Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά σε νέα υψηλά – Ποιες μετοχές «καλπάζουν» στο ταμπλό

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά σε νέα υψηλά – Ποιες μετοχές «καλπάζουν» στο ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Νέα υψηλά 9 ετών και μερικών μηνών! Εντυπωσιακή η αγορά, συνεχίζουν να ενισχύονται οι αποτιμήσεις. Βλέπουμε εικόνες που είχαμε να δούμε χρόνια. Είδαμε και αύξηση μεταβλητότητας σε κάποιες μετοχές με μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές. Αυξημένα αντανακλαστικά χρειάζονται. Στο +1,20% και στις 1.331,62 μονάδες με τον καθαρό τζίρο πάνω από 108 εκατ. ευρώ. Καλό παραμένει το κλίμα στο εξωτερικό, εξέλιξη που μας βοηθάει.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ: Νέα ιστορικά υψηλά ξανά σήμερα για Μυτιληναίο, Cenergy, Jumbo, Aegean και μπορεί να ξεχνάμε και καμία, αλλά έχει χαθεί το μέτρημα. Πήγε μέχρι 36,12 ευρώ η Μυτιληναίος και έκλεισε στα 35,68 ευρώ με άνοδο 3,30%. Στο +6,33% και στα 6,55 ευρώ η Cenergy που ήταν και υψηλό ημέρας. Είχε κάνει μία διορθωσούλα το τελευταίο διάστημα αλλά επανήλθε στη διαδρομή που ξέρει καλά. Τι να σχολιάσεις για Jumbo και Aegean. Απίστευτη κίνηση και από αυτές. Η ΑΡΑΙΓ πλησιάζει το στόχο που έχουμε βάλει.

ΔΕΗ: Δυνατή κίνηση και είχε να βρεθεί σε αυτά τα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2021. Στα 10,75 ευρώ και στο +3,37%. Στο +60% από την αρχή του έτους.

ΟΤΕ: Έχασε χθες τη δεύτερη θέση στον πίνακα τον κεφαλαιοποιήσεων και σήμερα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Επιτέλους καλή κίνηση, γιατί το «κράξιμο» έχει πάει σύννεφο. Χρειάζεται βέβαια συνέχεια. Το σημερινό +3,11% δε φτάνει. Η αναβάθμιση από S&P βοήθησε, αλλά με τέτοια υποαπόδοση δε νομίζουμε ότι έκανε αυτό που έπρεπε.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε και η συγκεκριμένη, γιατί όπως διαβάσαμε πουλάει και το υπόλοιπο 25% της Άνεμος, στη Motor Oil. Αναμενόμενη εξέλιξη, αλλά παίρνει κι άλλο ρευστό. Ας ελπίσουμε πως θα δικαιωθούν όσοι «ποντάρουν» σε κάποια χρηματική διανομή. Στα 2,67 ευρώ και στο +7,01%. Ακολουθεί το Γ.Δ. σε απόδοση.

ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους πάνω από τα 18 ευρώ και σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα. Προφανώς και θέλουμε να τα ξεπεράσει και να κάνει μία κίνηση που έκαναν δεκάδες άλλες μετοχές. Στο +50% από την αρχή του έτους.

INTRAKAT: 9 συνεχόμενες ανοδικές ή 15 στις τελευταίες 16. Σε αυτές τις 16 συνεδρίασεις πήγε από τα 2,10 ευρώ πάνω από τα 3,10 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 3,09 ευρώ. Η άνοδος από την αρχή του έτους στο 110%.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Είχε μείνει πίσω αφού μέχρι χθες από την αρχή του έτους είχε μόλις 10% άνοδο. Σήμερα πήγε στο +11,37%.

ΕΛΓΕΚΑ: Λογικά είναι εύκολη υπόθεση η έξοδος, μετά την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης στα 0,5660 ευρώ. Άλλωστε δε μας έχει δείξει κάτι όλα αυτά τα χρόνια στο ταμπλό. Μπήκε με υψηλή τιμή και βγαίνει με πολύ χαμηλή και νομίζουμε πως είναι και δίκαιη, για να μη γράψουμε υψηλή.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μετά από ένα τρομερό πάρτι, αύξησε χθες μεταβλητότητα. Πήγε στο ξεκίνημα μέχρι τα 2,10 ευρώ και μετά διόρθωσε δυνατά μέχρι τα 1,83 ευρώ. Δηλαδή από το +10,53% πήγε στο -3,68%. Τελικά μετά από αρκετές διακυμάνσεις έκλεισε στα 1,8450 ευρώ και στο -2,89% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Στο +130% από την αρχή του έτους.

ΕΚΤΕΡ: Το ίδιο αλλά σε μικρότερη ένταση είδαμε και εδώ. Πήγε μέχρι τα 2,45 ευρώ και τελικά έκλεισε το χαμηλό ημέρας και στα 2,22 ευρώ. Δηλαδή από το +6,99% στο -3,06%.

ΑVAX: Εδώ μάλλον «κάηκε» κάποιος σορτ και είδαμε όγκο σήμερα στο συμβόλαιο και σε υψηλή τιμή. Η μετοχή είδε σήμερα αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από τις 28 Ιουνίου. Έκανε όγκο πάνω από 740 χιλ. τεμάχια. Η άνοδος από την αρχή του έτους είναι περίπου 130%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με άνοδο 5,30%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εκεί που λέγαμε ότι μπορεί να ζωηρέψει λίγο και να δώσει μία κίνηση, σήμερα μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Στα 1,22 ευρώ και στο -3,17% με όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Βγήκαν πάλι κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης