Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο Πειραιώς, Coca Cola και rebalancing λόγο ΔΑΑ

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο Πειραιώς, Coca Cola και rebalancing λόγο ΔΑΑ
Από το σημερινό κλείσιμο της αγοράς το Αεροδρόμιο Αθηνών θα ενταχθεί στον FTSE All World επομένως αναμένονται κινήσεις rebalancing στο κλείσιμο
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής δείχνουν ότι τηρούν οι επενδυτές στην Ευρώπη, με τα παράγωγα να κινούνται λίγο χαμηλότερα.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.
Η εγχώρια αγορά με δύο πτωτικές συνεδριάσεις, δείχνει διαθέσεις για ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα νέα υψηλά 13 ετών που κατέγραψε πρόσφατα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα με τους αναλυτές να περιμένουν ανώτερα κέρδη από την εκτίμηση της διοίκησης. Μετά τη δημοσίευση ανοίγει ο δρόμος για το placement.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο 277 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx σημειώνει πως παραμένει bullish για τη μετοχή καθώς διαπραγματεύεται κάτω από 5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024 και με δείκτη P/TBV 0,65 φορές.
Ο οίκος MSCI χθες δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στη σύνθεση του MSCI Greece Standard, ενώ συμπεριέλαβε την Intralot και την Intrakat στον Small Cap. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της 29ης Φεβρουαρίου.
Από το σημερινό κλείσιμο της αγοράς το Αεροδρόμιο Αθηνών θα ενταχθεί στον FTSE All World επομένως αναμένονται κινήσεις rebalancing στο κλείσιμο.
Αύριο εκτός από την Πειραιώς δημοσιεύει αποτελέσματα και η Coca Cola. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 717 εκατ. ευρώ και θετικό μήνυμα από τη διοίκηση για το 2024 με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν διψήφιο ποσοστό αύξησης των κερδών προ φόρων και τόκων.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί λίγο υψηλότερα σήμερα με τη στήριξη των διεθνών αγορών.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιλεκτικές κινήσεις ενόψει της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Beta
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο (15:30 ώρα Ελλάδος) θα διαμορφώσουν την τάση της ημέρας με το πιο πιθανό σενάριο οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων.

Depolas
Μικρή υποχώρηση για 2η ημέρα είδε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον σήμερα θα επικεντρωθεί στα σημερινά μεγέθη του πληθωρισμού Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, αν και η επόμενη συνεδρίαση της FED απέχει περισσότερο από μήνα (19-20 Μαρτίου). Παράλληλα, βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Φεβρουαρίου στην Γερμανία. Η ευρύτερη εικόνα των αγορών δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το Bloomberg, η MSCI αφαίρεσε από τους δείκτες της (Global Standard Indexes) 69 εταιρείες από Κίνα και Ηονγκ Κονγκ, τον υψηλότερο αριθμό αφαιρέσεων τα τελευταία 2 χρόνια. Για τον ΓΔΧΑ σημειώνουμε ότι μια περαιτέρω υποχώρηση της τάξεως του 2%-3% είναι απόλυτα φυσιολογική και δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως διόρθωση.

Κύκλος
Το επίπεδο των 1400 μονάδων αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο για τον Γ.∆. να διατηρηθεί. Στις τελευταίες συνεδριάσεις το εύρος διαπραγμάτευσης κινείται στα επίπεδα των 1395-1405 μονάδων γεγονός που επιδεικνύει την διστακτικότητα των επενδυτών να “ανεβάσουν” το Γ.∆. στα επίπεδα της πιο σημαντικής αντίστασης των 1404-1407 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης