Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε νέο sell off

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε νέο sell off
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ξένοι επενδυτές παρέμειναν πωλητές και το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χωρίς όμως να έχουν μεγάλες εκροές. Βέβαια συμπλήρωσαν έξι μήνες με εκροές. Το χρηματιστήριο λόγω και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή άνοιξε με μεγάλες απώλειες 2% και προς τις 1.110 μονάδες. Έσπασε τις στηρίξεις με ορμή. Θα λέγαμε πως και ο τζίρος είναι αυξημένος για το ξεκίνημα. Έγινε με το άνοιγμα επίσης το πακέτο στη Eurobank και το ΤΧΣ πούλησε τις μετοχές στην τράπεζα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής δίνοντας σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο τα 48 ευρώ, που δίνει περιθώριο ανόδου πάνω 50% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η μετοχή υποχωρεί 3,50% και είναι στα 30,36 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με σημαντικές απώλειες 3,26% στο ξεκίνημα και όγκο κάτω από 8 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πως από τον κλάδο έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και περαιτέρω υποχώρηση μάλλον δημιουργεί καλό σημείο εισόδου. Στα 11,86 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Δυνατή πτώση και εδώ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Η στήλη προσπαθεί να γράφει για όλες τις μετοχές, αλλά στις επιλογές της αυτή τη φορά είναι πιο σφιχτή. Κάποιες μετοχές δεν περιλαμβάνονται γιατί θέλουμε καλύτερο σημείο εισόδου, ή να είναι άλλοι οι λόγοι. Τα κέρδη επίσης κάποιων εταιρειών δεν είναι και τόσο καλά όσο φαίνονται, γιατί υπάρχουν έκτακτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή πτώση για Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank. Στη Eurobank η τράπεζα πλέον κατέχει το 1,4% των μετοχών αφού έγινε το πακέτο στα 1,80 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 93,7 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Χωρίς λόγο η πτώση της μετοχής σύμφωνα με ένα σχόλιο της Εuroxx η οποία σημειώνει πως διαπραγματεύεται με ελκυστικό δείκτη EV/EBITDA 7,3 φορές για το 2024.

AEGEAN: Κάτω από τα 10 ευρώ η μετοχή.

MEDICON: Δυνατή πτώση 5,2% και τιμή 2,91 ευρώ με μόλις 490 τεμάχια.

INTRALOΤ: Αύριο γίνεται η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης για την αύξηση κεφαλαίου.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πολλές οι δημοπρασίες στα πρώτα λεπτά, αφού οι μετοχές άνοιξαν με μικρό όγκο και μεγάλες απώλειες. Έτσι γρήγορα είδαμε ενεργοποίηση ΑΜΕΜ στη Medicon και στη Centric. Με τις μεγαλύτερες απώλειες Ίλυδα, Unibios, Ιατρικό Αθηνών, Αλουμύλ και Ευρωσύμβουλοι.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Σε μία τέτοια συνεδρίαση τις ψάχνεις με τα κιάλια. Η Έλτον με 30 τεμάχια άνοιξε στο +2,66% και η Σαράντης με 135 στο +0,83%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης