Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

XA: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Η προσδοκία ανάκτησης άμεσα της επενδυτικής βαθμίδας, συντηρεί το καλό κλίμα και έχει οδηγήσει το Γενικό Δείκτη και πάλι κοντά στις 1.300 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένη εκ νέου είναι η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό και οι αναλυτές περιμένουν θετικό άνοιγμα για τις αγορές της Ευρώπης, εξέλιξη που θα επηρεάσει και τη δική μας αγορά.
Οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο ξένων και εγχώριων αναλυτών οι οποίοι αναβαθμίζουν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους, διατηρώντας το θετικό momentum που έχει διαμορφωθεί.
Παράλληλα, η προσδοκία ανάκτησης άμεσα της επενδυτικής βαθμίδας, συντηρεί το καλό κλίμα και έχει οδηγήσει το Γενικό Δείκτη και πάλι κοντά στις 1.300 μονάδες.
Μένει να δούμε αν σήμερα οι αγοραστές θα προσπαθήσουν να πετύχουν νέα υψηλά 9 ετών.
Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος, καθώς σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο καθώς οι τελευταίες θετικές εκθέσεις ξένων οίκων αναζωπύρωσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η Παπουτσάνης έδωσε ενημέρωση για την πορεία των πωλήσεων πρώτου εξαμήνου σύμφωνα με την οποία καταγράφεται υποχώρηση 4%.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα θετικό άνοιγμα εν μέσω θετικών παγκόσμιων ενδείξεων και βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος ενόψει της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί και σήμερα υποστηριζόμενο από την επίσης θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να κινηθεί υψηλότερα με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Beta
Μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση είναι στα χαρτιά σήμερα, υποβοηθούμενη και από το θετικό κλίμα στις ξένες αγορές.

Depolas

Με κέρδη έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ ο ημερήσιος τζίρος συνέχισε να κινείται χαμηλότερα από τους μέσους όρους της προηγούμενης περιόδου. Θετικά πρόσημα επικράτησαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ παρόλο που οι ομολογιακές αποδόσεις διατηρούν προς το παρόν μια ανοδική τάση.  Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τις μετοχές βραχυπρόθεσμα αποφεύγοντας μια συνολική αύξηση των θέσεων  στα τρέχοντα επίπεδα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Ιουλίου στην Γερμανία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πληθωρισμός της ίδιας τον Ιούνιο (τελευταία μέτρηση) ανακοινώθηκε νωρίτερα πάνω στις εκτιμήσεις. Για σήμερα, δεν αναμένουμε ουσιαστική διαφοροποίηση στο ταμπλό του ΧΑ.

Κύκλος
Ο Γ.∆. αντέδρασε ανοδικά από την στήριξη που του παρέχει η τοπική κορυφή των 1.277-1.280 μονάδων και τις ευεργετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την κεφαλαιαγορά με αξιοσημείωτη κινητικότητα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Πλησιέστερη αντίσταση η αντίστοιχη των 1300 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης