Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Όλα τα βλέμματα των επενδυτών σήμερα στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος – Στα ύψη αναμένεται ο τζίρος

Όλα τα βλέμματα των επενδυτών σήμερα στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος – Στα ύψη αναμένεται ο τζίρος
Η κάλυψη όπως ανακοινώθηκε και επίσημα χθες ήταν τεράστια
Σχετικά Άρθρα
Η ώρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος έφτασε και οι μετοχές θα ξεκινήσουν σήμερα να διαπραγματεύονται με κωδικό «ΔΑΑ» και τιμή εκκίνησης τα 8,20 ευρώ ανά μετοχή.
Ο τζίρος συνολικά της αγοράς αναμένεται να εκτοξευτεί και η συνολική κεφαλαιοποίηση να ενισχυθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ περίπου, ίσως και υψηλότερα ανάλογα με το πως θα κινηθεί η μετοχή.
Ο αριθμός των μετοχών ανέρχεται σε 300 εκατ. μετοχές και τα έσοδα από την πώληση των μετοχών για το ΤΑΙΠΕΔ μετά την αφαίρεση των δαπανών ανέρχονται στα 770 εκατ. ευρώ.
Στελέχη της αγοράς όπως έχει μεταδώσει το ΒΝ αναφέρουν ότι περιμένουν να πάει αρκετά καλά και η τιμή να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα 9 ευρώ.
Σημειώνεται πάντως πως ο βασικός μέτοχος η AviAlliance έλαβε 30 εκατ. μετοχές με τιμή 9,758 ευρώ ανά μετοχή και σίγουρα η τιμή θα επηρεάσει.
Η κάλυψη όπως ανακοινώθηκε και επίσημα χθες ήταν τεράστια και ειδικά για τους μικροεπενδυτές οι μετοχές που τελικά έλαβαν ήταν ελάχιστες και περίπου 4 ανά 100 που ζητούσαν.
Και στο εξωτερικό όμως προτιμήθηκαν μακροπρόθεσμοι επενδυτές και υπήρξαν αρκετοί που δεν έλαβαν τελικά μετοχές.
Αυτή η υπερβάλλουσα ζήτηση αναμένεται να ωθήσει τη μετοχή υψηλότερα και το τζίρο της αγοράς ακόμα πιο ψηλά.
Ήδη στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται σημαντική αύξηση των συναλλαγών.
Επίσης να σημειωθεί πως ο οίκος FTSE Russell δεν έχει αποκλείσει ταχεία είσοδο στους δείκτες η οποία θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση όλης της εταιρείας και την αποτίμηση των μετοχών που είναι σε διασπορά.

Η υπερκάλυψη

Η συνολική ζήτηση που εκφράστηκε στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 206.074.818 Προσφερόμενες Μετοχές, υπερβαίνοντας τις 12.200.000 Προσφερόμενες Μετοχές που διατέθηκαν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά κατά περίπου 16,9 φορές, και η οποία επιμερίζεται ως εξής:
(α) στην ζήτηση από τις 21.472 αιτήσεις εγγραφής των Ιδιωτών Επενδυτών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς αντιστοιχούν 116.074.489 Προσφερόμενες Μετοχές, υπερβαίνοντας τις 5.005.000 Προσφερόμενες Μετοχές που διατέθηκαν στην κατηγορία αυτή, κατά περίπου 23,2 φορές, και (β) στην ζήτηση από τις 106 αιτήσεις εγγραφής Ειδικών Επενδυτών (όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο) που υποβλήθηκαν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά αντιστοιχούν 90.000.329 Προσφερόμενες Μετοχές, (συμπεριλαμβανομένων αυτών των Κοπελούζου και ΕΕΣΥΠ) υπερβαίνοντας τις 7.195.000 Προσφερόμενες Μετοχές που διατέθηκαν στην
κατηγορία αυτή, κατά περίπου 12,5 φορές.
Στη Θεσμική Προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις έγκυρες εγγραφές, η συνολική ζήτηση που εκφράστηκε ανήλθε σε 841.599.206 Προσφερόμενες Μετοχές, υπερβαίνοντας τις 77.800.000 Προσφερόμενες Μετοχές που διατέθηκαν στη Θεσμική Προσφορά κατά περίπου 10,8 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης