Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από το εξωτερικό

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από το εξωτερικό
Αρκετές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές του εξωτερικού και οι αναλυτές πιστεύουν πως το Χ.Α. μπορεί να ακολουθήσει παρά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και το σερί των τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων.
Η παραμονή στα υψηλά 9 ετών, δημιουργεί αισιοδοξία για υπέρβαση των 1.300 μονάδων.
Αρκετές αποκοπές μερισμάτων έχει η σημερινή συνεδρίαση.
Οι μετοχές της Flexopack διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,1425 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.
Αντιστοίχως, οι μετοχές της Βογιατζόγλου διαπραγματεύονται χωρίς το καθαρό μέρισμα ύψους 0,14535 ευρώ ανά μετοχή, της Profile 0,038 ευρώ ανά μετοχή, της Πετρόπουλος 0,246375 ευρώ ανά μετοχή, της Ξυλεμπορία (προνόμιο) 0,0152 ευρώ ανά μετοχή και της Mediterra 0,03677 ευρώ ανά μετοχή.
Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης για το ομολογιακό έως 500 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η Μυτιληναίος, ενώ αύριο θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να διατηρήσει την ανοδική της τάση.

Beta
Παρά το ανοδικό σερί των τεσσάρων συνεδριάσεων, το θετικό κλίμα στις ξένες αγορές στηρίζει την αισιοδοξία και το επιλεκτικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.

Depolas
Οριακά ήταν τα κέρδη της Παρασκευής για τον ΓΔΧΑ, ο οποίος, ωστόσο, ηγήθηκε των αποδόσεων παγκοσμίως (συγκριτικά με τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες) το Α΄εξάμηνο (+37,5%) με 2ο στην κατάταξη να αφήνει τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (+31,7%). Ευρισκόμενοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, και με την επενδυτική βαθμίδα να έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί σε επίπεδο απόδοσης της εγχώριας 10ετίας, ο ΓΔΧΑ ενδεχομένως να βρει σημαντικές αντιστάσεις στην περιοχή των 1290-1320 μονάδων το επόμενο διάστημα σε περίπτωση νέας ανοδικής προσπάθειας. Άλλωστε, εύθραυστο εκτιμούμε ότι παραμένει και το διεθνές κλίμα παρόλο που οι μέχρι τώρα επιδόσεις ήταν περισσότερο από αξιόλογες. Εντός της εβδομάδας βαρύτητα θα δοθεί στα πρακτικά της FED την Τετάρτη, ενώ υπενθυμίζουμε ότι αύριο είναι κλειστή η αγορά των ΗΠΑ. Για την τελευταία, και η σημερινή συνεδρίαση θα λήξει νωρίτερα, ενώ μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο θα έχουμε τους δείκτες μεταποίησης PMΙ HCOB Ιουνίου για όλες τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, της Ελλάδα και των ΗΠΑ.

Κύκλος 
Στις ΗΠΑ σήμερα ∆ευτέρα είναι ημιαργία, ενώ αύριο Τρίτη οι Αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Σήμερα περιμένουμε τα στοιχεία για τον βιομηχανικό PMI της Ευρωζώνης για τον μήνα Ιούνιο ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν στοιχεία για την Αγορά Εργασίας των ΗΠΑ. Ο Γ∆ του Χ.Α αναμένεται για σήμερα να διατηρηθεί με μικρές μεταβολές στα τρέχοντα επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης