Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η συμπεριφορά των insiders στα υψηλά 9 ετών – Ποιοι άρχισαν να πουλάνε ψηλά και ποιοι χαμηλά

Η συμπεριφορά των insiders στα υψηλά 9 ετών – Ποιοι άρχισαν να πουλάνε ψηλά και ποιοι χαμηλά
Παρά την άνοδο κατά 122% της μετοχής της Intrakat οι βασικοί μέτοχοι έχουν αγοράσει 4 εκατ. μετοχές το τελευταίο διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία της αγοράς σε νέα υψηλά εννέα ετών έχει κάνει αρκετούς insiders να δώσουν κάποιες μετοχές προκειμένου να πάρουν την υπεραξία, κίνηση λογική μέχρι στιγμής καθώς δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως οι βασικοί μέτοχοι πουλάνε μαζικά.
Αντιθέτως, θα μπορούσε κάποιος να πει πως επειδή οι τιμές για τους βασικούς μετόχους είναι ακόμα χαμηλές, βγαίνουν λίγες πωλήσεις που μάλλον έχουν να κάνουν με βελτίωση εμπορευσιμότητας, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω άνοδο στη μετοχή.
Στελέχη της αγοράς με πείρα αναφέρουν πως αν ο επιχειρηματίας που κατέχει ποσοστό άνω του 70% δε δώσει και λίγες μετοχές χαμηλά, δύσκολα θα προσεγγίσει ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτές.
Η αύξηση της διασποράς θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα και θα τραβήξει περισσότερα επενδυτικά βλέμματα άρα μπορεί η άνοδος που θα γράψει η μετοχή να είναι σημαντική.
Προφανώς και πολλοί επιχειρηματίες θα ήθελαν να δουν σημαντική αύξηση τιμών ώστε να μπορέσουν να κάνουν κάποιο placement σε καλύτερες αποτιμήσεις, ειδικά όσοι στήριζαν τις μετοχές τους στα δύσκολα χρόνια και στη μεγάλη συσσώρευση.
Προς το παρόν το ΒΝ κοιτάζει από κοντά τις κινήσεις βασικών μετόχων και μεγαλοστελεχών, χωρίς να υπάρχει κάτι το μεμπτό.
Αντιθέτως βλέπουμε και κάποιους βασικούς μετόχους να αγοράζουν εκατομμύρια μετοχές στα ψηλά.
Πιο αναλυτικά, πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Revoil, Γιώργος Ρούσσος, πούλησε 150 χιλ. μετοχές στα 1,88 ευρώ ανά μετοχή, αλλά η οικογένεια έχει μεγάλο ποσοστό και θα πρέπει να βοηθήσει στην αύξηση της διασποράς.
Επιπλέον η εισηγμένη έχει εξαιρετικά θεμελιώδη και δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα.
Στη Δομική Κρήτης είχαμε πώληση 9,3 εκατ. μετοχών από τον Γεώργιο Συνατσάκη και είναι οι μετοχές που αγόρασε ο Δημήτρης Κούτρας στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή και είχε αυτή η συναλλαγή αποτέλεσμα να φτάσει μέσα σε ενάμιση μήνα η μετοχή στα 3 ευρώ!
Στη Βιοκαρπέτ από τα μέσα Ιουνίου ο Αθανάσιος Τσιάρας και ο Ιωάννης Καντώνιας έχουν πουλήσει περίπου 350 χιλ. μετοχές, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά η μετοχή και από τα 2,30 ευρώ που έγιναν οι πρώτες πωλήσεις να έχει ξεπεράσει σήμερα η μετοχή τα 3 ευρώ.
Στην Υάλκο είδαμε πώληση 5 χιλ. μετοχών από τον Σωκράτη Κωνσταντίνου, χωρίς η μετοχή βέβαια να έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο στο ταμπλό και με γνωστά επίσης τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας.
Στη Space Hellas είχαμε μικρό αριθμό πωλήσεων από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας.
Στην Profile όπου το ράλι της μετοχής είναι μεγάλο όπως και στις περισσότερες εταιρείες του κλάδου, ο Μπάμπης Στασινόπουλος, βασικός μέτοχος και πρόεδρος πούλησε στα μέσα Ιουλίου 400 χιλ. μετοχές στα 4,80 ευρώ και ο υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχουν 30 χιλ. μετοχές στα τέλη Ιουνίου.
Στην απέναντι πλευρά, αυτή των αγοραστών ξεχωρίζει η Intrakat καθώς η Winex, εταιρεία των βασικών μετόχων, έχει το τελευταίο διάστημα αγοράσει περισσότερα από 4 εκατ. μετοχές με τη μετοχή να έχει άνοδο 122% από την αρχή του έτους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης