Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μέσω FED η υπέρβαση των 1.300 μονάδων - Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μέσω FED η υπέρβαση των 1.300 μονάδων - Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η χθεσινή απόφαση της FED και το σύνθημα για μειώσεις επιτοκίων έστειλε σε νέα ιστορικά υψηλά τη Wall Street. Σε νέα ιστορικά υψηλά είναι στο ξεκίνημα και ο DAX και όχι μόνο. Άνοδο άνω του 1% καταγράφουν οι αγορές της Ευρώπης. Εμείς ανοίξαμε με καλή άνοδο, αλλά όχι όπως των αγορών της Ευρώπης. Ξεπεράσαμε πάντως τις 1.300 μονάδες ξανά. Στην ΕΚΤ στρέφεται σήμερα το βλέμμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν κάνει δύο καλές συνεδριάσεις και σήμερα συνεχίζουν λίγο υψηλότερα στα πρώτα λεπτά. Πειραιώς και Eurobank έχουν καλύτερη εικόνα, αλλά ακολουθεί και η Alpha Bank. Η Εθνική έχει οριακή άνοδο.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει ανοδικά και καθώς έχει σημαντική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, ευνοείται από την πολιτική που θα ακολουθήσει η FED. Στα 21,60 ευρώ και στο +0,93%.

ΔΕΗ: Ξεπέρασε τα 11 ευρώ και κοιτάζει τα υψηλά της.

MOTOR OIL: Τη Δευτέρα κόβει το προσωρινό μέρισμα και καθαρό θα είναι 0,38868 ευρώ ανά μετοχή.

AEGEAN: Σε λίγη ώρα ξεκινάει η έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα εγκρίνει και με σημαντική πλειοψηφία την εξαγορά και διαγραφή των warrants του ελληνικού δημοσίου. Με καλή άνοδο άνω του 1% ξεκίνησε η μετοχή.

CENERGY: Είχε πωλητές στις προηγούμενες συνεδριάσεις και δεν την άφηναν να ξεπεράσει τα 7 ευρώ. Το καλό κλίμα που επικρατεί σήμερα, βοηθάει λίγο και κάνει πράξη στα 7,05 ευρώ.

LAMDA: Προσπαθεί και αυτή, καθώς αν μειωθούν τα επιτόκια θα μειωθεί και το χρηματοοικονομικό της κόστος. Στα 6,93 ευρώ και στο +1,69%.

ATTICA GROUP: Συνεχίζεται το μάζεμα και στα πρώτα λεπτά έκανε όγκο 26 χιλ. τεμάχια με την τιμή να είναι στα 2,04 ευρώ (+2%).

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Η άνοδος των επιτοκίων πίεσε σημαντικά τις τιμές των μετοχών και αύξησε το discount. Τώρα μήπως θα πρέπει να δούμε μία βελτίωση;

INTRACOM: Με όρεξη και με νέα υψηλά ξεκίνησε η μετοχή.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Αποζημίωση 6,6 εκατ. ευρώ από τις ζημιές που προκάλεσε στο εργοστάσιο της Exalco στη Λάρισα η κακοκαιρία Daniel θα πάρει η εταιρεία. Το ποσό θα εκταμιευτεί μέχρι το τέλος του έτους και δεν υπάρχει άλλη ζημιά που να επιβαρύνει σημαντικά τα αποτελέσματα λέει η διοίκηση.

GALAXY COSMOS MEZZ: Διαπραγματεύεται σήμερα με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,1064 ευρώ ανά μετοχή. Η απόδοση είναι 18,8% με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ανακοίνωσε πως εισέπραξε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 4,46 εκατ. ευρώ τοκομερίδια. Πρόσφατα έδωσε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 18 εκατ. ευρώ, ενώ είχε λάβει μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου κουπόνια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον στο εξάμηνο είχε ταμείο 23,3 εκατ. ευρώ. Άρα τώρα έχει 15 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι «κλειδώνει» άλλη μία καλή επιστροφή κεφαλαίου το 2024.

ΕΥΑΘ: Μετά την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος χθες βλέπουμε μία διάθεση να συνεχίσει σήμερα. Δεν έχει κάνει σημαντικό όγκο στα πρώτα λεπτά αλλά δεν είναι και λίγο που άνοιξε η μετοχή μαζί με τις άλλες. Συνήθως αργεί. Στα 3,39 ευρώ και στο +1,50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης