Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βουτιά 4% ο ΟΤΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου

tags :
Βουτιά 4% ο ΟΤΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου
Έχει εκταμιευτεί μέχρι σήμερα το 88% του ποσού που αντιστοιχεί στην αγορά ιδίων μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή του ΟΤΕ μετά τη δημοσίευση των αδύναμων όπως αναμενόταν αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.
Η μετοχή με όγκο 500 χιλ. τεμάχια, βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας και στα 13,06 ευρώ με απώλειες 4% και την αποτίμηση να είναι στα 5,57 δισ. ευρώ. Η πτώση έχει οδηγήσει τη μετοχή στην τέταρτη θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων των εταιρειών και κάτω από τη Eurobank που είναι στην τρίτη θέση και οριακά πίσω από τον ΟΠΑΠ.
Ο ΟΤΕ πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης ανακοίνωσε αποτελέσματα κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών με τις πρώτες αναφορές να λένει πως παίζει με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών.
Η Optima Bank αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της σε επίπεδο πωλήσεων και EBITDA μετά τις μισθώσεις και λίγο καλύτερα σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας λόγω χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή.
Η μετοχή αναφέρει πως διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 4,7 φορές που αντιστοιχεί σε discount 28% έναντι των ευρωπαϊκών, γι ‘αυτό και επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και την τιμή στόχο των 15 ευρώ.
Επίσης αναφέρει πως η διοίκηση διατήρησε την εκτίμηση για ελεύθερες ταμειακές ροές 500 εκατ. ευρώ περίπου και μείωσε την εκτίμηση για τις επενδύσεις κατά 3% και στα 640 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εννεαμήνου ο ΟΤΕ εμφάνισε πωλήσεις 2,538 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 1,2%, προσαρμοσμένο EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,001 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 1,5% και καθαρά κέρδη 397,2 εκατ. ευρώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
Η συνολική Αμοιβή των Μετόχων για το 2023 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε €425 εκατ. περίπου, που αναλογεί σε μέρισμα αξίας €250 εκατ. και σε Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών ύψους €175 εκατ. περίπου.
To τελικό μέρισμα, που αντιστοιχεί σε €0,58878 ανά μετοχή, καταβλήθηκε στις 11 Ιουλίου 2023, ενώ μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει εκταμιεύσει το 88% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στο Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης