Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα σε Scope και MSCI – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

XA: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα σε Scope και MSCI – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Η Scope θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία και αν προχωρήσει σε αναβάθμιση θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω άνοδο την επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Καθώς οδεύουμε προς την κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών, οι αναλυτές περιμένουν πως θα επικρατήσουν διαθέσεις συσσώρευσης τόσο στη σημερινή όσο και στις επόμενες συνεδριάσεις.
Η πορεία των αγορών της Ευρώπης θα επηρεάσει την αγορά, με τους αναλυτές να βλέπουν ανοδικό άνοιγμα καθώς έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εταιρικών κερδών.
Χθες, ο Γενικός Δείκτης διαφοροποιήθηκε από την πορεία των ξένων αγορών και κράτησε τις 1.300 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,65%.
Σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθεί η ΔΕΗ μετά και τη δημοσίευση βελτιωμένων αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο, στα οποία υπάρχουν και έκτακτα.
Σημειώνεται πως το βράδυ η Scope θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία και αν προχωρήσει σε αναβάθμιση θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω άνοδο την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν θα μπει στον MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς και αν θα αφαιρεθεί η Τέρνα Ενεργειακή.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα αντανακλώντας τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία και τη μείωση των ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση θα περιμέναμε να επικρατήσουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Αν και τα αποτελέσματα είναι σε γενικές γραμμές ανάλογα των εκτιμήσεων επαναδιατυπώνουμε τη θετική μας στάση για τη ΔΕΗ με βάση την ελκυστική της αποτίμηση και τη επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου, καθώς και την αποκατάσταση της διανομής μερίσματος από το επόμενο έτος με βάση τα κέρδη του 2023.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα σήμερα ενόψει της ανακοίνωσης της αξιολόγησης της Scope

Beta
Καθώς η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ από τη Fitch επηρεάζει αρνητικά τις αγορές σε συνδυασμό με τη διάθεση για διακοπές στο εσωτερικό ενόψει Δεκαπενταύγουστου, δημιουργείται διάθεση για συσσώρευση στη σημερινή συνεδρίαση αλλά και για την επόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί σε ένα εύρος συναλλαγών μεταξύ 1.300-1.350 μονάδες. Πιθανή έκπληξη θα μπορούσε να προέλθει από τη σημερινή αξιολόγηση της Scope για την ελληνική οικονομία αν προχωρήσει σε αναβάθμιση.

Κύκλος
Η δοκιμασία των 1300 μονάδων, προσώρας τουλάχιστον, στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να τύχει μιας διαφορετικής στάσης από την επενδυτική κοινότητα, όπως ήδη συμβαίνει με τους ελληνικούς 10ετείς τίτλους που καταγράφουν αποδόσεις μικρότερες των αντίστοιχων αμερικανικών. Αργά το βράδυ, γερμανική Scope Ratings ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης