Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Η Τιτάν στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Η Τιτάν στο επίκεντρο
Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της Τιτάν δίνοντας τιμή στόχο τα 36 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού αναμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται ανοδικά λόγω της ανόδου των τιμών στην Κίνα αποτέλεσμα των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν.
Με την αγορά στα υψηλά 13 ετών, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να διατηρηθεί, καθώς ακόμα οι μετοχές έχουν σημαντικό περιθώριο ανόδου, ενώ οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα αναθεωρούνται προς τα πάνω.
Από την άλλη τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη δε θα μπορούσαν να αποκλείσουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες πάντως μέχρι σήμερα, δεν έχουν δείξει να ανησυχούν αφού απορροφούνται με χαρακτηριστική ευκολία.
Σημειώνεται πως η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της Τιτάν δίνοντας τιμή στόχο τα 36 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Όπως σημειώνει η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο για το 2024 EV/EBITDA 4,8 φορές έναντι 7,8 που είναι ο μέσος όρος 20ετίας. Επιπλέον το discount έναντι των ομοειδών στις ΗΠΑ (από εκεί προέρχεται το 55% του EBITDA είναι πάνω από 60%.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης δείχνουν θετικό άνοιγμα για σήμερα με τις μετοχές να αντιμετωπίζουν ένα ανοδικό ρεύμα από το ράλι στην Κίνα μετά την πολιτική στήριξης.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, χωρίς να αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Beta
Η συσσώρευση γύρα από τα υψηλά 13 ετών με βελτιωμένους όγκους και επιλεκτικό ενδιαφέρον φαίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης