Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στήριξη από το νέο ιστορικό υψηλό της Wall Street – Στο επίκεντρο τα blue chips

Χρηματιστήριο: Στήριξη από το νέο ιστορικό υψηλό της Wall Street – Στο επίκεντρο τα blue chips
Αναλυτές περιμένουν δυνατό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή άνοδος στη Wall Street και η καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών ανοίγει το δρόμο για υπέρβαση των 1.300 μονάδων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Το σήμα για μειώσεις επιτοκίων το 2024 από τη FED έδωσε ώθηση στις μετοχές και αναμένεται αυτή η τάση να περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Υπενθυμίζεται πως χθες η FED διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο τρέχον εύρος του 5,25-5,50% ενώ έστειλε μήνυμα για τρεις περικοπές μέσα στο 2024 (συνολικά 0,75%).
Αναλυτές περιμένουν δυνατό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Aegean για την επαναγορά των warrants του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ οι μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,1064 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Αναμένουμε ένα ισχυρό άνοιγμα σήμερα, καθώς η ήπια στροφή της FED έχει δώσει στις αγορές έναν ζωηρό τόνο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η αγορά θα διατηρήσει τη θετική δυναμική μετά τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος στο σήμα της FED για μείωση επιτοκίων το 2024, ενώ οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι η θετική δυναμική θα συνεχιστεί σήμερα, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Beta
Αναμένουμε ένα ισχυρό άνοιγμα σήμερα, καθώς η ήπια στροφή της FED θα δώσει στις αγορές ένα ζωηρό τόνο.

Κύκλος
Το κλίμα παραμένει θετικό με τους εγχώριους επενδυτές να κυριαρχούν στην αγορά μια και τα περισσότερα ξένα χαρτοφυλάκια παραμένουν εκτός αγοράς λόγω των εορτών. Συνδυαστικά ενισχύονται οι θέσεις «αγορές» στα Συμβόλαια και των 4 τραπεζικών στα Παράγωγα, με κατ' αρχάς ορόσημο την τριπλή λήξη αύριο Παρασκευή.

Depolas

Νέα κέρδη για τον ΓΔΧΑ και συσσώρευση για την υπόλοιπη Ευρώπη καταγράφηκε χθες. Αυτό, ωστόσο, ήταν πριν την συνεδρίαση της FED στις ΗΠΑ, μετά από την οποία οι μετοχικοί δείκτες είδαν αυξημένα κέρδη, αφού ο κ Πάουελ μίλησε για επερχόμενές μειώσεις  επιτοκίων στο εξής.. Από την άλλη, σήμερα συνεδριάζουν 3 κεντρικές τράπεζες και συγκεκριμένα η ΕΚΤ, η τράπεζα της Αγγλία, και η τράπεζα της Ελβετίας. Ήτοι, αναμένουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με οικονομία και επιτόκια και από την περιοχή μας. Πέραν αυτών, η ατζέντα περιλαμβάνει λιανικές πωλήσεις και τα εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Αναμενόμενο ένα θετικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, αλλά πιθανολογούμε ότι τουλάχιστον 2 με 3 μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024 έχουν προεξοφληθεί από τις αγορές το προηγούμενο διάστημα.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης