Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με οριακή επικράτηση πωλητών – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με οριακή επικράτηση πωλητών – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίστηκε η συσσώρευση στα υψηλά εννέα και πλέον ετών με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και οριακή επικράτηση πωλητών. Παράλληλα είδαμε συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και πάλι με αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν αρκετές μετοχές. Το κλίμα στο εξωτερικό ήταν πτωτικό καθώς οι επενδυτές περιμένουν FED και ΕΚΤ. Ξεχώρισαν Τιτάν, Cenergy, Μυτιληναίος από τα βαριά χαρτιά και Ικτίνος, Lavipharm και Real Cons. από τα μικρομεσαία. Ο τζίρος θα λέγαμε πως ήταν καλός για την εποχή.

AEGEAN: Ο κ.Βασιλάκης πριν από λίγο στη γενική συνέλευση είπε πως το κράτος θα αποφασίσει πότε θα ασκήσει το δικαίωμα που δίνεται από τα warrants και η διοίκηση έχει αποφασίσει να πληρώσει τη διαφορά (τιμή αύξησης κεφαλαίου με τρέχουσα τιμή) και να αγοράσει τα warrants. Δεν είναι στο χέρι της εταιρείας αλλά στου κράτους πότε και αν θα τα ασκήσει. Είπε επίσης πως ήταν ένα βοήθημα και όχι επιδότηση κάτι που έγινε και σε άλλες εταιρείες. Επομένως δεν είναι επιστρέψιμο όλο το ποσό.

Θα γίνει γενική συνέλευση όταν το κράτος στείλει επιστολή για την άσκηση του δικαιώματος. Εξαιρετικά έχουν πάει οι ταμειακές ροές στο εξάμηνο και το 2023 θα έχει πάλι ρεκόρ κερδοφορίας. Αποπληρώθηκαν δάνεια που έλαβε λόγω πανδημίας και έχει αποπληρώσει χρέη αεροσκαφών. Από 4 που ήταν τα αεροσκάφη ελεύθερων βαρών τώρα έχει 11. Με ήπιες απώλειες έκλεισε η μετοχή.

TITAN: Ήταν απλά θέμα χρόνου. Ταλαιπώρησε, άργησε, η αγορά την είχε στο περιθώριο, αλλά επιτέλους και αυτή η μετοχή στα προ πανδημίας επίπεδα. Τώρα θέλουμε να κάνει ένα μόνο μέρος από την κίνηση που έκαναν άλλες μετοχές όταν ξεπέρασαν τα επίπεδα αυτά. Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 48 εκατ. ευρώ. Στα 19,14 ευρώ και στο +2,03% με όγκο 89 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Να γίνεται τέτοιο πάρτι στο χρηματιστήριο τόσο καιρό και εσύ να περιμένει να εξαγοραστεί η εταιρεία… Μη σου τύχει.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κοίτα να δεις που έγραψε και νέο ιστορικό υψηλό!

LAVIPHARM: Έγραψε και νέα υψηλά σήμερα η μετοχή με αφορμή και την έκθεση της Ambrosia Capital. Πήγε μέχρι τα 0,74 ευρώ και έκλεισε στα 0,73 ευρώ και στο +6,73%.

IKTINOΣ: Ο χθεσινός όγκος κάτι έδειχνε. Σήμερα έκανε και αυτή την κίνηση που χρωστούσε και μάλιστα έκλεισε και στο υψηλό ημέρας και στα 0,6650 ευρώ με άνοδο 9,02% και όγκο 661 χιλ. τεμάχια. Δε θα μπορούσε να μείνει πίσω για πάντα. Το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει τα 0,68 ευρώ.

AS COMPANY: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1105 ευρώ ανά μετοχή. Στα 2,62 ευρώ και στο -3,32% με χαμηλό όγκο. Έχασε τα 0,09 ευρώ από το μέρισμα.

REAL CONS.: Είχε δείξει και αυτή διάθεση για υπέρβαση, καθώς συγκριτικά με άλλες του κλάδου έχει μείνει πίσω και νομίζουμε πως τα μεγέθη του 2023 θα είναι ισχυρά. Τώρα και μετά τις αναφορές της διοίκησης για εξαγορά και μετάταξη στην Κύρια Αγορά. Στα 2,45 ευρώ και στο +5,6%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Εδώ να δείτε πόσο πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη. Προφανώς κάποια στιγμή θα την «ανακαλύψουν» και θα την τρέξουν και αυτή. Στα 0,4230 ευρώ και στο +5,22%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Πάει και εδώ για τα προ πανδημίας επίπεδα. Υψηλό 3,5 ετών σήμερα για τη μετοχή. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 3,53 ευρώ με άνοδο 4,75%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Παραμένει υψηλή η μεταβλητότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης