Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ζεσταίνει μηχανές για το επόμενο re-rating η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Πάνω από τα ιστορικά υψηλά ο πήχης για τη νέα αγορά ιδίων μετοχών

Ζεσταίνει μηχανές για το επόμενο re-rating η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Πάνω από τα ιστορικά υψηλά ο πήχης για τη νέα αγορά ιδίων μετοχών
Ο πήχης για την ανώτατη τιμή αγοράς ιδίων μετοχών μπαίνει στα 40 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η πιστοποίηση της βελτίωσης της ορατότητας του κατασκευαστικού κλάδου έχει συντελεστεί εδώ και μήνες, με την άνοδο πολλών μετοχών, αλλά οι επενδυτές έχουν «παράπονα» από μία μετοχή, αυτή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ενώ άλλες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν βελτιώσει σημαντικά την αποτίμησή τους στο ταμπλό, χωρίς ακόμα να έχουν «επιβραβεύσει» τους επενδυτές, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά την άποψη κάποιων υστερεί.
Κοιτάζοντας τη διαγραμματική εικόνα της μετοχής, δε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει μείνει πίσω. Ίσως έναντι της πραγματικής αξίας να μπορεί, άλλωστε το επιβεβαιώνουν οι τελευταίες εκθέσεις, αλλά οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές έχουν δεκαπλασιάσει την επένδυσή τους.
Πριν από 8 χρόνια η μετοχή βρισκόταν κάτω από τα 2 ευρώ και σήμερα είναι πάνω από τα 14 ευρώ με τους αναλυτές να έχουν ανεβάσει τον πήχη πάνω από τα 20 ευρώ.
Επομένως, το περιθώριο ανόδου είναι σημαντικό για τη μετοχή και κάπου 45-55% ανάλογα με την χρηματιστηριακή που την παρακολουθεί.
Η μετοχή είναι έτοιμη να γράψει νέα πολυετή υψηλά αν ξεπεράσει τα 14,84 ευρώ που είχε γράψει τον περασμένο Ιούλιο.
Αν βρεθεί λίγο πιο πάνω θα γράψει τιμές που είχε να δει από τον Μάρτιο του 2000!
Το 1999 στο μεγάλο πάρτι του Χ.Α. η μετοχή είχε βρεθεί στα 30 ευρώ.
Οι αισιόδοξοι αναλυτές δεν αποκλείουν να δούμε ξανά αυτά τα επίπεδα, αν πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Αν δηλαδή η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, της Αττικής Οδού και οι άλλες που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ήδη, περάσουν στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αρχίσουν να αποδίδουν, ενώ παράλληλα τρέξει το αεροδρόμιο στην Κρήτη, αλλά και το Καζίνο στο Ελληνικό.
ΓΕΚ_ΤΕΡΝΑ.jpg
Επίσης η διοίκηση έχει υποσχεθεί υψηλές ταμειακές ροές που θα μπορούν και έργα να χρηματοδοτήσουν και τους μετόχους να ικανοποιήσουν.
Ίσως τα προηγούμενα υψηλά έχει βάλει στόχο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένες, Γιώργος Περιστέρης και στην επικείμενη γενική συνέλευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου, ο πήχης για την ανώτατη τιμή αγοράς ιδίων μετοχών μπαίνει στα 40 ευρώ!
Το προηγούμενο πρόγραμμα το οποίο έληξε οριστικά είχε ανώτατη τιμή τα 30 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η επικείμενη γενική συνέλευση θα έχει θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ και έκδοση 6 εκατ. μετοχών, ακύρωση 6 εκατ. ιδίων μετοχών και έγκριση νέου προγράμματος αγοράς ιδίων έως το 10% του συνόλου των μετοχών.

Πάνω από τα 20 ευρώ ο πήχης των αναλυτών

Η Piraeus Securities, περιλαμβάνει την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κορυφαίες της επιλογές ανεβάζοντας μάλιστα την τιμή στόχο στα 22,20 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνεται στην τιμή η
προβλεπόμενη προσθήκη της Αττικής Οδού), με τη μετοχή να προσφέρει το μεγαλύτερο upside (60%) ανάμεσα στις προτάσεις της χρηματιστηριακής στην ελληνική αγορά.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει μετά από μια ομαλοποίηση της κερδοφορίας του τομέα θερμικής ενέργειας, το EBITDA για το 2023 να έρθει στα επίπεδα των 0,5 δισ. ευρώ και 0,6 δισ. ευρώ για το 2024, πριν ενισχυθεί σημαντικά το 2026 φτάνοντας τα 0,7 δισ. ευρώ (περιλαμβάνοντας την Αττική Οδό και προσαρμόζοντας για λοιπές συμμετοχές, το EBITDA αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ).
Η Euroxx έδωσε τιμή-στόχο τα 20,2 ευρώ και σημειώνει πως αποτελεί μία μακροπρόθεσμη ιδέα, δεδομένης της πολύ μεγάλης υπολειπόμενης διάρκειας ζωής του χαρτοφυλακίου των παραχωρήσεων αλλά και του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος σε ΑΠΕ.
Με την ολοκλήρωση των έργων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να αρχίσει να απολαμβάνει σημαντικές ροές μερισμάτων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης