Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι Έλληνες Βουλευτές έχουν μετρητά και ακίνητα αλλά ελάχιστοι έχουν μετοχές – Ποιοι έχουν χαρτοφυλάκιο στο χρηματιστήριο;

Οι Έλληνες Βουλευτές έχουν μετρητά και ακίνητα αλλά ελάχιστοι έχουν μετοχές – Ποιοι έχουν χαρτοφυλάκιο στο χρηματιστήριο;
Λίγοι είναι οι βουλευτές που επενδύουν στην κεφαλαιαγορά μας και οι περισσότεροι έχουν ξεχασμένες μετοχές, όπως δίνει ο αριθμός τεμαχίων ή το κόστος κτήσης
Σχετικά Άρθρα
Αν και δε λείπουν τα μετρητά και τα ακίνητα από τους Έλληνες βουλευτές, σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες 2022 (χρήση 2021) απουσιάζουν οι επενδύσεις σε μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα.
Λίγοι είναι οι βουλευτές που επενδύουν στην κεφαλαιαγορά μας και οι περισσότεροι έχουν ξεχασμένες μετοχές, όπως δίνει ο αριθμός τεμαχίων ή το κόστος κτήσης.
Το ΒΝ διάβασε πολλές από τις δηλώσεις πόθεν έσχες και σας παρουσιάζει τις μετοχές και τα ομόλογα που κατέχουν γνωστοί βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων BNP PARIBAS INSTICASH - USD MONEY MARKET ύψους 16,9 χιλ. ευρώ και BNP INSTICASH FUND - EUR - MONEY MARKET 7,6 χιλ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έχει μετοχές.

Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρκετές επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια και συγκεκριμένα σε 480 AMUNDI FUNDS CASH EUR 93 χιλ. ευρώ, σε BNP PARIBAS INSTICASH EUR 68 χιλ. ευρώ, σε GS EURO LIQUID RESERVE FUND 67 χιλ. ευρώ και σε BNP PARIBAS INSTICASH 67 χιλ. ευρώ. Τα περισσότερα εμφανίζουν μικρή υποαξία.
Ο Κώστας Καραμανλής αν και έχει αρκετά μετρητά σε τράπεζες, δεν έχει μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έχει μείνει με 2.400 μετοχές της Κούμπας που είναι εκτός διαπραγμάτευσης και 2.549 μετοχές των Μινωικών Γραμμών που έχουν αποχωρήσει από το Χ.Α.
Έχει επίσης επενδύσεις σε αρκετά χρεόγραφα και ομόλογα εξωτερικού όπως ING 5Y USD SS Memory AC S5RLST 07/26 - XS2349467147 αξίας 35 χιλ. ευρώ ή JPMF CHINA A OPP CD (LU1255011683) αξίας 41 χιλ. ευρώ και ING OPT SEL BAL-C (LU1134222204) αξίας 376 χιλ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έχει 21 χιλ. ευρώ σε επενδυτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: SMILE ΣΥΝΤΑΞΗ EXPRESS».
Ο Νίκος Παπάς (ΣΥΡΙΖΑ) έχει 40 μετοχές της Intrakat και 2 μετοχές της Εθνικής με τεράστια χασούρα.

Μεγάλα εισοδήματα από ακίνητα έχει ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά έχει και σημαντικές επενδύσεις σε αμοιβαία. Μερικές από αυτές τις επενδύσεις είναι στο ΔΗΛΟΣ SYNTHESIS BEST RED ΜΤΧ έχει 91 χιλ. ευρώ, στο ΔΗΛΟΣ B.CHIPS ΜΕΤ ΕΣΩΤ 139 χιλ. ευρώ, στο ALPHA ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ CLASSIC έχει 40 χιλ. ευρώ, στο ALPHA EURO ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ CLASSIC 22 χιλ. ευρώ, στο ΔΗΛΟΣ B.CHIPS ΜΕΤ ΕΣΩΤ. 19 χιλ. ευρώ, στο ALPHA BLUE CHIPS ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ CLASSIC 58 χιλ. ευρώ, στο ΔΗΛΟΣ SMALL CAP 39 χιλ. ευρώ και στο ALPHA BLUE CHIPS 14 χιλ. ευρώ. Έχει επίσης 300 μετοχές του ΟΤΕ, 220 της ΔΕΗ, 220 του ΑΔΜΗΕ, 550 του ΟΠΑΠ και 7 της Εθνικής.

Μεγάλες και οι επενδύσεις της Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ) εκ των οποίων έχει 101 χιλ. ευρώ στο ομόλογο της Lamda, 99 χιλ. ευρώ στο ομόλογο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, 98 χιλ. ευρώ στις Νοval, 199 χιλ. ευρώ στης Motor Oil ενώ έχει επενδύσει και 766 χιλ. δολάρια στο VANGUARD LONG TERM. Έχει επίσης λίγες μετοχές από πολλές εισηγμένες που τις έχει αρκετά χρόνια.
Χωρίς επενδύσεις ο πρώην υπουργός και οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Νότης Μηταράκης, γνωστός και από τη θητεία του σε ξένους οίκους, έχει σε αμοιβαία κεφάλαια FIL UK PENSION 366 χιλ. λίρες Αγγλίας και σε DISCRETIONARY ACCOUNT 557 χιλ. λίρες.
Και οι δύο λογαριασμοί εμφανίζουν μεγάλη υπεραξία μεταξύ αξίας κτήσης και αποτίμησης.
Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός της ΝΔ, έχει μία μετοχή της Εθνικής, 592 της Βιοχάλκο και 390 μετοχές της ΕΥΔΑΠ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης