Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στην Alpha η σκυτάλη της ανόδου – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στην Alpha η σκυτάλη της ανόδου – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με το δεξί μπήκε ο μήνας και με τις τράπεζες να οδηγούν την άνοδο. Λόγω τραπεζών έχουμε μία υποχώρηση του ενδιαφέροντος για άλλες μετοχές και ειδικά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παρατηρείται. Γι΄αυτό και παρά την ανοδική κίνηση οι πτωτικές μετοχές στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν περισσότερες από τις ανοδικές. Ο τζίρος όμως και πάλι εξαιρετικός, που δείχνει ότι διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον παρά τα νέα υψηλά στα οποία βρίσκονται οι βασικοί δείκτες. Στις 1.376,62 μονάδες και στο +0,67%.

Βοήθησε η βελτίωση του κλίματος στη Wall Street και η σταθεροποιητική εικόνα των ευρωπαϊκών. Στα 120 εκατ. ευρώ οι καθαρές συναλλαγές (150 εκατ. μαζί με τα πακέτα), εκ των οποίων πάνω από 21 εκατ. ευρώ έγιναν στην Alpha Bank και στην Πειραιώς και κάτι παραπάνω έγινε στην Εθνική.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τρομερή «σκούπα» στα 3,79 ευρώ για αρκετή ώρα μέσα στη συνεδρίαση και παρά το γεγονός ότι στους πωλητές υπήρχε «μηχανάκι». Όχι μόνο απορροφήθηκε όλη η προσφορά, αλλά έκλεισε και στο υψηλό ημέρας και στα 3,80 ευρώ με άνοδο 1,33%.

ALPHA BANK: Επιτέλους έγραψε και αυτή νέο υψηλό! Το χάσμα που είχε αφήσει οριακά ανοικτό και έρχεται από το ξέσπασμα της πανδημίας έκλεισε σήμερα. Φανταστείτε πόσο πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη που δεν έχει καταφέρει μετά από τέτοιο πάρτι να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 1,70 ευρώ με άνοδο 3,03%. Είναι η φθηνότερη του κλάδου με βάση τις τελευταίες αναλύσεις που έχουμε δει.

TITAN: Έχουν πλάκα οι αναλυτές. Βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά η μετοχή και τώρα την ανακαλύπτουν. Δε μπαίνατε βρε παιδιά στις τηλεδιασκέψεις; Δεν ακούγατε τη διοίκηση να λέει και να ξαναλέει πως έρχεται ανοδικός κύκλος λόγω των μεγάλων έργων σε ΗΠΑ αλλά και Ελλάδα; Τώρα στα 24 ευρώ λέτε ότι είναι κορυφαία επιλογή. Δηλαδή πριν ένα χρόνο στα 12-13 ευρώ σας φαινόταν ακριβή; Νέα ιστορικά έγραψε σήμερα η μετοχή λόγω της έκθεσης της Citi. Στα 24,20 ευρώ και στο +1,47% με υψηλό στα 24,35 ευρώ.

JUMBO: Από νωρίς έδειξε την ανοδική της διάθεση και με καλό όγκο κρατήθηκε σε όλη τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. Στα 26,46 ευρώ με άνοδο 1,77%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διορθωτικά σήμερα η μετοχή καθώς προσέγγισε την αντίσταση. Δε θέλουμε μεγάλο πισωγύρισμα.

ENTERSOFT: Παρά την άνοδο της μετοχής τον προηγούμενο χρόνο η Eurobank Equities εντοπίζει σημαντικό περιθώριο ανόδου και ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 8,20 ευρώ. Μας κάνει εντύπωση πως η αναφορά πως ο δίκαιος δείκτης EV/EBITDA είναι 16 φορές με τα κέρδη του 2024 και πως πάλι θα έχει discount έναντι των ομοειδών της Ευρώπης, δηλαδή οι ξένες εταιρείες παίζουν με ακόμα μεγαλύτερο δείκτη. Ο λόγος που δικαιολογεί ένα τέτοιο δείκτη είναι ο ρυθμός αύξησης των EBITDA που είναι μεγαλύτερος του 30%.

ΕΧΑΕ: Ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα και μας φαίνεται λογικό, αφού η βελτίωση των αποτιμήσεων, τα έσοδα από το Ελ.Βενιζέλος και τις άλλες εισαγωγές που έρχονται θα βελτιώσουν τα έσοδα και τα κέρδη. Μάλιστα πιστεύουμε πως ίσως θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο ψηλά η μετοχή και πως έχει καθυστερήσει η ανοδική κίνηση. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, που η άνοδος θα έρθει με καθυστέρηση. Στα 5,63 ευρώ και στο +2,93% με 208 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης