Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (13/2) η Γ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για έκδοση νέων μετοχών και έγκρισης νέου προγράμματος αγοράς ιδίων

Σήμερα (13/2) η Γ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για έκδοση νέων μετοχών και έγκρισης νέου προγράμματος αγοράς ιδίων
Έως και τα 40 ευρώ θα μπορεί να αγοράζει ίδιες μετοχές η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε λίγη ώρα θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (11:00) προκειμένου να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου για την έκδοση 6 εκατ. μετοχών, οι οποίες έχουν ήδη δοθεί από τον βασικό μέτοχο, Γιώργο Περιστέρη, σε επιλεγμένους επενδυτές και μέσω της αύξησης θα του δοθούν πίσω.
Ουσιαστικά ο κ.Περιστέρης δάνεισε την εταιρεία με 6 εκατ. μετοχές και θα τις λάβει πίσω, ενώ η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και τη διαγραφή 6 εκατ. ιδίων μετοχών.
Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά δεν υπάρχει dilution και πως στο μετοχικό κεφάλαιο εισήλθαν περισσότεροι επενδυτές και αναμένεται να βελτιωθεί η διασπορά.
Παράλληλα, η γενική συνέλευση θα λάβει απόφαση για έγκριση νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και ακύρωση του υπάρχοντος.
Η διαφορά του νέου προγράμματος από το παλιό είναι ότι αυξάνεται το ανώτατο όριο αγοράς ιδίων μετοχών και ο πήχης από τα 30 ευρώ θα πάει στα 40 ευρώ.
Η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες στα 14,36 ευρώ.
Με τις παραπάνω αποφάσεις και όταν θα εκδοθούν οι μετοχές θα φανεί και ο μηδενισμός της αρνητικής θέσης που έχει η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.
Η χρηματιστηριακή φαίνεται να έχει short θέση 5,8% στην εισηγμένη, αλλά ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης. Δηλαδή η Πειραιώς δανείστηκε από τον κ.Περιστέρη τις μετοχές και τις έδωσε στους δικαιούχους του placement. Έτσι φαίνεται να έχει ανοικτή θέση 5,8% η οποία θα μηδενίσει μόλις εκδοθούν οι νέες μετοχές, οι οποίες θα της παραδοθούν και αυτή με τη σειρά της θα τις δώσει στον κ.Περιστέρη.

Θετικοί οι αναλυτές για τη μετοχή

Όπως έχει ξαναγράψει το ΒΝ οι αναλυτές είναι αρκετά θετικοί για τη μετοχή.
Η Piraeus Securities, περιλαμβάνει την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κορυφαίες της επιλογές ανεβάζοντας μάλιστα την τιμή στόχο στα 22,20 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνεται στην τιμή η
προβλεπόμενη προσθήκη της Αττικής Οδού), με τη μετοχή να προσφέρει το μεγαλύτερο upside (60%) ανάμεσα στις προτάσεις της χρηματιστηριακής στην ελληνική αγορά.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει μετά από μια ομαλοποίηση της κερδοφορίας του τομέα θερμικής ενέργειας, το EBITDA για το 2023 να έρθει στα επίπεδα των 0,5 δισ. ευρώ και 0,6 δισ. ευρώ για το 2024, πριν ενισχυθεί σημαντικά το 2026 φτάνοντας τα 0,7 δισ. ευρώ (περιλαμβάνοντας την Αττική Οδό και προσαρμόζοντας για λοιπές συμμετοχές, το EBITDA αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ).
Η Euroxx έδωσε τιμή-στόχο τα 20,2 ευρώ και σημειώνει πως αποτελεί μία μακροπρόθεσμη ιδέα, δεδομένης της πολύ μεγάλης υπολειπόμενης διάρκειας ζωής του χαρτοφυλακίου των παραχωρήσεων αλλά και του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος σε ΑΠΕ.
Με την ολοκλήρωση των έργων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να αρχίσει να απολαμβάνει σημαντικές ροές μερισμάτων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης