Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια υψηλότερα με επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Τα νέα υψηλά και ποια μικρά έχουν στήσει πάρτι

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια υψηλότερα με επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Τα νέα υψηλά και ποια μικρά έχουν στήσει πάρτι
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά αφού πρώτα κατάφερε να απορροφήσει τις περιορισμένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ξεχώρισε το ράλι της Πειραιώς και η άνοδος των Lamda, Aegean, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ. Ξεχώρισαν επίσης αρκετά μικρομεσαία λόγω ισχυρής ανοδικής κίνησης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η αγορά εδώ και καιρό προεξοφλεί υψηλό ενδιαφέρον για τη διάθεση των μετοχών και υψηλότερο τίμημα. Έτσι η μετοχή ακολουθεί και σήμερα έγραψε και νέο υψηλό κάτι λιγότερο των 3 ετών. Οι αγοραστές την οδήγησαν υψηλότερα και μάλιστα έφεραν αγοραστές και στις άλλες τρεις συστημικές. Πρώτα ξεκίνησε η ΠΕΙΡ και μετά γύρισαν από το «πλην» οι υπόλοιπες. Στα 3,6480 ευρώ και στο +4,53% η ΠΕΙΡ, στο +0,88% η ΑΛΦΑ και με μικρότερη άνοδο οι άλλες δύο.

ΔΕΗ: Υψηλότερα έβαλαν τον πήχη Optima Bank και Piraeus Securities, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, μετά το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε. Η Optima έδωσε τα 17,40 ευρώ και η Piraeus τα 18,50 ευρώ. Κορυφαία επιλογή αποτελεί και για τις δύο χρηματιστηριακές. Στα 12,14 ευρώ και στο +1,17%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ενδοσυνεδριακά έγραψε νέο υψηλό 33 μηνών η μετοχή με το βασικό ερώτημα, αν θα σπάσει τα προηγούμενα υψηλά ή αν θα κάνει πάλι πίσω. Στα 2,3950 ευρώ και στο +1,27%.

FOURLIS: Τιμές και κάτω από τα 4 ευρώ έγραψε σήμερα. Με χαμηλό στα 3,9750 ευρώ έκλεισε τελικά στα 4,01 ευρώ και στο -1,35%. Ο όγκος υψηλός και ξεπέρασε τις 210 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατές εντολές αγοράς σήμερα στη μετοχή, αλλά υπήρχαν αντίστοιχες και από την άλλη πλευρά. Όμως, όπως δείχνει και το τελικό πρόσημο επικράτησαν οι αγοραστές. Με επενδύσεις σε καράβια, η μοναδική στο Χ.Α. που έχει όφελος από όσα γίνονται στην Ερυθρά θάλασσα. Έχει και άλλες συμμετοχές και φυσικά αρκετή ρευστότητα. Από την άλλη αυτό το θέμα με την πώληση του Πόρτο Καρράς δε λέει να κλείσει. Στο τέλος βγήκαν κάποια κομμάτια και την έκλεισαν στα 2,90 ευρώ και στο +3,94% αν και λίγο πριν το κλείσιμο είχε δει και τα 2,94 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Πολλές οι πληροφορίες που ακούγονται και για το μέλλον των ομολογιών που κατέχουν με επικρατούσα αυτή ότι θα έχουν σημαντικό όφελος. Στα ύψη οι αποτιμήσεις και από νωρίς στο limit up ξανά και οι 4 μετοχές του κλάδου. Πραγματικό πάρτι που θυμίζει 1999. Εννοείται πως είναι οι τιμές κλεισίματος νέα ιστορικά υψηλά. Με ελάχιστο όγκο συγκριτικά με άλλες συνεδριάσεις η Phoenix πήγε στα 0,0947 ευρώ και στο +9,99%. Στο +10% και στα 0,33 ευρώ η Cairo, στο +9,91% και στα 0,81 ευρώ η Galaxy και στα 0,3615 ευρώ και στο +9,71% η Sunrise.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Υψηλά 20 ετών για τη μετοχή. Η «κούπα» στο διάγραμμα έχει ολοκληρωθεί! Απίστευτη πραγματικά η κίνηση. Βγάζουμε το καπέλο στον κ.Κούτρα γι’ αυτό που πέτυχε. Και το πέτυχε με τη μεγαλύτερη πλειονότητα της αγοράς και των media απέναντί του. Στα 3,74 ευρώ και στο +16,88% με όγκο 137 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 59,4 εκατ. ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αντίστοιχη βελτίωση και στα θεμελιώδη.

ΕΚΤΕΡ: Ακολούθησε και αυτή δίνοντας μάλιστα τεράστια ενδοσυνεδριακή κίνηση. Πήγε το πρωί ακόμα και στα 4 ευρώ για να πετάξει μετά στα 4,50 ευρώ που ήταν και υψηλά σχεδόν 23 ετών, μάλλον λόγω της κίνησης της Δομικής. Θεωρούμε πως υπάρχει στρέβλωση στις δύο αποτιμήσεις. Δε μπορεί η Δομική να αποτιμάται σχεδόν 60 εκατ. ευρώ και αυτή 49,2 εκατ. ευρώ. Στα 4,38 ευρώ τελικά το κλείσιμο και στο +6,83%. Η στήλη βέβαια που την έχει επιλογή από τα Τάρταρα είναι φουλ ικανοποιημένη από την πορεία της και περιμένει τα ετήσια αποτελέσματα.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δυνατή κίνηση και σήμερα με μεγάλη άνοδο και δυνατές συναλλαγές. Βγαίνουν πωλητές καθώς πάνω από τα 1,20 ευρώ υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι. Πάνω όμως από τα 1,40 ευρώ σπάει η μακροχρόνια συσσώρευση. Στα 1,25 ευρώ και στο +7,76% με 55 χιλ. τεμάχια περίπου.

FRIGOGLASS: Συνεχίζεται και εδώ η ανοδική κίνηση και έγραψε και αυτή νέο υψηλό.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ξανά η γνωστή διαδρομή και ξανά με όγκο η ανοδική προσπάθεια. Στο +6,01% και στα 0,67 ευρώ με 107 χιλ. τεμάχια.

TRADE ESTATES: Νέο χαμηλό ξανά από τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης