Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται η συσσώρευση – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες και τα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συντηρείται η συσσώρευση – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες και τα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές περιμένουν σήμερα και αύριο τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για το ύψος των επιτοκίων. Έτσι οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν κάπως επιφυλακτικά. Η δική μας αγορά ξεκίνησε για μία ακόμη φορά καλύτερα και σημειώνει μικρή άνοδο. Νέα ανοδική κίνηση από Viohalco, Cenergy και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ενισχύεται η Eurobank και ο ΟΤΕ, ενώ υποχωρεί η ΕΥΔΑΠ με πολύ μικρό όγκο. Αύριο έχουμε δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρείες του FTSE 25 και θα επηρεάσουν.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Πολύ γρήγορα στο +3% πήγε η μετοχή αλλά έχει μεταβλητότητα. Δυνατά συνεχίζουν και οι άλλες εισηγμένες του ομίλου.

AEGEAN: Σήμερα η γενική συνέλευση και η αγορά περιμένει κάποιο νέο αναφορικά με τα warrants. Το θέμα για τη στήλη δεν είναι η τιμή εξάσκησης και αν θα έχει κέρδος το κράτος. Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν δεν ήταν επένδυση αλλά κρατική ενίσχυση και είναι λογικό να πάρει ένα μέρος πίσω. Το πότε θα εξασκηθούν επίσης είναι ένα θέμα που θέλει διευκρινίσεις, αλλά το σημαντικό και πάλι είναι ότι δε θα υπάρξει dilution, με βάση όσα έχουν μέχρι σήμερα ειπωθεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή και σήμερα η εικόνα τους. Τα κέρδη των τελευταίων μηνών μεγάλα, αλλά δεν υπάρχει διάθεση για σημαντική διόρθωση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και η αγορά τα περιμένει ισχυρά. Σύμφωνα με τη Eurobank Equities τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο θα ανέλθουν στα 1,1 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 225 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 38%. Τα καθαρά κέρδη εκτιμά η χρηματιστηριακή πως θα ενισχυθούν 44% και στα 143 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η Piraeus Securities αναφέρει πως οι εκτιμήσεις χρειάζονται αναθεώρηση και αν κάνει μία προσαρμογή στο risk free rate από το 4,5% στο 3,5% η τιμή στόχος θα αυξηθεί στα 37,20 ευρώ από 34,5%. Γι΄αυτό διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο και τα δικά της αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η Eurobank Equities στο δεύτερο τρίμηνο περιμένει αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη και εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 48 εκατ. ευρώ.

UNIBIOS: Με άνοδο 4% ξεκίνησε η μετοχή και συνεχίζει ανοδικά έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάνω από τα 3 ευρώ σήμερα η μετοχή.

LAVIPHARM: Με όγκο 44 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 10 λεπτά η μετοχή και στα 0,70 ευρώ. Βοηθάει και η έκθεση της Ambrosia Capital. Λίγα λεπτά αργότερα πήγε στο +4%.

INTRAKAT: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Σιγά μην έμενε πίσω αυτή. Στα 2,33 ευρώ και στο +1,30% αν και με χαμηλό όγκο.

AS COMPANY: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1105 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης