Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συμπλήρωσε 6 πτωτικές εβδομάδες – Sell off σε όλο σχεδόν το ταμπλό

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συμπλήρωσε 6 πτωτικές εβδομάδες – Sell off σε όλο σχεδόν το ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καρφί στην επόμενη στήριξη πήγε σήμερα η αγορά. Άλλη μία συνεδρίαση ίδιου μοτίβου με τις προηγούμενες. Άνοιξε πάνω η αγορά και γύρισε χαμηλότερα και προς το τέλος πήγε και σε χαμηλό ημέρας. Μεταβλητότητα και στο εξωτερικό, αλλά εμείς πήγαμε λίγο χειρότερα. Μεγάλες οι απώλειες και πάλι για δεκάδες μετοχές. Έξι πλέον οι πτωτικές εβδομάδες και ίσως έχει παραγίνει το κακό. Το ΤΧΣ πρέπει να μας πει τι θα κάνει. Η DBRS βγήκε και είπε πως θα είναι ομαλή η αποεπένδυση, αλλά και πως δεν έχει χρονοδιάγραμμα το Ταμείο. Μήπως πρέπει να αποκτήσει, αναρωτιόμαστε εμείς.

Με μεγάλες απώλειες κλείσαμε πάλι και 5 μετοχές του FTSE 25 έχασαν άνω του 3%. Σε χαμηλό ημέρας έκλεισαν Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Τιτάν και ΟΠΑΠ. Σχεδόν 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη την εβδομάδα. Στο -3,95% οι απώλειες για τον τραπεζικό.

CENERGY: Τρομερή η πτώση της μετοχής και κάποιοι την έχουν ήδη αποδώσει στα υψηλά επιτόκια, ενώ άλλοι αναφέρουν πως ίσως ο λόγος να είναι στις πληροφορίες που υπάρχουν, εδώ και καιρό βέβαια, για αύξηση κεφαλαίου. Στα 5,68 ευρώ και στο -3,40% και μάλιστα με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια.

QUEST: Έχει ξεχάσει πως είναι το θετικό πρόσημο. Τελευταία φορά το είχε δει στις 22 Σεπτεμβρίου και από τότε μετράει 10 πτωτικές. Σήμερα έκλεισε σχετικά καλά αφού έχασε μόλις 0,19% (5,26 ευρώ).

ΔΕΗ: Με δυνατή πτώση και η συγκεκριμένη και στα 8,8050 ευρώ (-3,14%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλες απώλειες 3,12% για Eurobank. Οι άλλες συστημικές άντεξαν και υποχώρησαν σημαντικά λιγότερο. Η ΕΤΕ έχασε 0,31%, η ΑΛΦΑ 0,65% και η ΠΕΙΡ 0,67%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Τέταρτη μέρα απωλειών. Ξανά με σημαντικό όγκο σήμερα και ουδείς ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι συμβαίνει ή να ζητήσει από τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας να απαντήσει. Θα μας πείτε, η μετοχή ελέγχεται από την ίδια, αλλά κάποια στιγμή αυτά πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορείς να εποπτεύεις και να μην εποπτεύεσαι. Πρέπει να βγει ο κ.Στουρνάρας ή ο όποιος υπεύθυνος υπάρχει να απαντήσει: Υπάρχει περίπτωση να μη δώσει μέρισμα φέτος; Ναι ή όχι; Στα 13,60 ευρώ και στο -3,55%.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Υπάρχουν και άλλες φθηνές. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες επιλογές, αλλά είπαμε σε αυτήν την περίοδο να πάμε πιο «σφιχτά». Το γεγονός ότι δεν έχουμε κάποιες είναι συνδυασμός πραγμάτων. Μπορεί να θέλουμε καλύτερο σημείο εισόδου, μπορεί να έχουμε κάποιες άλλες από τον κλάδο και να μη θέλουμε μεγαλύτερη έκθεση, μπορεί η διοίκηση να έχει κάνει κάτι που δε μας άρεσε κτλ.

ΣΕΝΑΡΙΑ: Όπως πριν από κάποιες εβδομάδες που όλες οι μετοχές πήγαιναν πάνω και υπήρχαν άπειρες πληροφορίες για την κάθε μία, θετικές βέβαια για τις προοπτικές των εταιρειών, τώρα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. Έχουμε συνεχώς σενάρια, αρνητικά, για το τι φταίει και πάνε κάτω. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι τώρα είναι απογοητευμένοι και τα βλέπουν μαύρα, έτσι είναι πωλητές.

ΓΕΒΚΑ: Που να μην έβγαζε και τέτοια αποτελέσματα δηλαδή.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο -7,31% και στα 2,41 ευρώ.

AUSTRIACARD: Με άνοδο 7,14% και κλείσιμο στα 6 ευρώ. Έγραψε χαμηλό σήμερα στα 5,60 ευρώ. Νομίζουμε πως είχε πέσει υπερβολικά και με βάση τα αποτελέσματα δεν άξιζε τέτοια πτώση. Και άλλες βέβαια δεν το αξίζουν, αλλά δε σηκώνουν κεφάλι.

ΕΚΤΕΡ: Το γεγονός ότι έκλεισε με άνοδο έστω και οριακή δείχνει πως κάποιοι κοιτάνε τα θεμελιώδη και δεν πετάνε τα χαρτιά από τα παράθυρα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης