Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει τις 1.400 μονάδες με λίγους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει τις 1.400 μονάδες με λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι 1.400 μονάδες μπήκαν χθες στο στόχαστρο και σήμερα το γράψαμε το νούμερο με το καλημέρα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης, παρά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street. Η Κίνα είχε σημαντική άνοδο, λόγω μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η αγορά έχει δώσει τέτοια κίνηση που ό,τι και να κάνει το δικαιολογεί. Και διόρθωση να κάνει δε θα ανησυχήσει κάποιος και πιο πάνω να πάει δικαιολογείται από το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ξένοι. Οι κινήσεις profit taking προς το παρόν δείχνουν ότι δεν καταφέρνουν να επηρεάσουν την αγορά.

TITAN: Με τιμή στόχο τα 36 ευρώ ξεκίνησε κάλυψη η Euroxx. Με βάση την τιμή της μετοχής το περιθώριο ανόδου είναι σχεδόν 50%. Από την άλλη η χρηματιστηριακή αναφέρει πως παίζει με discount πάνω από 60% έναντι των ομοειδών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, διαπραγματεύεται σήμερα με εκτιμώμενο για το 2024 EV/EBITDA 4,8 φορές έναντι μέσου όρου 20ετίας 7,8. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στο σημερινό ξεκίνημα και ενισχύεται περίπου 1%.

LAMDA: Η επικαιροποίηση της προόδου στο Ελληνικό, αναφέρει ξανά πως θα ξεκλειδώσει αξία 1 δισ. ευρώ. Η ζήτηση είναι μεγάλη και βγάζει και νέα ακίνητα προς πώληση. Όπως είχαμε γράψει τον περασμένο Δεκέμβρη η διοίκηση είχε πει στο συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο πως από 0,6 δισ. ευρώ εσωτερική αξία, το Ελληνικό μπορεί να φτάσει τα 1,8 δισ. ευρώ το 2026 μόνο από την αύξηση της πώλησης ανά τετραγωνικό. Η μετοχή ξεκίνησε με ήπια άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διατηρείται το αγοραστικό ενδιαφέρον. Η Πειραιώς φλερτάρει με τα 4 ευρώ, η Εθνική είναι πάνω από τα 7,20 ευρώ και άνοδο πάνω από 0,5% έχουν οι άλλες δύο συστημικές.

COCA COLA: Με απώλειες 1,5% η μετοχή και λόγω βαρύτητας σίγουρα επηρεάζει όλη την αγορά. Μάλιστα βλέπουμε πως βγαίνουν και κομμάτια στην πλευρά των πωλητών. Στο όριο των 10 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

Q&R: Μεγάλες μετοχικές ανακατατάξεις. Έφυγε ο ξένος που για αρκετούς μήνες στήριζε τη μετοχή, όταν πουλούσαν οι βασικοί μέτοχοι. Δεν έγιναν γνωστές οι τιμές που έγιναν οι αλλαγές, αλλά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ξένος έφυγε με καλό κέρδος. Στα 0,90 ευρώ η τιμή τώρα, όταν για πολλά χρόνια ήταν κάτω από 0,30 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δείχνει διαθέσεις για να πάει υψηλότερα και έχει ένα καλό σερί στις τελευταίες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να έχει ξεκινήσει τη συνεδρίαση από τα 2 ευρώ, αλλά με χαμηλό όγκο.

ΙΛΥΔΑ: Νομίζουμε πως η κίνηση που καταγράφεται σε άλλες του κλάδου με μικρότερους τζίρους, δάνεια και χαμηλή κερδοφορία, την ωθούν υψηλότερα. Η σύγκριση δηλαδή της δίνει προβάδισμα. Στα 1,56 ευρώ και στο +3,31%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνολικά στα πρώτα λεπτά δε βλέπουμε από τα μικρομεσαία κινήσεις που θα μας τραβούσαν το βλέμμα. Ελάχιστες ξεχωρίζουν και οι υπόλοιπες έχουν μικρή διακύμανση και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Η Κορδέλλου προσπαθεί να πάει υψηλότερα, η Austriacard και η Άβαξ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης