Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με αμερικανικό αέρα η σημερινή συνεδρίαση – Νέα ανοδική κίνηση βλέπουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Με αμερικανικό αέρα η σημερινή συνεδρίαση – Νέα ανοδική κίνηση βλέπουν οι αναλυτές
Οι τραπεζικές μετοχές καθώς και επιλεγμένα βαριά χαρτιά θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα
Με αέρα από τον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ και το χθεσινό ράλι της Wall Street οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσουν έντονα ανοδικά, όπως δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών και κυρίως των ξένων, όπως φάνηκε τόσο από την πορεία της δημόσιας προσφοράς του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος και τη διαμόρφωση της τιμής στα 8,20 ευρώ και προσφορές πάνω από 8 δισ. ευρώ, όσο και από την εντυπωσιακή συμμετοχή που υπήρχε φέτος στο road show της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ που έγινε στο Παρίσι.
Οι τραπεζικές μετοχές καθώς και επιλεγμένα βαριά χαρτιά θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς, τροποποίησε το οικονομικό της ημερολόγιο και θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2023 στις 14 Φεβρουαρίου αντί στις 23 του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του Ελ.Βενιζέλος το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο placement της Τράπεζας Πειραιώς.

Eurobank Equities
Τα Ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ισχυρό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι μετοχές αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα οδηγούμενες από το τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί στο Χ.Α. και στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Ο τραπεζικός κλάδος θα είναι στο επίκεντρο για μία ακόμη συνεδρίαση καθώς τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο placement της Τράπεζας Πειραιώς.
Οι συγκριτικές αποτιμήσεις υποστηρίζουν ένα καθολικό ενδιαφέρον για τις συστημικές τράπεζες παρέχοντας χώρο για ένα ακόμη ρεκόρ 13 ετών στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης