Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του X.A. – «Αδιόρθωτη» η αγορά! Πάτησε τις 1.400 μονάδες συμπλήρωσε 6 ανοδικές

Μετά το κλείσιμο του X.A. – «Αδιόρθωτη» η αγορά! Πάτησε τις 1.400 μονάδες συμπλήρωσε 6 ανοδικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπαίνει χρήμα στην αγορά και φαίνεται και από τα πακέτα. Οι ξένοι τοποθετούνται στις ελληνικές μετοχές, αγοράζοντας πακέτα μετοχών, όπου βέβαια βρίσκουν, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχουν πωλητές. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αυξηθεί ο τζίρος των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Από την άλλη όπως και σε άλλες περιόδους «bull» δεν διορθώνει παρά μόνο ενδοσυνεδριακά και όταν το κάνει, οι επενδυτές το βλέπουν ως ευκαιρία για αγορές. Είδαμε καλύτερη διάχυση σήμερα του αγοραστικού ενδιαφέροντος κάτι που είναι ζητούμενο.

Ο Γ.Δ. έκλεισε σε νέο υψηλό 13 ετών και στις 1.403,76 μονάδες με άνοδο 0,56% και υψηλό τζίρο πάνω από 174 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 48 εκατ. ευρώ ήταν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές. Τα 30 εκατ. ευρώ έγιναν στη Eurobank. Επιπλέον ο Γ.Δ. συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους έχει άνοδο 8,55%.

LAMDA: Εκ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα. Έχουμε γράψει πριν λίγους μήνες για την αξία που μπορεί να ξεκλειδώσει το Ελληνικό και να φέρει πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ αν πουληθούν κατά 1.000 ευρώ το τετραγωνικό παραπάνω τα σπίτια. Και οι τιμές που γίνονται πράξεις στην περιοχή είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Η επικαιροποίηση της πορείας των έργων βοήθησε σήμερα τη μετοχή και με όγκο πάει να κάνει τη διάσπαση. Στα 7,20 ευρώ και στο +3,08% με 500 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Η έκθεση της Euroxx έβαλε τον πήχη στα 36 ευρώ. Η στήλη επειδή την ακολουθεί από τον πάτο και πιο χαμηλά από το στόχο της χρηματιστηριακής, ικανοποιημένη είναι. Νέα ιστορικά έγραψε πάντως σήμερα η μετοχή. Στα 25 ευρώ και στο +2,88% με μόλις 70 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μαζί και αυτή στις μετοχές που ξεχώρισαν. Ενισχύθηκε 3,26% και έκλεισε στα 15,52 ευρώ με όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το γεγονός ότι ελληνικές τράπεζες ενισχύουν τη θέση τους στην Κύπρο και κοιτούν εξαγορές, είναι άλλο ένα σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα. Εκτός από έσοδα και κέρδη που θα φέρουν οι κινήσεις πιστοποιούν ότι έχει αλλάξει πλέον πίστα ο κλάδος. Η Eurobank στο +2,11%, η Εθνική στο +0,75% και με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

JUMBO: Αύριο η γενική συνέλευση για το έκτακτο μέρισμα. Στις 19 Μαρτίου θα γίνει η αποκοπή των 0,57 ευρώ (καθαρό).

ΕΛΠΕ: Διατηρήθηκε και σήμερα σε υψηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον και λογικά πρέπει να δώσει καλή κίνηση και στις επόμενες συνεδριάσεις. Το ιδανικό σενάριο είναι να δοκιμάσει σύντομα την υπέρβαση των 8 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 7,69 ευρώ αλλά έκλεισε στα 7,62 ευρώ. Στα ύψη και εδώ ο όγκος.

COCA COLA: Με απώλειες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Αν δεν υποχωρούσε τόσο, θα βλέπαμε μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά. Στα 26,82 ευρώ και στο -1,97%.

ΑΔΜΗΕ: Τραγικά πίσω έχει μείνει η μετοχή. Συμπλήρωσε βέβαια έξι συνεχόμενες ανοδικές και τώρα δείχνει πως παίρνει τα πάνω της. Όμως έπρεπε ήδη να ήταν πάνω από τα προηγούμενα υψηλά της, δηλαδή πάνω από τα 2,5 ευρώ. Στα ύψη και πάλι ο όγκος. Στα 2,31 ευρώ και στο +3,59% με πάνω από 1 εκατ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Αυτά που γράφει η DBRS είναι γνωστά και έχουν μεταδοθεί και από τη στήλη μερικές μέρες νωρίτερα. Υπάρχει επίδραση από τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα και ανησυχεί η διάρκεια. Αν είναι για λίγο χρόνο τότε η επίπτωση δε θα είναι και τόσο σοβαρή αφού οι προοπτικές θα διατηρηθούν. Αν τραβήξει αρκετά θα υπάρχει θέμα. Η μετοχή πάντως δεν έχει επηρεαστεί. Αμετάβλητη στα 25,05 ευρώ.

ΝΕΡΑ: Απίστευτη παρακμή.

PROFILE: Υποδειγματική η συμπεριφορά της μετοχής. Όχι μόνο σήμερα, εδώ και μήνες. Στα 102 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και με την τιμή πάνω από τα 4 ευρώ. Οι όγκοι συναλλαγών καλοί και επιτρέπουν εύκολα σε κάποιο επενδυτή να μπει ή να βγει.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έρχεται και η δική της ώρα να γράψει νέο υψηλό. Μπαινοβγαίνουν κάτι εντολές αγοράς και πώλησης στην προσυνεδρίαση και στις τελικές δημοπρασίες κάτι μέρες τώρα, αλλά δεν είναι η πρώτη μετοχή που εντοπίζουμε «ανοησίες». Σήμερα στο κλείσιμο δεν αφαιρέθηκε η εντολή και έγιναν 20 χιλ. τεμάχια στο υψηλό ημέρας και στα 3 ευρώ.

ΙΝTRAKAT: Συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες πτωτικές. Κρατάει όμως ακόμα κέρδη από την αρχή του έτους. Στα 4,7950 ευρώ και στο -1,13%.

ATTICA GROUP: Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη μετοχή και με καλό όγκο πήγε πάλι υψηλότερα. Συμπλήρωσε 4 ανοδικές και έκλεισε στα 2,26 ευρώ με άνοδο 8,13%.

Q&R: Άρεσε στην αγορά η αλλαγή φρουράς μάλλον και με μεγάλο όγκο η μετοχή πήγε ακόμα πιο ψηλά. Ίσως κάτι να ξέρουν παραπάνω όσοι αγοράζουν. Στα 0,9420 ευρώ και στο +8,03%.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: Σε απόλυτο stock picker εξελίσσεται ο μεγαλύτερος ιδιώτης διαχειριστής κεφαλαίων στη χώρα με έδρα το Ηράκλειο-Κρήτης. Στους αναγνώστες της στήλης έγινε γνωστός όταν πριν μερικά χρόνια, που οι τράπεζες ήταν σχεδόν στον απόλυτο πάτο, βγήκε επώνυμα και μίλησε για υπερβολή και θετικές προοπτικές. Η στήλη μαθαίνει πως το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται σημείωσε εξαιρετική απόδοση για το 2023, ενώ οι επιλογές του και από τις ΗΠΑ τον έχουν δικαιώσει. Είχε επιλέξει Meta από χαμηλά και μείωσε θέσεις στα ιστορικά υψηλά που έγραψε πρόσφατα, ενώ μία τελευταία επιλογή του ήταν η Palantir η οποία χθες ανακοίνωσε έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων και η μετοχή τώρα έχει άνοδο 30%. «Λίρα» 100…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης