικά διαφορετικό, καθώς ενδεχομένως αναμένουν τα νέα στοιχεία από τα επίπεδα τιμών αγαθών και υπηρεσιών της Πέμπτης και Παρασκευής. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται και πάλι σε στοιχεία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με βασικότερα τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών προϊόντων (Ιανουαρίου) και καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Φεβρουαρίου), αλλά και τον δείκτη μεταποίησης Richmond Fed (Φεβρουαρίου). Για τον ΓΔΧΑ, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εκτόνωση της συσσώρευσης τους τελευταίου διαστήματος εισαγόμενη αφορμή. Στην περίπτωση που αυτή είναι ανοδική από τα τρέχοντα επίπεδα θα εξετάσουμε μερική και πάντα επιλεκτική κατοχύρωση κερδών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης