Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν σε μία μάλλον αδιάφορη συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν σε μία μάλλον αδιάφορη συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αυτό που έκανε αίσθηση σήμερα, ήταν η καθίζηση του τζίρου. Αν μάλιστα προς το κλείσιμο δεν πηγαίναμε και σε υψηλό ημέρας θα είχαμε ακόμα χαμηλότερο. Το τελευταίο διάστημα έχουμε αρκετές συνεδριάσεις με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές αλλά σήμερα, λες και δεν κουνούσε η κορδέλα. Με την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Alpha Bank ξεκίνησε η μέρα, αλλά οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν. Καλό το άνοιγμα στις ΗΠΑ και μας βοήθησε. Κλείσαμε στις 1.186,38 μονάδες με άνοδο 0,64% και τζίρο 58 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 3,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Στα θετικά η παραμονή πάνω από τον κινητό των 200 ημερών.

ALPHA BANK: Η πορεία της μετοχής έδειξε πως η κίνηση της Unicredit μετράει περισσότερο από την τιμή. Βάζοντας ένα μέτοχο με 9% και ειδικά μία ξένη τράπεζα, μπορείς να κάνεις περισσότερα στο μέλλον. Αν φυσικά πάει εκεί το ποσοστό. Άνοιξε με απώλειες έως 2,18% γιατί η τιμή της προσφοράς ήταν 1,33 ευρώ και στο ταμπλό έπαιζε στα 1,40 ευρώ. Ωστόσο, μαζεύτηκαν οι απώλειες εύκολα και γύρισε θετική. Στα 1,4150 ευρώ και στο +1%. Από τις συστημικές μόνο η ΕΤΕ είχε μικρές απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κρίμα να πέφτει τόσο μία μετοχή με τόσο χαμηλό όγκο και ειδικά όταν η αποτίμηση είναι στα 5 δισ. ευρώ.

CENENRGY: Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και αυτή ήταν μία από αυτές, έχοντας μάλιστα καταγράψει δυνατή άνοδο και στη συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής. Αναλυτές είχαν τονίσει την ελκυστικότητα της μετοχής μετά την πρόσφατη πτώση και φαίνεται πως κάποιοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στα 6,12 ευρώ και στο +3,20%.

AEGEAN: Καλή και η δική της κίνηση και ενισχύθηκε 3,25% περνώντας πάνω από τα 10 ευρώ και πάλι.

ΝΕΡΑ: Διατηρείται η απογοητευτική εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α. και για τις δύο μετοχές του κλάδου. Βγαίνουν κομμάτια και δε βλέπουμε αγοραστές. Εννοείται δε βλέπουμε και κάποια κίνηση από τις διοικήσεις για βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η απόλυτη νοοτροπία δημοσίου…

IDEAL: Με καλό όγκο σήμερα η μετοχή κινήθηκε έντονα ανοδικά. Σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε κυρίως από τη συνολική αδιαφορία των επενδυτών, εδώ κάτι είδαμε. Στα 5,87 ευρώ και στο +6,15%.

EXAΕ: Μετά από καιρό είδαμε μία ωραία κίνηση από τη μετοχή. Μπορεί το ενδιαφέρον για μετοχές να έχει περιοριστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, ωστόσο, έρχονται νέες εισαγωγές, έχουμε αυξήσεις κεφαλαίου, έχουμε αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα και αν δε δούμε και άλλη αύξηση στα έξοδα, θα πρέπει να δούμε καλύτερη αποτίμηση. Στα 4,84 ευρώ και στο +5,45%.

ΑΝΕΚ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή, που σύντομα θα απορροφηθεί από την Attica Group και οι μέτοχοι θα λάβουν μετοχές της ΑΤΤΙΚΑ. Προφανώς και η διαγραφή δανείων δίνει αξία, αφού από αρνητική καθαρή θέση έχουμε πλέον θετική και μάλιστα υψηλή. Στα 0,28 ευρώ η τιμή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πολλά χαρτιά στην πλευρά των πωλητών σε όποια τιμή θέλει κάποιος. Το εξάμηνο δεν ήταν καλό, τα δάνεια δεν είναι λίγα και η αγορά του μαρμάρου δεν πάει και τόσο καλά εδώ και καιρό.

ΚΡΕΚΑ: Κάποιες εισηγμένες δε μπόρεσαν να δημοσιεύσουν αποτελέσματα χρήσης 2022 και μεταξύ αυτών και η συγκεκριμένη. Είχε βέβαια μπορέσει να βγάλει εννεάμηνο, αλλά μάλλον το τελευταίο τρίμηνο ήταν δύσκολο. Μας δουλεύουν μάλλον. Από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα δεν έχει προλάβει; Ο λόγος είχε πει πως ήταν γιατί δεν είχε καταφέρει να διευθετήσει τις τραπεζικές οφειλές. Ας τις έβαζε όλες βραχυπρόθεσμες. Μήπως και θα ήταν η μόνη;

FRIGOGLASS: Με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια στο +9,70%.

LAVIPHARM: Ωραία σήμερα η συμπεριφορά της και έκλεισε με καλή άνοδο άνω του 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης