Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις φέρνουν νέα ρεκόρ – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις φέρνουν νέα ρεκόρ – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει να εκπλήσσει. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και βλέπουμε σε κάθε συνεδρίαση να ξεχωρίζουν κάμποσες μετοχές και την αγορά να γράφει καθημερινά και νεότερα υψηλά. Η συσσώρευση στις ξένες αγορές λειτουργεί υποστηρικτικά. Με καλό για την εποχή τζίρο ενισχύθηκε σήμερα και έφτασε ο Γ.Δ. σχεδόν στις 1.346 μονάδες. Αρκετές οι μετοχές που ξεχώρισαν.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Υστερούσε η «μαμά» και τώρα γράφει και αυτή το ένα ιστορικό μετά το άλλο. Στο +5,12% και στα 6,78 ευρώ. Σημειώνουμε πως εξετάζουμε τη μετοχή από τότε που μπήκε ξανά στο ΧΑ, ως ΒΙΟ. Δε σταματά η Cenergy. Έγραψε και το 7 σήμερα. Με καθυστέρηση ακολουθεί η ΕΛΧΑ.

AEGEAN: Ναι, πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά! Αύριο είναι η γενική συνέλευση. Έχει μεταξύ των θεμάτων αγορά ιδίων μετοχών έως και στα 20 ευρώ. Στα 13,34 ευρώ και στο +2,62%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ξεχώρισαν σήμερα, αλλά και η ΕΤΕ πήγε εξαιρετικά. Η ΕΥΡΩΒ από το πρωί δεν έδειχνε διάθεση να ακολουθήσει και τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες.

INTRAKAT: Με αποτίμηση 519 εκατ. ευρώ! Πύραυλο την έκαναν τη μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κίνηση «by the book» ή αλλιώς κίνηση για σεμινάριο. Πάει προς τον πρώτο στόχο. Βγάζει και ειδήσεις η εταιρεία. Δυνατή άνοδος 5,28% με κλείσιμο στα 2,99 ευρώ και υψηλό στα 3 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Θα σκουπιστεί και εδώ η προσφορά κάποια στιγμή. Δε θα είναι για καιρό τόσο πίσω. Σήμερα φάνηκε πως κάτι πάει να γίνει. Βγήκαν χαρτιά, αλλά εδώ έχουν ανέβει άλλες κι άλλες. Απλά είναι θέμα χρόνου και ίσως πρέπει να φύγουν όσοι δεν έχουν υπομονή. Θα θέλαμε βέβαια να δούμε και βελτίωση στα μεγέθη, προκειμένου να μπορεί να δικαιολογήσει υψηλότερες αποτιμήσεις. Στα 0,61 ευρώ και στο -0,16% με πάνω από 440 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Με όγκο σήμερα η μετοχή, για τα δεδομένα της πάντα. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και εδώ οι πωλητές. Με αποτίμηση 137 εκατ. ευρώ μάλλον κάτι δεν βλέπουν σωστά οι επενδυτές.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μετά από μία καλή διόρθωση σήμερα «ξεσάλωσαν» οι αγοραστές και τα 1,70 ευρώ που ήταν χαμηλό ημέρας την πήγαν μέχρι και τα 2,09 ευρώ και εκεί έκλεισε, ήτοι στο υψηλό ημέρας και στο +22,94%. Πριν λίγες μέρες είχε γράψει υψηλό στα 2,10 ευρώ.

LAVIPHARM: Εδώ έχουμε μία εξέλιξη που μπορεί να εκπλήξει αρκετούς. Η Ambrosia Capital ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 0,86 ευρώ και σύσταση αγοράς. Η Ambrosia Capital ήταν η μόνη χρηματιστηριακή που πίστεψε στο πλάνο του Τηλέμαχου Λαβίδα και όπως φαίνεται συνεχίζει να πιστεύει στις προοπτικές της. Από την άλλη έχουμε μία μεγάλη ιδιωτική χρηματιστηριακή που κυρίως έχει το Λονδίνο ως σημείο αναφοράς, να καλύπτει μία μετοχή με αποτίμηση 115 εκατ. ευρώ. Είναι μία θετική εξέλιξη κατά την ταπεινή μας άποψη και έχουμε ξαναγράψει πως θέλουμε οι χρηματιστηριακές να κοιτάνε και λίγο πιο χαμηλά στις κεφαλαιοποιήσεις, γιατί είναι πολλά τα διαμάντια και αν τους δοθούν οι ευκαιρίες που δίνονται στις μεγάλες μπορεί να δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα.

UNIBIOS: Από το Νοέμβριο του 2014 είχε να δει τιμές πάνω από 1 ευρώ. Στα 1,02 ευρώ και στο +0,91%.

MEDICON: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και είδαμε καλούς πωλητές. Τώρα ποιοι πουλάνε εδώ κάτω δε μπορούμε να καταλάβουμε. Στα 3,64 ευρώ και στο +1,39%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Επιτέλους κλείνει και αυτή την απόσταση που τη χωρίζει από τα προ πανδημίας επίπεδα. Βέβαια, οι άλλες πλέον είναι σημαντικά υψηλότερα από το προ Covid επίπεδα, που σημαίνει πως αν και αυτή κάνει το ίδιο θα δούμε άλλα νούμερα. Εδώ έχουμε και καλά θεμελιώδη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης