Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ράλι 7% για την Coca Cola μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και το αυξημένο μέρισμα

Ράλι 7% για την Coca Cola μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και το αυξημένο μέρισμα
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2023 ανήλθαν στα 1,083,8 δισ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης η Coca Cola έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 717 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ο όμιλος 764,2 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε ύψος ρεκόρ 711,8 εκατ. ευρώ παρά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα και επίσης ανακοινώθηκε υψηλότερο μέρισμα 0,93 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή παίζει με χαμηλό p/e ειδικά αν γίνει μία πρόχειρη εκτίμηση για τα κέρδη του 2024 βάσει της κατεύθυνσης που έδωσε η διοίκηση.
Η μετοχή καταγράφει σήμερα ράλι και ενισχύεται 7% με τον όγκο των συναλλαγών να είναι υψηλός και συγκεκριμένα 120 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 10,36 δισ. ευρώ και η τιμή στα 27,80 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η μετοχή είχε το τελευταίο διάστημα καταγράψει υποχώρηση που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί καθώς η διοίκηση είχε επισημάνει από νωρίς τις προοπτικές, είχε ανακοινώσει μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και πως περιμένει καλή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
Για το 2024 περιμένει αύξηση στα κέρδη προ φόρων και τόκων μεταξύ 3-9% και αύξηση τζίρου 6-7%. Επίσης περιμένει χρηματοοικονομικά έξοδα 50-70 εκατ. ευρώ και φόρο 25-27%.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2023 ανήλθαν στα 1,083,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης