Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Στήριξη από τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Στήριξη από τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και η δική μας αγορά με μικρό τζίρο προσπαθεί να ακολουθήσει. Δεν περιμένουμε μεγάλες εξάρσεις μέχρι το τέλος του έτους και όπως σημειώνουν αναλυτές μάλλον θα κινηθούμε σε στενό εύρος διακύμανσης. Ξεχωρίζουν λίγο οι τράπεζες και πάλι στηρίζουν την προσπάθεια του Γ.Δ. να ξεπεράσει τις 1.290 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Eurobank και Alpha Bank έχουν στα πρώτα λεπτά άνοδο άνω του 1% και κοντά στο χθεσινό κλείσιμο διαπραγματεύονται οι δύο άλλες συστημικές.

ΟΤΕ: Χωρίς 8,24 εκατ. ίδιες μετοχές από σήμερα ο συνολικός αριθμός. Μία ακόμη επιβράβευση των μετόχων μέσω διαγραφής ιδίων μετοχών. Το νέο σύνολο είναι 418 εκατ. μετοχές. Η μετοχή φέτος δεν έδωσε κάτι και απογοήτευσε πολλούς φίλους της. Θα μπορέσει να αλλάξει πορεία το 2024; Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και στα 13 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στην παρουσίαση που είχε κάνει τον Νοέμβριο για το τρίτο τρίμηνο ανέφερε πως είχε καθαρό δανεισμό, χωρίς το Μορέα, -168 εκατ. ευρώ. Τώρα, αν προσθέσουμε και τα κεφάλαια που αντλεί από την πώληση του 25% της Άνεμος και τις υπόλοιπες συναλλαγές, εύκολα μπορεί να κάνει μία διανομή που να αντιστοιχεί σε απόδοση 10%, δηλαδή 0,20-0,25 ευρώ. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε, είναι πως η Motor Oil έχει ποσοστό στην Ελλάκτωρ και ίσως στο μέλλον θα θελήσει να το πουλήσει. Στα 2,38 ευρώ και στο +1,49% με χαμηλό όγκο.

LAMDA: Κρατάει την αποτίμηση των 1,2 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να έχει δείξει διάθεση πως θέλει κάτι καλύτερο, ώστε να κινηθεί και η μετοχή προς τα 7 ευρώ. Στα 6,84 ευρώ σήμερα και με άνοδο 1,94%.

MERMEREN: Τα Ελληνικά Πιστοποιητικά από 22 Δεκεμβρίου θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους (καθαρό) 3,0450 ευρώ ανά ΕΛ.ΠΙΣ.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Τρίτο συνεχόμενο +10% από τη μετοχή και έφτασε στα 1,40 ευρώ, οριακά χαμηλότερα από το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα γίνεις τα 1,42 ευρώ. Η αποτίμησης τα 213 εκατ. ευρώ.

PROFILE: Από τα μικρομεσαία ξεχωρίζει κάπως καθώς ενισχύεται 2,84%.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (απάντηση): Προφανώς και ο κλάδος είναι μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν φέτος. Ειδικά η Intrakat και η Avax έκαναν μεγάλη κίνηση και συνεχίζουν. Από τις μικρές Δομική και ΕΚΤΕΡ επίσης έδωσαν μεγάλες υπεραξίες στους μετόχους. Φαίνεται πως θα έχει συνέχεια η κίνηση, η οποία θα πρέπει να δικαιολογηθεί από τα θεμελιώδη. Έχουν βελτιωθεί τα περιθώρια και το έχουμε δει αυτό στις λογιστικές καταστάσεις. Από της μεγάλες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει μείνει πίσω.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξανάπιασε τα 9 ευρώ η μετοχή. Αστεία η αποτίμηση των 63 εκατ. ευρώ με βάση το εννεάμηνο που έχει δημοσιεύσει. Έτσι για να το θυμηθούμε λίγο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,63 εκατ. ευρώ από 4,85 εκατ. ευρώ. Σήκωσε δανεισμό και ο καθαρός ανήλθαν στα 14,9 εκατ. ευρώ, αλλά και πάλι χαμηλός είναι. Είχε και υψηλά αποθέματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης