Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατευθύνεται προς νέα υψηλά με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατευθύνεται προς νέα υψηλά με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις να γράψει νέο υψηλό 9 ετών ξεκίνησε η συνεδρίαση λόγω και του θετικού ανοίγματος των αγορών της Ευρώπης. Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί ξανά και αυτό βοηθάει ακόμα περαιτέρω τη δική μας αγοράς. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με την Πειραιώς να πηγαίνει σε νέο υψηλό και τους αναλυτές να λένε πως αυτή τη φορά θα μπει στον MSCI και μάλλον θα βγάλει έξω την Τέρνα Ενεργειακή. Προς τις 1.300 μονάδες το άνοιγμα και με καλές συναλλαγές.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Όποιος διαβάζει τις ειδήσεις και δεν τον νοιάζουν τα πολιτικά, το βλέπει. Το θέμα του πληθωρισμού στο τρόφιμο είναι επίσης ανάλογο φαινόμενο. Όμως επειδή εδώ είναι Ελλάδα και ούτε νόμοι λειτουργούν, ούτε ευαισθησία υπάρχει γνωρίζουμε τι γίνεται. Ειδικά τώρα που έχει εκατομμύρια τουρίστες. Επομένως, πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση από το κράτος, το οποίο αν θέλει έχει και τους μηχανισμούς και τον τρόπο να πιέσει.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σήμερα η έναρξη διαπραγμάτευσης του νέου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4%. Ανοδικά η μετοχή και με υψηλό όγκο λόγω και δύο πακέτων που έγιναν στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά από ΠΕΙΡ που παίζει στα 3,23 ευρώ, καλή κίνηση και από ΑΛΦΑ και ΕΤΕ που ενισχύονται περίπου 1,5%, ενώ με τη μεγαλύτερη άνοδο 1,91% είναι η ΕΥΡΩΒ η οποία χθες υστέρησε. Συνεχίζουν οι ξένοι τις αναβαθμίσεις, συνεχίζονται και οι τοποθετήσεις.

ΤΙΤΑΝ: Απίστευτα πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Μειώθηκε ο τζίρος στο πρώτο εξάμηνο και αυτό οφείλεται από τη μία στην υποχώρηση του μεταφορικού κόστους που έφερε μείωση στις πωλήσεις σαπωνομαζών, αλλά και σε κάτι που έχουμε ακούσει από αρκετές εισηγμένες και έχουμε επισημάνει. Οι αυξημένες τιμές σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών κάνει τους καταναλωτές να περιμένουν. Έτσι οι πωλήσεις προϊόντων σε τρίτους μειώθηκαν σημαντικά, αφού πολυεθνικές εταιρείες προχωρούν ακόμα και σε κατάργηση κωδικών επειδή οι τιμές είναι υψηλές. Συνολικά οι πωλήσεις της Παπουτσάνης μειώθηκαν 4% στο εξάμηνο και στα 32,2 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε την ενημέρωση και για τις υπόλοιπες γραμμές της λογιστικής κατάστασης.

«ΨΑΡΙΑ»: Κρίμα, τέτοιος κλάδος και δεν μπορεί να δημιουργήσει χρήμα. Βουλιάζει στα χρέη εδώ και πολλά χρόνια και παρά τις κινήσεις των τραπεζών, δεν έχουμε δει αποτέλεσμα. Έφυγαν και όλες από το Χ.Α. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κρίμα για την Ελλάδα με τη θάλασσα και τον ήλιο, με τη μεσογειακή διατροφή να μην μπορεί να έχει ισχυρές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.

AS COMPANY: Από τις μικρές ξεχώρισε η συγκεκριμένη στο ξεκίνημα καθώς έκανε γρήγορα 21 χιλ. τεμάχια όγκο και πήγε μέχρι τα 2,70 ευρώ. Μετά γύρισε στα 2,64 ευρώ και στο +3,13%. Λίγα λεπτά αργότερα πήγε στα 2,72 ευρώ και στο +6,25% με τον όγκο να ξεπερνά τις 40 χιλ. τεμάχια. Παραμένει εξαιρετικά φθηνή, καθώς έχει καλή λειτουργική κερδοφορία, υψηλό ταμείο και κάνει και άνοιγμα στον τουρισμό. Έχει όμως κουράσει πολλούς επενδυτές, η αδιάφορη συμπεριφορά της στο Χ.Α.

INTRAKAT: Σε νέα υψηλά και πάλι η μετοχή και στα 2,65 ευρώ.

INTERTECH: Καλό το άνοιγμα και εδώ το ενδιαφέρον θα είναι αν κάνει τη διάσπαση της μακροχρόνιας συσσώρευσης.

LAVIPHARM: Ρωτήσαμε τον οικονομικό διευθυντή για αυτά που έχουμε μάθει και γράψαμε πριν λίγες μέρες και απάντησε πως εξετάζει η διοίκηση όλα τα σενάρια, δηλαδή και την πώληση της φαρμακαποθήκης και την πώληση ενός οικοπέδου και αναζητά νέα φάρμακα και ετοιμάζει νέες αγορές για το διαδερμικό. Μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο θέμα στη στήλη τη συνέντευξη του Βασίλη Μπαλούμη, οικονομικού διευθυντή της εισηγμένης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης