Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας μέσω επιλεγμένων blue chips – Τρομερή επίδοση από Εθνική

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας μέσω επιλεγμένων blue chips – Τρομερή επίδοση από Εθνική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολύ δυνατή! Τα καλά αποτελέσματα σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά έφεραν επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ είδαμε και κάποιες κινήσεις από μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Εξαιρετική η Εθνική Τράπεζας, συνεχίζει να ξεχωρίζει η Πειραιώς, ενώ υστέρησε κάπως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ λόγω της πορείας του εννεαμήνου. Αρκετές τηλεδιασκέψεις είχε η σημερινή μέρα. Το καλό κλίμα στο εξωτερικό επίσης βοήθησε με αποτέλεσμα να κλείσει η αγορά στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,33%. Στα ύψη και πάλι ο τζίρος.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Όταν έχει πουληθεί το 22% στα 5,30 ευρώ και η μετοχή έχει κλείσει την προηγούμενη σχεδόν 1 ευρώ υψηλότερα, η λογική λέει ότι θα υποχωρήσει. Όμως η μετοχή έδειξε τρομερή αντοχή και αυτό σημαίνει πως αυτοί που πήραν τα χαρτιά δεν ήταν βραχυπρόθεσμοι κερδοσκόποι και πως έγινε καλή δουλειά από τη διοίκηση. Μεγάλος ο όγκος και σήμερα και ένα σημαντικό μέρος του συνολικού τζίρου έγινε από αυτήν. Πήγε μέχρι τα 6,0560 ευρώ αλλά στη συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα η απόσταση από το χθεσινό κλείσιμο περιοριζόταν. Στα 6,20 ευρώ και στο -1,43% με τζίρο 75 εκατ. ευρώ περίπου από τον συνολικό των 146 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Εντυπωσιακή η πορεία των αποτελεσμάτων και η επικαιροποίηση του στρατηγικού πλάνου και έφερε μεγάλες αγορές καθώς μπήκε αμέσως στο στόχαστρο των επενδυτών. Προφανώς και είναι από τις πιο φθηνές πλέον του Χ.Α. και η στήλη ίσως πρέπει να την κοιτάξει ξανά και να την προσθέσει πάλι στις επιλογές της. Στα 23,50 ευρώ και στο +4,91% με όγκο πάνω από 220 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Παραμένει εξαιρετική και δείχνει πως το ποσοστό του ΤΧΣ αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τους επόμενους μήνες θα απορροφηθεί εύκολα. Στα 3,15 ευρώ και στο +3,96%.

ΕΥΔΑΠ: Μέχρι και η συγκεκριμένη αντέδρασε! Στα 5,88 ευρώ και στο +2,98%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πίεση στη μετοχή σήμερα, προφανώς λόγω αποτελεσμάτων, αν και μας άρεσε το γεγονός ότι η διοίκηση λόγω της χαμηλής ζήτησης εστίασε στις ταμειακές ροές και έριξε τον καθαρό δανεισμό. Στα 1,7580 ευρώ και στο -1,24%.

INTRACOM: Νέα πολυετή υψηλά από τη μετοχή και τρομερό το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα, όπως και σε όλες τις τελευταίες μέρες. Οι βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν και αγοράζουν μετοχές και μάλιστα πολλές. Από την άλλη φαίνεται πως ισχυροί παίκτες μαζεύουν την προσφορά, που επίσης είναι αξιόλογη, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, οφείλεται σε ένα παλιό μέτοχο, ο οποίος αποχωρεί. Στα 2,55 ευρώ και στο +5,81% με όγκο 800 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Εντός των επόμενων 5-10 ημερών οι ανακοινώσεις για τις αποκοπές των επιστροφών κεφαλαίου. Έχει μία καθυστέρηση ο έφορος όπως μας ενημέρωσαν, αλλά σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις και τις ημερομηνίες.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οι αγοραστές συνεχίζουν να παίζουν άμυνα και να δέχονται τις μετοχές των πωλητών, οι οποίοι κατά διαστήματα γίνονται πιο επιθετικοί. Μετά από όγκο σχεδόν 350 χιλ. τεμαχίων κατάφεραν να κλείσουν τη μετοχή με άνοδο 1,86% και στα 0,4380 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης