Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Aegean Airlines: Έναρξη κάλυψης από Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ - Στα 20 ευρώ η δίκαιη τιμή

Aegean Airlines: Έναρξη κάλυψης από Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ - Στα 20 ευρώ η δίκαιη τιμή
Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 127 εκατ. ευρώ και το 2024 142 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της Aegean Airlines ξεκίνησε η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ δίνοντας τιμή στόχο τα 20 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 60% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Όπως σημειώνει η εταιρεία άλλαξε ταχύτητα το 2023 και δημιουργεί κέρδη και στα 4 τρίμηνα και έτσι ξεπέρασε κάποιους ενδοιασμούς αφού μέχρι τότε η αεροπορική είχε τα κέρδη της χρονιάς σε ένα τρίμηνο και στα άλλα τρία είχε ζημιές. Πλέον η αυξημένη χωρητικότητα και η υψηλότερη πληρότητα δίνουν κέρδη. Κέρδος έχει και από την αποπληρωμή των warrants αφού έλαβε 120 εκατ. ευρώ και επέστρεψε 85 εκατ. ευρώ.
Η πρόσβαση σε πρόσθετη δυναμικότητα είναι καθοριστική εκτιμά ο αναλυτής της Χρυσοχοΐδης και σημειώνει πως η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά μέσα από μία μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών. Λόγω του θέματος των κινητήρων η διοίκηση περιμένει ανάπτυξη 2-4% περίπου αλλά οι πτήσεις της σήμερα είναι 5,29% περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2023, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρβαση της εκτίμησης, λέει η χρηματιστηριακή.
Το momentum είναι θετικό. Η πετυχημένη εισαγωγή στο Χ.Α. του Αεροδρομίου Αθηνών βάζει την Αegean στο ραντάρ επιπλέον επενδυτών που αναζητούν έκθεση στον τουριστικό κλάδο.
Ο μέσος δείκτης EV/EBITDA στην Ευρώπη είναι 3,4 φορές παρόμοιος με αυτόν της Aegean (3,8 φορές) δίνοντας μία κατώτατη αποτίμηση στα 13,50 ευρώ χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προοπτική ανάπτυξης.
Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 127 εκατ. ευρώ και το 2024 142 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης