Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πώς συμπεριφέρονται οι μετοχές της Επιτήρησης μετά τις αλλαγές σε ποσοστιαία μεταβολή και αριθμό call auction

Πώς συμπεριφέρονται οι μετοχές της Επιτήρησης μετά τις αλλαγές σε ποσοστιαία μεταβολή και αριθμό call auction
Συνειδητοποιημένοι οι επενδυτές της εν λόγω κατηγορίας, προσαρμόστηκαν άμεσα στις αλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Οι πρόσφατες αλλαγές στην ποσοστιαία μεταβολή και στον αριθμό των δημοπρασιών που έκανε η αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δείχνει με μία πρώτη ματιά ότι δεν έχει επηρεάσει την πορεία των μετοχών.
Σε κάποιες είδαμε μείωση όγκου συναλλαγών, αλλά είδαμε και αύξηση σε κάποιες άλλες, εξέλιξη που δείχνει ότι οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία αυτή, έχουν ενημερωθεί και κυρίως γνωρίζουν που έχουν επενδύσει.
Προφανώς και η μείωση του αριθμού των δημοπρασιών από 4 σε 2 επηρεάζει τη συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά οι περισσότερες εισηγμένες δεν έχουν και τόσο επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να χρειάζονται παραπάνω δημοπρασίες.
Από την άλλη η μείωση του ανώτατου και κατώτατου ποσοστού μεταβολής από 20% σε 10% βάζει φρένο σε όποιες διαθέσεις για μεγάλες διαφορές με μικρούς όγκους και προστατεύει από ενδεχόμενη εκτίναξη μεταβλητότητας.
Υπενθυμίζεται πως οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ στις 6 Ιουνίου.
Κυρίως, το βλέμμα μετά τις ανακοινώσεις των αλλαγών έπεσε στην Intralot, η οποία έχει βάλει στόχο να βγει από την επιτήρηση, όταν μπει η θυγατρική στην αγορά των ΗΠΑ και αλλάξει η αποτίμηση.
Ουσιαστικά η τιμή δεν έχει αλλάξει και κινείται από τις 6 Ιουνίου που τέθηκαν σε ισχύ οι αλλαγές, στα 0,60 ευρώ, ενώ οι όγκοι και οι εντολές δείχνουν πως οι 2 δημοπρασίες δεν καλύπτουν τη δραστηριότητα.
Όμως δεν μπορεί να αποδοθεί στις λιγότερες δημοπρασίες αφού από 15 Ιουνίου έως και 22 που είχε πωλητή βρέθηκε να κάνει ημερήσιο όγκο έως και 450 χιλ. τεμαχίων και οι αγοραστές απορρόφησαν με επιτυχία την προσφορά.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις πάλι εντοπίζεται πωλητής και βάζει μεγάλες εντολές πώλησης, χωρίς όμως να πιέζει τη μετοχή.
Αντίστοιχη και η εικόνα της Frigoglass η οποία έχοντας απωλέσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε μεγάλο ποσοστό, έχει πλέον περιορισμένες προοπτικές.
Η τιμή της μετοχής δεν έχει αλλάξει σημαντικά, αλλά οι όγκοι έχουν ενισχυθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η ΒΙΣ έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο κοντά στο 50% και έχει κάνει και μεγάλους όγκους συναλλαγών.
Καλή άνοδο έχει καταγράψει και η ΑΝΕΚ λόγω των εξελίξεων με την Attica Group και μάλιστα με υψηλούς όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις, άρα ούτε αυτή η μετοχή έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές.
Sato, Yalco, Ακρίτας, Βιοτέρ, Επίλεκτος, Σπύρου και Τρία Άλφα είναι εταιρείες που οι μετοχές τους έχουν μικρότερη συναλλακτική δραστηριότητα και δεν έχει παρατηρηθεί κάποια διαφορά μετά τις αλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης