Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Θετική η ψυχολογία και υποστηρίζει περαιτέρω άνοδο – Τράπεζες, Μυτιληναίος και κατασκευές στο επίκεντρο

ΧΑ: Θετική η ψυχολογία και υποστηρίζει περαιτέρω άνοδο – Τράπεζες, Μυτιληναίος και κατασκευές στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Ελγέκα καθώς ανακοινώθηκε συντονισμός βασικών μετόχων που σύμφωνα με τον κανονισμό η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι υποβολή δημόσιας πρότασης
Σχετικά Άρθρα
Σε μικτό άνοιγμα παραπέμπουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα, αλλά η ψυχολογία είναι καλή όπως και στην εγχώρια αγορά.
Από τη μία οι θετικές εκθέσεις, η πορεία των μάκρο και οι προοπτικές και από την άλλη το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει δεν αφήνουν πολλά περιθώρια διόρθωσης.
Χθες είδαμε δυναμική αντίδραση μετά την προχθεσινή διόρθωση και με υψηλό τζίρο.
Πολλές μετοχές έχουν αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και το ενδιαφέρον διαχέεται σε όλο το ταμπλό.
Τράπεζες, Μυτιληναίος και κατασκευαστικές εταιρείες κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ εξαιρετικά πηγαίνει και ο κλάδος της πληροφορικής.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Ελγέκα καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε συντονισμός των βασικών μετόχων που σύμφωνα με τον κανονισμό η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι υποβολή δημόσιας πρότασης.
Το ποσοστό που ελέγχουν οι βασικοί μέτοχοι είναι πολύ κοντά στο 90% άρα η επιτυχία μάλλον θα είναι δεδομένη ειδικά αν δοθεί και ένα premium έναντι της τιμής που έχει η μετοχή στο ταμπλό (χθεσινό κλείσιμο 0,5360 ευρώ).
Σήμερα, οι μετοχές της Alpha Αστικά Ακίνητα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα ύψους 0,26 ευρώ ανά μετοχή, ή καθαρό 0,247 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε μικτό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές παλεύουν με τη σύσφιξη της πολιτικής και τις μακροοικονομικές αντιξοότητες, αλλά με το εγχώριο κλίμα να παραμένει θετικό.

Οptima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και να οδηγήσει σήμερα υψηλότερα το Χ.Α. με την Ελλάκτωρ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού υποστηρίζει την αισιοδοξία στην εγχώρια αγορά ενώ οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου και στις αναφορές για τις τάσεις που θα δοθούν ή και τις εκτιμήσεις.

Depolas
Με την στήριξη της Μυτιληναίος αλλά και του τραπεζικού δείκτη ο ΓΔΧΑ κατάφερε χθες να πάρει πίσω μέρος των απωλειών της Δευτέρας, εν μέσω ενός σταθεροποιητικού κλίματος στο εξωτερικό. Οι διεθνείς αγορές διατηρούν εν πολλοίς τον θετικό βηματισμό τους καθώς οι οικονομικοί δείκτες αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικοί, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα του Β΄τριμήνου κινούνται ήδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, κυρίως όμως στις ΗΠΑ. Για σήμερα, η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα της Goldman Sachs εντός συνεδρίασης και της IBM, Tesla μετά την συνεδρίαση, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη της ASML Holding στην Ολλανδία. Υπενθυμίζουμε ότι τα εγχώρια αποτελέσματα θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα με Μυτιλ και Τιταν (27 Ιουλ). Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι η επενδυτική κοινότητα θα αναζητήσει θετικούς καταλύτες κυρίως στην καθοδήγηση των διοικήσεων των εισηγμένων το επόμενο διάστημα. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον πληθωρισμό Ιουνίου της Ευρωζώνης (τελευταία μέτρηση) και στα στοιχεία της αγοράς εργασίας και κατοικίας Ιουνίου των ΗΠΑ.

Κύκλος
Ο Γ. ∆. αντέδρασε ανοδικά από την στήριξη των 1.300 μονάδες και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της ∆ευτέρας. Πλησιέστερη αντίσταση στις 1.328 μονάδες. Το μεσημέρι ανακοινώνονται στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου στην Ευρωζώνη που εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει περί το 5,5% από 6,1% το Μάιο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης