Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κινήσεις profit taking στα υψηλά 13 ετών και ήπιες απώλειες 0,49%- Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κινήσεις profit taking στα υψηλά 13 ετών και ήπιες απώλειες 0,49%- Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα ισχυρά κέρδη που έχουν οι επενδυτές από τη μεγάλη άνοδο της αγοράς τις προηγούμενες εβδομάδες έκαναν και σήμερα κάποιους να προχωρήσουν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και να οδηγήσουν το γενικό δείκτη χαμηλότερα. Απολύτως φυσιολογική η κίνηση και δε νομίζουμε πως ανησύχησε κάποιος από την πορεία της αγοράς σήμερα. Πιέστηκαν Aegean, Quest, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ξεχώρισαν ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola. Ο δείκτης στο -0,49% και στις 1.394 μονάδες με χαμηλό τζίρο.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Το βράδυ η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, αύριο στο κλείσιμο της αγοράς rebalancing λόγω εισόδου του Αεροδρομίου Αθηνών στον FTSE All World.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Βγήκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής και ασφάλειας, ύψους 11,8 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Προθεσμία παραλαβής προσφορών έως 26 Φεβρουαρίου και αποσφράγιση των προσφορών 1η Μαρτίου.

ΟΠΑΠ: Σε νέα πολυετή υψηλά και αυτή η μετοχή και έχει δώσει τρομερά μερίσματα τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 14,5 ετών υψηλό (σε κλείσιμο) αποτελούν τα 16,59 ευρώ.

COCA COLA: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έβγαλε αντίδραση. Στις 14/2 δημοσιεύει αποτελέσματα. Στο +0,62% και στα 25,93 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Είναι μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν εδώ και κάμποσες συνεδριάσεις. Έφτασε στα 7,74 ευρώ και αν υπολογίσουμε και το προμέρισμα δεν είναι άσχημη η απόδοση. Μπορεί και καλύτερα βέβαια.

AEGEAN: Στα 20 ευρώ έβαλε την τιμή στόχο η Χρυσοχοΐδης. Μας κάνει μόνο εντύπωση πως η εκτίμηση για τα κέρδη του 2023 είναι μόλις στα 127 εκατ. ευρώ τα οποία μάλλον θα τα ξεπεράσει για πλάκα. Δηλαδή στο εννεάμηνο είχε 170 εκατ. ευρώ και έχει μιλήσει για κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο ο κ.Βασιλάκης. Στα 12,42 ευρώ και στο -2,20%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το θέμα της αποζημίωσης της Αττικής Οδού από το κράτος είναι μεγάλο θέμα. Ζητάει 200 εκατ. ευρώ από το κράτος λόγω της πανδημίας. Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι είχαν πάρει αποζημίωση πλην αυτής. Επίσης ζητάει και από τις ασφαλιστικές 75 εκατ. ευρώ και οι πηγές μας λένε πως θα τα πάρει. Άρα καταλαβαίνετε πως θα μπουν πολλά λεφτά στο ταμείο της Ελλάκτωρ. Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά φαίνεται πως θα τα πάρει.

ΔΑΑ: Δυνατή πτώση και σπάσιμο των 9 ευρώ. Στα 8,86 ευρώ και στο -3,38%.

ΕΛΤΟΝ: Αναμενόμενη η διάψευση των φημών περί εξαγοράς, υπερβολική η πτώση της μετοχής. Εκτός και αν όντως όσοι αγόραζαν τις προηγούμενες ημέρας, το έκαναν επειδή πίστευαν ότι θα εξαγοραστεί. Η μετοχή έχει υποχωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και παίζει με πολύ χαμηλό p/bv. Το ερώτημα είναι αν θα δούμε καλύτερη δεύτερο εξάμηνο έναντι του πρώτου του 2023 και έτσι θα δούμε συνολικά καθαρά κέρδη που θα δίνουν ελκυστική αποτίμηση. Στα 2,06 ευρώ και στο -6,36% με 103 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Σε εξέλιξη το re-rating της μετοχής. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη στα οικονομικά ή αν απλά η κίνηση έχει να κάνει με τη γενικότερη άνοδο της αγοράς. Στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου είχε αποτυπωθεί μία δυσκολία στα οικονομικά και ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση από τις τράπεζες. Στα 0,5890 ευρώ και στο +13,93% με όγκο 845 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Μεγάλος ο όγκος για τα δεδομένα της, μεγάλη και η αδυναμία της να ξεφύγει από τη μιζέρια. Το ενεργειακό πλέον δεν αποτελεί λόγο ώστε να είναι καθηλωμένη η μετοχή στην αποτίμηση των 120 εκατ. ευρώ. Με 65 εκατ. ευρώ ταμείο στο εξάμηνο δεν μπορεί να αξίζει μόνο 55 εκατ. ευρώ (EV). Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 177,5 εκατ. ευρώ. Στα 3,31 ευρώ και στο +1,22% με 33 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ-JUMBO-ΟΛΠ-ΜΟΗ (απάντηση): Δεν μπορούμε φυσικά να σας πούμε τι θα κάνετε, ούτε είναι δουλειά μας να προτείνουμε μετοχές. Η στήλη τις παρακολουθεί όλες αυτές και τις θεωρεί εξαιρετικές εταιρείες. Η διασπορά είναι η καλύτερη λύση. Παίρνεις λίγες μετοχές από την κάθε εταιρεία. Η ΜΟΗ θα έπρεπε με βάση τα μεγέθη ήδη να είναι σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, όπως και η Τιτάν. Ο ΟΛΠ ίσως λόγω των θεμάτων στην Ερυθρά Θάλασσα να κάνει μία στάση μέχρι να φανεί πόσο θα κρατήσει το πρόβλημα και η Jumbo νομίζουμε πως λίγο πιο πάνω θα είναι σε σχετικά δίκαια επίπεδα.

ΜΑΘΙΟΣ: Με υψηλό όγκο σήμερα η μετοχή. Στα 1,25 ευρώ και στο +7,76% με 44 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζει ακάθεκτη…

FLEXOPACK: Κάπως περισσότεροι οι αγοραστές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά ο όγκος, αλλά έχει ενισχυθεί λίγο η αποτίμηση. Παραμένει τσάμπα. Στα 8.50 ευρώ και στο +2,41%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δείχνει ότι ζεσταίνει μηχανές. Και αν σπάσει θα μας πάει 14-15 ευρώ. Εκεί θα είναι και πιο δίκαιη η αποτίμηση.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή πίεση στη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης