Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα με επιλεκτικές κινήσεις και παρά το profit taking

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα με επιλεκτικές κινήσεις και παρά το profit taking
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή αντίδραση από τις αγορές της Ευρώπης, προσπάθησε να ακολουθήσει και η εγχώρια αγορά, αλλά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι μεγάλα και κάποιοι θέλησαν να τα κατοχυρώσουν. Απολύτως λογικό όσο ανεβαίνει η αγορά κάποιος να βελτιώνει τη ρευστότητά του ή να κάνει αναδιάρθρωση θέσεων. Έτσι είδαμε περισσότερο μία συσσώρευση σε νέα πάντως υψηλά 9 ετών και για μία ακόμη φορά επιλεκτικές τοποθετήσεις. Κλείσαμε ωστόσο με άνοδο 0,48% σε νέα υψηλά και με καλό τζίρο. Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός Ιουνίου στις ΗΠΑ ικανοποίησε τους επενδυτές και υποχώρησε στο 3% με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 3,1% 

MOTOR OIL: Φαίνεται πως ζεσταίνει τις μηχανές για νέα υψηλά. Μετά τη χθεσινή κίνηση, είχαμε συνέχεια σήμερα και ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν από τα βαριά χαρτιά. Στα 23,70 ευρώ και στο +3,04%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Eurobank και από Πειραιώς. Με άνοδο 2,92% η πρώτη και με αγοραστές στο κλείσιμο, στο +2,48% η δεύτερη και με πωλητές.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Είχε 7 πτωτικές και χθες έκανε την πρώτη ανοδική. Σήμερα πιέστηκε ξανά, αφού το deal αργεί. Τώρα μέχρι πότε θα κρατάνε τη ρευστότητα οι τράπεζες και θα χάνουν λεφτά, δεν το ξέρουμε, αλλά ίσως οι μέτοχοι να ενοχληθούν. Από την άλλη θα πούμε πως αν στον MSCI μπει η Πειραιώς στην επόμενη αναδιάρθρωση, δεν αποκλείεται να βγει η συγκεκριμένη, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών. Στο -2,53% και στα 18,91 ευρώ.

ΟΤΕ: Όπως αναμενόταν επηρεάστηκε από την έκθεση της Eurobank Equities, με την οποία σε ό,τι αφορά τη λογική, συμφωνούμε. Υπάρχει κόστος αναμονής στο ταμπλό αυτήν την εποχή. Υπάρχουν προκλήσεις και θα πούμε πως εκτός από τον «πόλεμο» στη σταθερή εμείς βλέπουμε «πόλεμο» και στην κινητή. Η Vodafone έχει βγει με τρομερές προσφορές. Από την άλλη θα πούμε πως ο ΟΤΕ θα παραμείνει όρθιος και κάποια στιγμή θα τη βρει την άκρη, αλλά το κόστος αναμονής, προφανώς και επηρεάζει. Στα 14,97 ευρώ και στο -1,51%.

ΛΑΜΨΑ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή.

SPACE HELLAS: Η ανακοίνωση για τις ταυτότητες από την κυβέρνηση αλλά και μία δουλειά που ανέλαβε έδωσαν όπως φαίνεται ώθηση στη μετοχή. Γενικά, θα λέγαμε πως ο κλάδος έχει δει τρομερή πορεία, που δεν ξέρουμε αν τα μεγέθη που θα έρθουν θα δικαιολογήσουν τις αποτιμήσεις, αλλά αναλυτές σημειώνουν πως ο εν λόγω κλάδος παίζει κάπως διαφορετικά από άλλους σε δείκτες αποτίμησης. Σε υψηλό 14 μηνών η μετοχή και στα 9,14 ευρώ με άνοδο 10,12%.

ΓΕΒΚΑ: Τρομερή πορεία! Πριν τρία χρόνια ή και λίγο πιο πίσω ήταν στο 1/3 της τιμής. Καθαρή εταιρεία με καλά κέρδη και διανομές στους μετόχους, αλλά οι επενδυτές την αγνοούν ή την αγνοούσαν. Σε υψηλά 21 ετών πλέον ο τίτλος. Παίρνεις λίγα κομμάτια από τέτοιες εταιρείες στις μεγάλες περιόδους συσσώρευσης και περιμένεις. Εδώ ο σχηματισμός είναι εξαιρετικός. Στα 1,5250 ευρώ και στο +8,93%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Μέχρι και τη συγκεκριμένη άρχισαν να «κυνηγούν». Πριν χρόνια μας άρεσε η μετοχή, λόγω ιδίων κεφαλαίων και γιατί πιστεύαμε πως με μια-δυο κινήσεις θα μπορούσε να φτιάξει ωραία αποτίμηση. Τα χρόνια περνούσαν και το μόνο που βλέπαμε ήταν υψηλές αμοιβές και ροκάνισμα των ιδίων κεφαλαίων, οπότε και την αφήσαμε στην… ησυχία της. Σήμερα ένα υψηλό όγκο για τα δεδομένα της (πάνω από 40 χιλ. τεμάχια) και έκλεισε με μεγάλη άνοδο 7,27%.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Χαμός στα δημοσιεύματα σχετικά με το ξενοδοχείο που «κρύβει» την Ακρόπολη, αλλά από τις αρμόδιες αρχές δεν έχουμε δει κάποια αντίδραση. Μια επιστολή δε πρέπει να στείλουν;

ΜΕΖΖ: Εγκρίθηκαν από τις γενικές συνελεύσεις οι επιστροφές κεφαλαίου από Phoenix και Sunrise, οι οποίες έχουν και την ίδια διοίκηση. Δυνατές αποδόσεις και από τις δύο. Θα πούμε επίσης πως στη Γ.Σ. της Sunrise ζητήθηκε από μέτοχο να δοθούν λεπτομέρειες του επιχειρηματικού πλάνου, καθώς μετά τη διετία οι εισπράξεις θα σχετίζονται με αυτό, αλλά δε δόθηκε απάντηση. Σε σύγκριση με τη Phoenix οι μέτοχοι της Sunrise ήταν πιο δραστήριοι στη Γ.Σ.

REVOIL: Εδώ κάποιοι μάλλον θέλουν χαμηλή τιμή, αλλά δε θέλουν και να χάσουν χαρτιά. Έτσι πετάνε 5 τεμάχια για να γράψει -1% μπας και φοβηθεί κάποιος και πουλήσει τα χαρτιά του. Από την άλλη έφυγαν πάλι κάποιες μαρκετιές και την πήγαν μέχρι τα 1,77 ευρώ όπου και έκλεισε. Θέμα χρόνου και εδώ η διάσπαση της αντίστασης και λογικά θα πρέπει να δούμε τιμές πάνω από 2 ευρώ.

PREMIA: Για άνοδο 4,12% ο όγκος των 344 χιλ. τεμαχίων δεν είναι μικρός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης