Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με Μυτιληναίο κρατήθηκε το συν – Κέρδη 2,88% την εβδομάδα

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με Μυτιληναίο κρατήθηκε το συν – Κέρδη 2,88% την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει 1% περίπου χαμηλότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,30% σήμερα, λόγω Μυτιληναίου και φυσικά λόγω της έκθεσης της Morgan Stanley για τη μετοχή. Δυνατή κίνηση και από Autohellas, Viohalco και μικρότερα κέρδη κατέγραψε η Motor Oil και η ΔΕΗ. Υστέρησαν εκτός από τράπεζες, Σαράντης και ΟΤΕ. Η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 2,88%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζουν οι ξένοι οίκοι να διαφημίζουν τις ελληνικές μετοχές. Στα 45 ευρώ ή ακόμα και στα 60 ευρώ στο καλό σενάριο βλέπει τη δίκαιη τιμή η Morgan Stanley. Ράλι στη μετοχή λόγω της έκθεσης και ήταν η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα από τα βαριά χαρτιά. Στα 36,9 ευρώ και στο +4,30% με την αποτίμηση πλέον στα 5,27 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες με απώλειες πλην της Πειραιώς που έκλεισε αμετάβλητη.

MOTOR OIL: Την ερχόμενη Τρίτη δημοσιεύονται και το δεύτερο τρίμηνο δε θα είναι καλό, λόγω συντήρησης μονάδας, περιθωρίων και περιβάλλοντος διύλισης. Όμως το τρίτο τρίμηνο θα είναι αυτό που θα τραβήξει τα βλέμματα των αναλυτών στην τηλεδιάσκεψη και η πορεία του τουρισμού και οι τιμές που βλέπουμε πώλησης θα στηρίξουν την κερδοφορία. Προφανώς και δεν περιμένουμε να δούμε κέρδη όπως εκείνα του 2022 για το σύνολο του 2023, αλλά θα δείξουν την αξία του ομίλου. Με άνοδο 1,17% η μετοχή.

AUTOHELLAS: Φεύγει σιγά-σιγά ο Αύγουστος και η Ελλάδα είναι γεμάτη από τουρίστες. Όμως όπως έχει αναφέρει ο κ.Βασιλάκης πριν καιρό, τα περιθώρια φέτος θα είναι πιο χαμηλά. Οι τιμές ενοικίασης δεν είναι οι περσινές. Όμως η πορεία του τουρισμού δείχνει πως το business έχει μέλλον. Στα 13,60 ευρώ και στο +3,19%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Χαμηλότερα την έκλεισαν σήμερα και στα 7,87 ευρώ με απώλειες 1,87%.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,30 ευρώ και στο +1,10% με όγκο 161 χιλ. τεμάχια. Νομίζουμε πως και εδώ συνεχίζεται το μαζεματάκι μέχρι να τελειώσουν τα χαρτιά του ξένου.

MODA BAGNO: Από το πουθενά έκανε όγκο 73 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 0,77 ευρώ με άνοδο 5,48% ενώ έγραψε και υψηλό στα 0,82 ευρώ. Το ενδοσυνεδριακό υψηλό είχε να το δει 14 χρόνια. Με 14,5 εκατ. ευρώ αποτίμηση δε θέλουμε και πολλά να δούμε στο εξάμηνο για να την πούμε εξαιρετικά φθηνή. Άλλωστε και με τα κέρδη του 2022 δεν τη λες ακριβή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Από την πορεία του όγκου των συναλλαγών σήμερα, καταλαβαίνουμε πως και άλλοι περίμεναν αυτό που περίμενε και είχε γράψει η στήλη. Πως αφού δεν υπήρχε εντολή αγοράς στη δημόσια πρόταση και επειδή η αξία είναι μεγαλύτερη, θα γινόταν μία προσπάθεια για υψηλότερα. Σήμερα, πήγε μέχρι τα 1,10 ευρώ αλλά βγήκαν πολλά κομμάτια και προφανώς οι αγοραστές είπαν να τα πάρουν χαμηλότερα. Νομίζουμε πως θα ξαναπροσπαθήσουν για πιο πάνω. Στα 1,0150 ευρώ και στο +2,11% με 355 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Η επιστροφή Παυλίδη στον όμιλο έδωσε κέρδη στην εισηγμένη και την ανέβασε ξανά πάνω από τα 40 ευρώ. Δεν υπάρχουν πολλά χαρτιά διαθέσιμα άλλωστε. Στα 40 ευρώ και στο +4,17%.

EPSILON NET: Κλείσιμο στα 11 ευρώ και σε νέα ιστορικά υψηλά.

MEDICON: Δεν είχε άλλη δύναμη ο αγοραστής και η μετοχή γύρισε χαμηλότερα με μικρό όγκο. Στα 4,07 ευρώ και στο -2,63% με μόλις 16 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυσκολεύεται και φαίνεται…

LAVIPHARM: Συνεχίζεται η συσσώρευση πάνω από τα 0,70 ευρώ. Παρά το μεγάλο ράλι και τον υπερδιπλασιασμό της τιμής από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου, δε βλέπουμε ιδιαίτερους πωλητές. Τα χέρια είναι ισχυρά και μάλλον θα υπάρξουν και θετικά νέα που θα επιβεβαιώνουν τη μέχρι τώρα κίνηση, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για πιο ψηλά. Δεν έβγαλε κοτζάμ Ambrosia έκθεση για τη μετοχή στην τύχη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης