Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά τις απώλειες χθες στη Νέα Υόρκη, η Ευρώπη άνοιξε καλά. Σταθεροποιητικά κινείται και ο DAX και o CAC 40 στο ξεκίνημα. Με μικρές απώλειες άνοιξε η δική μας αγορά και χαμηλό τζίρο. Η ομιλία του προέδρου της FED είναι στο επίκεντρο, ενώ στο εσωτερικό από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Η Motor Oil ανακοινώνει στις 29 Αυγούστου και τα ΕΛΠΕ στις 31 Αυγούστου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί με χαμηλό όγκο η Εθνική και με μικρότερες απώλειες η Alpha Bank. Οριακά πτωτικά οι άλλες δύο συστημικές.

CENERGY: Έχει εξελιχθεί πλέον σε κορυφαίο παίκτη, όχι στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη. Τεράστιο έργο ανέλαβε πάλι, αξίας 450 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο επομένως των 2 δισ. ευρώ παρά την εκτέλεση έργων μάλλον θα αυξηθεί περαιτέρω. Σημειώνουμε πως η διοίκηση σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις είχε αναφέρει πως λόγω του ονόματος που έχει χτίσει μπορεί να κάνει και επιλογή έργων και να αναλάβει αυτά που έχουν καλύτερα περιθώρια.

H ΝΒG Sec. σχολιάζει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία μεγάλη ανάθεση που διευρύνει περαιτέρω το ανεκτέλεστο και ενισχύει την ορατότητα της παραγωγής. Επιπλέον ενισχύει το όνομα της εταιρείας μεταξύ των διεθνών παικτών. Υπενθυμίζεται ότι τέτοια έργα φέρουν καλά περιθώρια κέρδους. Αμετάβλητη και με καλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή.

INTRAKAT: Άλλες 50 χιλ. μετοχές να αποκτήσει η Winex θα πρέπει να υποβάλει δημόσια πρόταση. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

MERMEREN: Επέστρεψε ο όμιλος στον Χριστόφορο Παυλίδη. Ο όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα συνολικά. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Χριστόφορος Παυλίδης τον πήρε πίσω, αφήνοντας μάλλον εκτός τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τα οποία έλαβαν μετρητά όταν εξαγοράστηκε πριν από μερικούς μήνες από τη Dolit. Τώρα η Dolit ανακοίνωσε πως πούλησε στον κ.Παυλίδη.

INTERTECH: Μαθαίνουμε πως υπάρχει καθυστέρηση στην υπογραφή της εξαγοράς, η οποία μάλλον αποδίδεται στην άνοδο της τιμής. Ο υποψήφιος αγοραστής μάλλον δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τέτοια τιμή. Αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεται το deal πάντως.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Νομίζουμε πως εδώ ίσως θα δούμε κίνηση, όπως έχουμε ξαναγράψει, καθώς θεωρούμε ότι η εξαγορά έγινε χαμηλά και υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Στο 1 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και αμέσως πήγε σε δημοπρασία. Πήγε λίγο πιο πάνω στη συνέχεια αλλά αμέσως ξαναπήγε σε δημοπρασία.

MOTOR OIL: Ανακοινώνει την Τρίτη μετά το κλείσιμο της αγοράς αποτελέσματα. Η Piraeus Sec. περιμένει πως μετά από 4 δυνατά τρίμηνα ένα πιο ήπιο λόγω του αδύναμου περιβάλλοντος διύλισης των χαμηλών περιθωρίων και της συντήρησης που έγινε για δύο μήνες. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο αναμένονται στα 173 εκατ. ευρώ από 509 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη στα 72 εκατ. ευρώ από 407 εκατ. ευρώ πέρυσι. Περιμένει ζημία από την αποτίμηση των αποθεμάτων 25 εκατ. ευρώ από κέρδος 105 εκατ. ευρώ πέρυσι. Με καλή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και προσφέρει στήριξη στην αγορά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζει να «παλεύει» με τα 5 ευρώ. Η αποτίμηση στα 218 εκατ. ευρώ, δηλαδή αστεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης