Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τις τράπεζες ξαναβλέπει τις 1.300 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τις τράπεζες ξαναβλέπει τις 1.300 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η συνεδρίαση ξεκίνησε υποτονικά, αλλά η βελτίωση του κλίματος στις αγορές της Ευρώπης και οι νέες θετικές εκθέσεις για τις τράπεζες, έστειλαν και πάλι το Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα. Μάλιστα έκλεισε με άνοδο σχεδόν 1% και πάνω από τις 1.290 μονάδες κρατώντας επαφή με τα υψηλά 9 ετών. Δεν είχαμε εξάρσεις, ούτε μεγάλο τζίρο, αλλά υπήρξαν κάποιες μετοχές που ξεχώρισαν. Τράπεζες, Aegean, Jumbo και κάποια μικρομεσαία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν τις αφήνουν χωρίς βοήθεια οι ξένοι αναλυτές. Μόλις δουν ότι μερικές μέρες γίνονται πιο υποτονικές, βγάζουν και μία νέα έκθεση. Έτσι έγινε και σήμερα και το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο +2,85% η Πειραιώς και να κλείσει σε νέα υψηλά, στα 6,10 ευρώ και στο +2,52% η Εθνική, στα 1,53 ευρώ η Alpha Bank και στο +1,26%, ενώ η Eurobank έκλεισε με απώλειες 0,42%.

AEGEAN: Διόρθωση λίγο στις προηγούμενες συνεδριάσεις και αμέσως βγήκαν νέοι αγοραστές. Η μετοχή έχει άνοδο πάνω από 110% από την αρχή του έτους. Στα 11,60 ευρώ και στο +4,13%. Προφανώς και πάει δυνατά και φέτος ο τουρισμός, προφανώς και οι τιμές των εισιτηρίων είναι καλές και προφανώς και αυτοί που αγοράζουν δεν πίστεψαν εκείνα τα δημοσιεύματα που είχαμε δει και έλεγαν για κακή χρονιά.

JUMBO: Στα 26,50 ευρώ και στο +2,79%. Τρομερή και η δική της απόδοση από την αρχή του έτους.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ξεχώρισε και η συγκεκριμένη αφού ενισχύθηκε 4% και έκλεισε στα 7,80 ευρώ με όγκο 134 χιλ. τεμάχια αλλά και με σημαντικούς πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

ΕΧΑΕ: Απίστευτη η βελτίωση της χρηματιστηριακής της συμπεριφοράς. Έχει βέβαια λόγους για να το κάνει, αλλά τους είχε και μέχρι λίγους μήνες πριν, όμως, οι επενδυτές αδιαφορούσαν. Τώρα έφτασε σε επίπεδα που είχε να δει από τον Ιούλιο του 2017. Προσέξτε βέβαια, γιατί εκείνη η εποχή με τη σημερινή είναι η μέρα με τη νύχτα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο υποτιμημένη παραμένει. Για να δούμε αν θα σπάσει με δύναμη τα προηγούμενα υψηλά. Στα 5,82 ευρώ και στο +3,93%.

ΑΒΑΞ: Με απόδοση πάνω από 100% από την αρχή του έτους και χωρίς να υπολογίζεται και η διανομή μερίσματος που έδωσε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Πάει να «κλέψει τη δόξα» της ο κλάδος των κατασκευών αλλά δεν την είναι εύκολο. Νέα ιστορικά σήμερα από Epsilon Net, ισοφάρισε τα δικά της η Profile, είδαμε κίνηση και νέα υψηλά 11 μηνών από Space Hellas. Η ΣΠΕΙΣ ενισχύθηκε 6,46% με αφορμή τις νέες ταυτότητες.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Έφτασε να χάνει 4,83% και γύρισε θετική. Έκλεισε μάλιστα στα 2,11 ευρώ και στο +1,93% που ήταν και υψηλό ημέρας. Μόλις σήμερα έφτασε και αυτή σε προ πανδημίας επίπεδα.

ΕΛΓΕΚΑ: Γράφαμε στο σχόλιό μας στο άνοιγμα για την «περίεργη» συμπεριφορά της και ότι είχε κάνει μεγάλο όγκο. Έμεινε για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης στην ίδια τιμή και στα 0,51 ευρώ (-3,77%) με τον όγκο να είναι πολύ μεγάλος και να δείχνει πως είναι κάπως συμφωνημένες οι κινήσεις. Δηλαδή τα κομμάτια που έβγαιναν προς πώληση τα απορροφούσαν με σχετική ευκολία οι αγοραστές. Ο όγκος έφτασε πάνω από 1% του συνόλου των μετοχών και ήταν υψηλό δεκαετίας. Μετά με λίγα κομμάτια γύρισε θετική και τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 0,53 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Σχεδόν 13 χρόνια είχε να δει κλείσιμο στα 0,27 ευρώ.

REAL CONS: Διόρθωση μετά από 7 ανοδικές συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης