Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν αγοραστές σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Ξανά προς τις 1.300 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν αγοραστές σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Ξανά προς τις 1.300 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ήταν τελικά μικρή η ενδοσυνεδριακή διακύμανση. Καλά πήγαμε σήμερα αν και αναμενόταν συντήρηση της συσσώρευσης. Βγήκαν αγορές σε τράπεζες και κάποια επιλεγμένα βαριά χαρτιά και κινηθήκαμε ξανά προς τις 1.300 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά τις ξεπεράσαμε, αλλά κλείσαμε οριακά χαμηλότερα. Οι τράπεζες κυρίως συντηρούν την ανοδική κίνηση και πότε η μία, πότε η άλλη, βλέπουμε μία ανοδική κίνηση. Η μετοχή που ξεχώρισε ήταν βέβαια της Eurobank, αλλά καλύτερη άνοδο είχε η Ελλάκτωρ. Ξεχώρισε επίσης η ΔΕΗ καθώς έγραψε και νέο υψηλό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και η άνοδος από την αρχή του έτους είναι τεράστια και σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή της αγοράς, οι επενδυτές επιμένουν. Προφανώς και βλέπουν ακόμα αξία στις μετοχές των τραπεζών και συνεχίζουν να τοποθετούνται. Αρκετές και οι εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα. Η Eurobank στο +2,88% και στα 1,66 ευρώ, η Πειραιώς στα 3,30 ευρώ και στο +1,66%, η Εθνική στο +1,29% και στα 6,46 ευρώ και η Alpha Bank στα 1,5515 ευρώ με οριακή άνοδο 0,10% και κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Το απόλυτο play αυτήν την περίοδο. Μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απέχει από το πάρτι. Η Ελλάκτωρ, η Intrakat, η Avax αλλά και από τις μικρές η Δομική Κρήτης και η ΕΚΤΕΡ έχουν μοιράσει μεγάλες συγκινήσεις και συνεχίζουν. Είπαμε, άμα υπάρχει όραμα, όλα γίνονται. Νέα υψηλά σήμερα για Intrakat και κλείσιμο στα 4,30 ευρώ, η Ελλάκτωρ, αν και δεν έχει κατασκευαστική δραστηριότητα πλέον, στο +6,40%, η Άβαξ οριακά υψηλότερα και συντηρούν τα μεγάλα τους κέρδη οι δύο μικρές, ΕΚΤΕΡ και Δομική.

ΔΕΗ: Έγραψε νέο υψηλό σήμερα. Είχε να δει υψηλό 11,30 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014. Στα 11,22 ευρώ έκλεισε και με άνοδο 2,37%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δε θα αποκλείαμε να δοκιμάσει νέα ιστορικά υψηλά μέχρι το τέλος του έτους. Δεν απέχει σημαντικά άλλωστε. Στα 36,90 ευρώ έκλεισε σήμερα που ήταν και υψηλό ημέρας.

QUEST: Από τις απογοητεύσεις του FTSE 25 καθώς έχει μικρή άνοδο από την αρχή του έτους, σε μία χρονιά μάλιστα που ο κλάδος της πληροφορικής τα πήγε εξαιρετικά. Σήμερα την έκλεισαν υψηλό ημέρας και στα 5,53 ευρώ με άνοδο 3,56% και όγκο 45 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Κοντά στην τιμή της αύξησης έφτασε η μετοχή με τις απανωτές ανοδικές συνεδριάσεις. Πήγε σήμερα μέχρι τα 1,40 ευρώ αλλά έκλεισε στα 1,37 ευρώ και με άνοδο 7,81%.

CAIRO MEZZ: Δεύτερη μέρα στο +10% και με ανεκτέλεστα. Κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες ότι θα λάβει κεφάλαια από τα ομόλογα που κατέχει, κεφάλαια που μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει. Είναι η μόνη λογική εξήγηση για την άνοδο. Περιμένουμε μήπως υπάρξει κάποια επιβεβαίωση. Πάντως σε discount διαπραγματεύεται η μετοχή ακόμα και μετά τη σημερινή άνοδο. Λόγω του τρόπου κλεισίματος και σήμερα η μετοχή αν και κλειδωμένη έκλεισε λίγο χαμηλότερα από το limit up και στα 0,1425 ευρώ.

ATTICA GROUP: Νέα προσπάθεια ανοδικής κίνησης σήμερα, αλλά αυξήθηκε ο όγκος και πάλι. Προφανώς ο πωλητής θέλει να δίνει από μία τιμή και πάνω. Έγραψε χαμηλό στα 1,92 ευρώ και έκλεισε στα 2,01 ευρώ με άνοδο 3,88% και όγκο 120 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Έκανε μία ολιγοήμερη στάση πάνω από τα 3 ευρώ και ξεκίνησε και πάλι. Νέο υψηλό 14 ετών και κάτι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης