Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα στην Ευρώπη και ακολουθεί και η δική μας αγορά με χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζουν κάποιες μετοχές στα πρώτα λεπτά και τα αποτελέσματα δίνουν κάποιο τόνο. Είναι black Friday σήμερα και σημειώνουμε πως ο τζίρος κάποιων εισηγμένων του λιανικού εμπορίου, εξαρτάται από αυτήν την ημέρα. Ήπιες κινήσεις στις τράπεζες και συνολικά στα βαριά χαρτιά.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Φωνάζει η στήλη μήνες τώρα καθώς βλέπει υπερκέρδη από τις εισηγμένες και το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει επιτευχθεί μέσω μεγάλων αυξήσεων που έχουν γίνει. Τα νούμερα είναι εκπληκτικά, αλλά καλό θα είναι οι διοικήσεις να χαλαρώσουν λίγο και να μη «σκοτώσουν» τον καταναλωτή. Έβγαλαν το 2022 και όπως φαίνεται και το 2023 όλη τη ζημιά από COVID ή ενεργειακό κόστος και ό,τι άλλο έπαθαν. Ας βοηθήσουν λίγο για να υπάρχει και αύριο ο καταναλωτής.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καλά τα μεγέθη, αλλά όχι όπως τα περσινά. Ο τζίρος είναι μειωμένος, όπως και τα EBITDA, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 88,8 εκατ. ευρώ από 93,2 εκατ. ευρώ. Το καθαρό χρέος αυξήθηκε σημαντικά στα 1,63 δισ. ευρώ και δίνει δείκτη net debt/EBITDA 2,5 φορές από 2,1 φορές στο τέλος του 2022, που βέβαια δεν είναι υψηλός. Λογικά στο σύνολο της χρήσης τα νούμερα θα δίνουν μία ελκυστική αποτίμηση στη μετοχή. H Piraeus Sec. σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης της μετοχής μετά και τα δυνατά αποτελέσματα. Έχει δώσει τιμή στόχο τα 21,10 ευρώ. Ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Υποχώρησαν σημαντικά τα χρηματοοικονομικά κόστη και κάλυψαν την απώλεια. Αν δούμε το φετινό εννεάμηνο είχε τόκους 16,2 εκατ. ευρώ από 47,2 εκατ. ευρώ πέρυσι. Μαζί με τη βελτίωση του EBITDA εμφάνισε κέρδη 54,2 εκατ. ευρώ από ζημία 6,1 εκατ. ευρώ. Και εδώ βοήθησε η πώληση δραστηριότητας. Η Άκτωρ είχε αρνητικό EBITDA 14 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Είναι μεγάλη η ρευστότητα του ομίλου και η αγορά περιμένει τη διανομή που έχει υποσχεθεί η διοίκηση στους μετόχους, μετά από πολλά χρόνια. Ήπια ανοδικά και αυτή.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Απίστευτα μεγέθη ενώ βλέπουμε και αύξηση όγκου πωλήσεων και όχι μόνο τζίρου σε κάποιες κατηγορίες. Προφανώς οι ανατιμήσεις έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτά τα νούμερα, που οδήγησαν τη διοίκηση σε μία ακόμη ανοδική αναθεώρηση εκτιμήσεων. Στο εννεάμηνο είχε καθαρά κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ από 5,93 εκατ. ευρώ και για το σύνολο του 2023 περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων 41-44 εκατ. ευρώ από 32 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Στα 8,80 ευρώ και στο +2,33%.

INTRALOT: Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης μετά την αύξηση κεφαλαίου υποχωρεί στις 2,4 φορές από 3,4 φορές και τα ίδια κεφάλαια γίνονται θετικά κατά 29,3 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στα 101 εκατ. ευρώ από 88 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 9 εκατ. ευρώ από οριακή ζημία πέρυσι. Εξαιρετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές βοήθησαν στη μείωση του καθαρού δανεισμού. Έχει κάνει μεγάλο ράλι η μετοχή από την εισαγωγή των νέων μετοχών και χθες έπιασε σχεδόν το 1 ευρώ. Σήμερα υποχωρεί 1,52%.

ΜΕΖΖ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και μπαίνει τέλος στην αγωνία κάποιων επενδυτών που έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες μετοχές. Η Phoenix Vega Mezz θα κόψει την επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ ανά μετοχή στις 29 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα θα κόψει τα 0,0588 ευρώ ανά μετοχή και η Sunrise.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ξεχωρίζει η συγκεκριμένη και με όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 6,2%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης