Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο στόχαστρο οι 1.300 μονάδες – Σε τράπεζες, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και ΔΕΗ τα βλέμματα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο στόχαστρο οι 1.300 μονάδες – Σε τράπεζες, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και ΔΕΗ τα βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τράπεζες έδωσαν τον τόνο και το σύνθημα για υψηλότερα. Βλέπει πλέον τις 1.300 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αν συνεχίσει έτσι. Άκρως επιλεκτικοί βέβαια οι επενδυτές αν και σήμερα σε σχέση με χθες είχαμε λίγες περισσότερες μετοχές που είχαν ενδιαφέρον. Στις 1.292 μονάδες και στο +0,72 το κλείσιμο και κοντά στο υψηλό ημέρας. Εκτός από τράπεζες ήταν δυνατός και ο ΟΠΑΠ μαζί με ΔΕΗ και Μυτιληναίο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ καλή η Alpha Bank και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,5340 ευρώ με άνοδο 2,61%. Δυνατή και η Εθνικής με κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας και στα 6,2980 ευρώ (+2,07%). Η Eurobank στο +1,49% και η Πειραιώς στο +1,33%.

ΟΠΑΠ: Δυνατός από νωρίς και με άνοδο 1,98% στο κλείσιμο.

ΔΕΗ: Η κίνηση να μειώσει τα τιμολόγια δείχνει δύναμη. Και πλέον η επιχείρηση έχει αλλάξει επίπεδο και μετά τις εξαγορές και τις επενδύσεις που κάνει, ίσως θέλει να «ζορίσει» τον ανταγωνισμό. Και με τα μεγέθη της μπορεί να κάνει. Η μετοχή δείχνει πως οι επενδυτές επικροτούν την κίνηση και προσεγγίζει τα υψηλά της. Στα 10,90 ευρώ και στο +1,40%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το έργο που ανακοίνωσε χθες μαζί με την GE Vernova, αυξάνει το ανεκτέλεστο και θα δώσει έσοδα από τις επόμενες χρήσεις. Από την άλλη, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για είσοδο στο Λονδίνο φαίνεται πως υπάρχει θέληση να συνοδευτεί από νέα ιστορικά υψηλά. Στα 37,36 ευρώ και στο +1,14%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η συμπεριφορά της αν και δείχνει πως θέλει να πάει υψηλότερα, είναι απογοητευτική. Αυτό προφανώς, ότι δηλαδή εδώ και καιρό η τιμή της μετοχής δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή κίνηση, έχει απογοητεύσει τους επενδυτές οι οποίοι ανά διαστήματα βλέπουμε να «πετάνε» τα χαρτιά τους. Σήμερα για παράδειγμα, ενώ είχε αγοραστή στα 1,91 ευρώ, πέταξαν κάποιοι market τις μετοχές τους και την πήγαν μέχρι τα 1,89 ευρώ βγάζοντας παράλληλα κομμάτια προς πώληση και πιο πάνω. Τελικά κατάφεραν στις δημοπρασίες να την κλείσουν στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,73%, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει.

ΕΛΠΕ: Μετά από 4 πτωτικές έβγαλε αντίδραση σήμερα και ενισχύθηκε 1,13%.

ΕΥΑΘ: Είχαμε καιρό να δούμε δυνατές εντολές αγοράς στη μετοχή. Ίσως από τις φθηνότερες μετοχές, με βάση την εκτίμηση ότι το ενεργειακό κόστος πλέον δεν αποτελεί πονοκέφαλο. Βγαίνουν όμως και πάλι χαρτιά και χρειάζεται να αυξηθούν περαιτέρω οι αγοραστές. Στα 3,34 ευρώ και στο +1,83% με 13 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση αποτέλεσμα της δημοσίευσης του καλού εννεαμήνου. Στα 2,53 ευρώ και στο +4,12%.

ATTICA GROUP: Με δυνατούς αγοραστές σήμερα και με μεγάλο όγκο. Κάποιοι ποντάρουν στο ότι τέλειωσε ο πωλητής. Δεν είμαστε σίγουροι, γιατί με βάση κάποιες πληροφορίες από τα «λαγωνικά» της στήλης μαθαίνουμε πως έχει, λόγω μετατροπής, περίπου 6 εκατ. μετοχές, πρώην βασικός μέτοχος της ΑΝΕΚ. Άρα αν αφαιρέσουμε αυτές που έχουν γίνει στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχει αρκετές ακόμα. Στα 2 ευρώ και στο +3,90% με όγκο πάνω από 410 χιλ. τεμάχια.

GALAXY: Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,1064 ευρώ ανά μετοχή. Ολοκληρώνεται με αυτή την αποκοπή, οι μεγάλες διανομές που έκαναν 3 από τις 4 εταιρείες της κατηγορίας «ΜΕΖΖ».

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μετά την ανακοίνωση της αγοράς κάτι λιγότερο από 1.000 μετοχές από τον βασικό μέτοχο, απέκτησε momentum η μετοχή και κινήθηκε υψηλότερα. Παραμένει αδικημένη στο ταμπλό…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εκεί που πριν μερικές μέρες κοίταζε τα 9 ευρώ, σήμερα έγραψε χαμηλό στα 8,36 ευρώ. Είχε πωλητή και και έκανε υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Μαζεύτηκε όμως η προσφορά έως ένα βαθμό και έκλεισε στα 8,70 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αξιόλογη υποχώρηση κατέγραψε σήμερα και μία πίεση την είδαμε. Στα 4,12 ευρώ και στο -2,83%.

LAVIPHARM: Φαίνεται πως εδώ και μέρες έχει δυνατούς αγοραστές. Λίγο ήθελε πάλι και θα έγραφε νεότερο υψηλό από αυτό που είχε γράψει τέλη Ιουλίου. Στο υψηλό ημέρας και στα 0,7780 ευρώ με άνοδο 3,18% και όγκο 770 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης