Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ισχυρή η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό – Άνοδο με επιλεκτικές κινήσεις βλέπουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Ισχυρή η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό – Άνοδο με επιλεκτικές κινήσεις βλέπουν οι αναλυτές
Σήμερα το βράδυ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell
Σχετικά Άρθρα
Η θετική επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα τους δείκτες, οι οποίοι καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ, οι δείκτες στην Ευρώπη αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα όπως δείχνουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Στο εσωτερικό τα βλέμματα πλέον έχουν συγκεντρωθεί στην Τράπεζα Πειραιώς και η αγορά περιμένει το placement, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει επιτυχία και η διάθεση θα γίνει με μικρό discount έναντι της τρέχουσας τιμής.
Στελέχη της αγοράς είναι αισιόδοξα για τη μετέπειτα πορεία της αγοράς και εκτιμούν ότι μετά το placement και υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα στο εξωτερικό διατηρηθεί ως έχει, θα μπορούσαμε να δούμε νέα υψηλά 13 ετών.
Σημειώνεται πως σήμερα το βράδυ ο οίκος FTSE Russell θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των δεικτών με την ισχύ να ξεκινάει από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ήδη στους δείκτες με τη μέθοδο της ταχείας εισόδου.
Σημειώνεται πως τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 25 λήγουν σήμερα.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προσπερνούν να μικτά οικονομικά στοιχεία και διατηρούν την αισιοδοξία τους ενόψει και της δημοσίευσης του δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος θα διαμορφώσεις τις αποφάσεις της FED στο μέλλον.

Piraeus Securities
Για σήμερα θα περιμέναμε ότι η αγορά θα επιχειρήσει να κινηθεί υψηλότερα με κύριο άξονα τον τραπεζικό κλάδο καθώς επίσης την Coca Cola και τον ΟΤΕ.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να κινηθεί υψηλότερα, βοηθούμενη από τις διεθνείς αγορές.

Beta
Τα ισχυρά κέρδη στις ξένες αγορές μπορεί να στηρίξουν τα επίπεδα παρέχοντας κίνητρα για επιλεκτικές τοποθετήσεις. Σημειώστε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί του δείκτη FTSE 25 λήγουν σήμερα.

Κύκλος
Μία αναγνωριστική πτήση πάνω από την τοπική κορυφή των 1412 μονάδων πραγματοποίησε κατά την χτεσινή συνεδρίαση ο Γ.∆. επιτυγχάνοντας και ένα νέο ρεκόρ, καθώς είχε να δει τις 1414 μονάδες από τις 4/5/2011, με το κλείσιμο ωστόσο να γίνεται αρκετά χαμηλότερα. Λήγουν σήμερα τα ΣΜΕ του τρέχοντας μήνα διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για μια συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης