Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Το βλέμμα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών – Συνέχιση της συσσώρευσης βλέπουν οι αναλυτές

ΧΑ: Το βλέμμα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών – Συνέχιση της συσσώρευσης βλέπουν οι αναλυτές
Το βράδυ συνεδριάζει η FED και αύριο τη σκυτάλη παίρνει η ΕΚΤ.
Σχετικά Άρθρα
Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών εισέρχονται στο προσκήνιο και ίσως περιορίσουν σήμερα τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.
Το βράδυ συνεδριάζει η FED και αύριο τη σκυτάλη παίρνει η ΕΚΤ.
Παράλληλα, τα εταιρικά αποτελέσματα ίσως συντηρήσουν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στις μετοχές των Μυτιληναίο και Τιτάν, οι οποίες δημοσιεύουν αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Η συσσώρευση στα υψηλά 9 μηνών συντηρείται και παρά την καλοκαιρινή περίοδο μία διατήρηση του καλού κλίματος στο εξωτερικό θα μπορούσε να συντηρήσει τις επιλεκτικές τοποθετήσεις και να δώσει και νέα υψηλά.

Eurobank Equities
Για σήμερα, η διάθεση για ανάληψη ρίσκου φαίνεται να είναι μειωμένη ενόψει των αποφάσεων της FED/EKT την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να διατηρήσει τη διάθεση συσσώρευσης σήμερα.

Beta
Η συσσώρευση στα υψηλά 9 ετών θα συνεχιστεί, καθώς η αγορά χωνεύει τα επίπεδα, ενώ η επιλογή μετοχών υποστηρίζει μία ήπια άνοδο παρά την εποχικότητα. Όλα τα βλέμματα θα είναι απόψε στραμμένα στη FED και στην ανακοίνωση των επιτοκίων και των προοπτικών.

Depolas
Με κέρδη έκλεισε και πάλι χθες ο ΓΔΧΑ προσεγγίζοντας πλέον τις 1350 μονάδες καθώς και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες κινήθηκαν μάλλον διερευνητικά αναμένοντας τα νεότερα από τις Κεντρικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η FED, όπου πιθανότατα θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 25μβ στο 5,5%. Κατά τα άλλα, ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη των Microsoft και Google, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg, περίπου το 80% των εισηγμένων στις ΗΠΑ που έχουν ανακοινώσει Β΄τρίμηνο ως τώρα, εμφάνισαν αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, γεγονός υποστηρικτικό στην διάθεση των αγορών, αλλά και στην μέχρι τώρα ανοδική κίνηση. Στο εσωτερικό η διάθεση για ρίσκο παραμένει αμείωτη καθώς ξεκινούν και οι εγχώριες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων με Μυτιληναίο και Τιτάν να δημοσιεύουν αύριο πριν την συνεδρίαση.

Κύκλος
Η Federal αποφασίζει για το ύψος της αύξησης των παρεµβατικών επιτοκίων και αναφέρεται για τη νοµισµατική πολιτική στη συνέχεια. Μετά από µια µικρή ανάπαυλα, ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική του πορεία, ερχόµενος ολοένα και πιο κοντά στην ιστορική κορυφή των 1.370- 1.379 µονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης