Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Την Τετάρτη έχουμε ανακοινώσεις από ΗΠΑ για τον πληθωρισμό και οι επενδυτές εστιάζουν σε αυτά τα στοιχεία. Έχουμε ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου στο εξωτερικό και σταδιακά θα δούμε αποτελέσματα εξαμήνου και από τις δικές μας εισηγμένες της μεγάλης κατηγορίας. Με διαθέσεις συσσώρευσης και στάσης αναμονής το άνοιγμα στο Χ.Α. Οριακά υψηλότερα η δική μας αγορά ενώ στην Ευρώπη έχουμε οριακές απώλειες. Βελτιώθηκε λίγο η εικόνα στη συνέχεια και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ο τζίρος σχετικά χαμηλός και δε βλέπουμε κάποια μετοχή να ξεχωρίζει ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Από την αξιολόγηση των μετοχών και τη νέα κατάταξη βάσει συναλλακτικής δραστηριότητας, προκύπτει πως στο δεύτερο τρίμηνο μόνο η Profile ανέβηκε κατηγορία. Από τις 10 συνολικά που άλλαξαν βαθμίδα, οι εννέα πήγαν σε χαμηλότερα. Για να δούμε όταν θα τελειώσει το τρίτο τρίμηνο ποια θα είναι η νέα αξιολόγηση, αφού βλέπουμε εδώ και κάποιες εβδομάδες βελτιωμένη συμπεριφορά στα μικρομεσαία. Η πλειονότητα των μετοχών πάντως βρίσκεται στη μεσαία βαθμίδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο νέος υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρέπει να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ του επιτοκίων καταθέσεων και του επιτοκίου χορηγήσεων. Και έχει αργήσει αρκετά αυτή η κίνηση, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να γίνει. Από αυτό βέβαια κερδίζουν οι ελληνικές τράπεζες και έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών του εξωτερικού, οι οποίες πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια. Με άνοδο ο δείκτης. Η ΕΤΕ πάνω από τα 6 ευρώ και ακολουθούν Πειραιώς και Alpha Bank. Με οριακές απώλειες μόνο η ΕΥΡΩΒ από τις συστημικές.

COCA COLA: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή αν και με μικρό όγκο. Οι νέες προβλέψεις της διοίκησης έχουν δώσει ώθηση στη μετοχή. Στα 27,94 ευρώ και στο +0,90%.

AEGEAN: Δυνατή κίνηση και ενισχύεται 2,87% με την τιμή να είναι στα 11,46 ευρώ.

AUSTRIACARD: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Με μικρή άνοδο άνοιξε η μετοχή.

MEDICON: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,038 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό). Υπενθυμίζεται πως έχει δώσει προμέρισμα 0,10747 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

LAVIPHARM: Δυνατό το ξεκίνημα της μετοχής και ενισχύεται 2,77%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Τρομερή η καθυστέρηση. Πόσο χρόνο ακόμα θέλουν για να δούμε τη δημόσια πρόταση από την Intracom;

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στα 3,06 ευρώ και ακόμα δεν έχει πιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΕΛΓΕΚΑ: Βλέπουμε κάποιες «περίεργες» κινήσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα για παράδειγμα άνοιξε με απώλειες 3,77% και έχει κάνει όγκο σχεδόν 60 χιλ. τεμάχια χωρίς να έχουν συμπληρωθεί 10 λεπτά συνεδρίασης. Κανονικά θα λέγαμε πως έχει πωλητή η μετοχή, αλλά οι πράξεις μας δείχνουν πως μάλλον είναι «συμφωνημένες». Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη γιατί δεν αποκλείεται να δούμε κάποια κίνηση. Έχει κάνει μεγάλη συσσώρευση η μετοχή. Βέβαια δεν τη θεωρούμε φθηνή στην αποτίμηση των 31 εκατ. ευρώ περίπου.

ANEK: Προφανώς ούτε και η νέα πρόταση έγινε αποδεκτή. Δεν περιμέναμε να γίνει. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε λίγες μέρες. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης