Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Νέα σύννεφα στις αγορές λόγω Μέσης Ανατολής – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Νέα σύννεφα στις αγορές λόγω Μέσης Ανατολής – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο εξωτερικό αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα πτωτικό άνοιγμα σύμφωνα με τους αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος δημιουργεί νέες εστίες ανησυχίας στους επενδυτές.
Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο εξωτερικό αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα πτωτικό άνοιγμα σύμφωνα με τους αναλυτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου για τον Σεπτέμβριο, οι ξένοι επενδυτές ήταν για έκτο συνεχόμενο μήνα πωλητές, με συνολικές εκροές άνω των 340 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank ανακοίνωσε την απόκτηση 52,08 εκατ. μετοχών από το ΤΧΣ στα 1,80 ευρώ ανά μετοχή, μία συναλλαγή συνολικής αξίας 93,7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της Μυτιληναίος δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 48 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 50%.

Eurobank Equities
Η αγορά δείχνει πως κατευθύνεται για ένα πτωτικό άνοιγμα σήμερα, αντίστοιχο με την πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο εξωτερικό, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί υπό το φως της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να συνεχίσουν να επηρεάζουν το Χ.Α. σήμερα, μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες.

Piraeus Securities
Παρά την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ στη Eurobank, η αγορά θα συνεχίσει να επηρεάζεται από το αρνητικό διεθνές κλίμα, ενώ οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο θέτουν επιπλέον κινδύνους στην αγορά.

Beta
Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος δεν ευνοεί τις μετοχές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν και οι επενδυτές πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν περισσότερες μεσοπρόθεσμες αβεβαιότητες.

Κύκλος
Η Γερμανία ανακοινώνει σήμερα το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής ενώ την Πέμπτη στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου. Στις 1129 μονάδες του Γ.∆. η πλησιέστερη στήριξη, στις 1150 η κοντινότερη αντίσταση στις 1150. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. στις επόμενες ημέρες με αυξημένη αβεβαιότητα από την όξυνση της κρίσης στη Μ. Ανατολή.

Depolas
Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά με νέα εστία γεωπολιτικής έντασης, η οποία ήδη επηρεάζει τις ενεργειακές τιμές. Σίγουρα αυτό δεν είναι θετικό, αλλά ενδέχεται η επίπτωση του στις αγορές να είναι βραχυπρόθεσμη, ανάλογα φυσικά και με το αν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Για τον ΓΔΧΑ, αναθεωρούμε ελαφρώς πτωτικά το εκτιμώμενο κάτω εύρος τιμών στις 1100 μονάδες λόγω των εξελίξεων, ενώ διατηρούμε το άνω εύρος τιμών τις 1300 μονάδες. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της εβδομάδας τα στοιχεία πληθωρισμού σε Ελλάδα (Τρίτη), Γερμανία (Τετάρτη) και ΗΠΑ (Πέμπτη). Χειρότερη των εκτιμήσεων ανακοινώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης