Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι είδε ο Δημήτρης Κούτρας και εισέρχεται στη Δομική Κρήτης – Θέμα ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις

Τι είδε ο Δημήτρης Κούτρας και εισέρχεται στη Δομική Κρήτης – Θέμα ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις
Καταλύτης για τη μετοχή θα είναι το επιχειρηματικό πλάνο που θα αναπτύξει για την εταιρεία ο κ. Κούτρας
Σχετικά Άρθρα
Τις πληροφορίες που έχει μεταδώσει τις προηγούμενες μέρες η στήλη Παρασκήνιο της Αγοράς, επιβεβαίωσε χθες 26/6 η διοίκηση της Δομικής Κρήτης, σημειώνοντας πως ο βασικός μέτοχος Γεώργιος Συνατσάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Adams Group συμφερόντων, Δημήτρη Κούτρα και μάλιστα χαρακτηρίζονται οι συζητήσεις πως είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα αποκτήσει περίπου το 30% της εισηγμένης, ενώ φαίνεται πως έχει αποχωρήσει από την Intrakat και μέρος των μετοχών απέκτησαν οι βασικοί μέτοχοι. 
Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Κρήτη είναι στο επίκεντρο λόγω των μεγάλων έργων που θα γίνουν στο νησί και η Δομική με έδρα το νησί έχει πλεονέκτημα και για παράδειγμα θα μπορούσε να διεκδικήσει όλα τα έργα που θα βγουν για το ΒΟΑΚ.

Επιπλέον οι μεγάλες κατασκευαστικές, έχουν μεγάλο όγκο δουλειάς και λείπουν τόσο προσωπικό όσο και μηχανήματα.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Δομική Κρήτης θα μπορούσε να αναλάβει και έργα μέσω υπερ-εργολαβιών.
Ο Δημήτρης Κούτρας έχει εμπειρία δεκαετιών στον κατασκευαστικό κλάδο, έχοντας από 37 ετών αναλάβει την τύχη του Άκτωρα, ενώ και πρόσφατα είχε δείξει δείγματα γραφής στην Intrakat, αφού την ανέλαβε με ανεκτέλεστο 300 εκατ. ευρώ και το πήγε στο 1 δισ. ευρώ.
Η πρόσφατη εξαγορά του Άκτωρα από την Intrakat έδειξε πως ο κλάδος θα πήγαινε σε συρρίκνωση, αλλά η είσοδος του Δ.Κούτρα δείχνει πως θα πάει στην αντίθετη κατεύθυνση.
Στοχεύει να διεκδικήσει σημαντικά έργα που θα βγουν και να αυξήσει το ανεκτέλεστο, ποντάροντας στη χρυσή εποχή που ξεκινά για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Σημειώνεται πως το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2022 ήταν μόλις στα 35 εκατ. ευρώ για την εισηγμένη.
Στη χρήση 2022 ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση της δραστηριότητας κατά 11,5% επιτυγχάνοντας πωλήσεις 12,282 εκατ. ευρώ έναντι 11,013 εκατ. ευρώ της χρήσης 2021.
Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 1,491 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,606 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Το αποτέλεσμα του κατασκευαστικού κλάδου ήταν κέρδη προ φόρων 1,298 εκατ. ευρώ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες για την διαμόρφωση του αποτελέσματος ήταν η αύξηση του κύκλου εργασιών και η βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους.
Στον τομέα της ενέργειας, τα έσοδα του Ομίλου προέρχονται από την παραγωγή δύο μικρών ηλιακών πάρκων στην Ζάκαθο του νομού Λασιθίου (εγκατεστημένης ισχύος 80 KW έκαστο).
Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 67,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημίες ποσού 100 χιλ. ευρώ στον τομέα, δεδομένου ότι στις περισσότερες από τις ενεργειακές εταιρείες που αναμένονται άδειες, υφίστανται κόστη μετρήσεων και διαχείρισης.
Στον τομέα των Επενδύσεων σε Ακίνητα τα κέρδη προ φόρων στον Όμιλο ανήλθαν στη χρήση 2022 σε 293 χιλ. ευρώ έναντι κερδών προ φόρων 483χιλ. ευρώ στη χρήση 2021.
Χρηματιστηριακά η μετοχή έχει φτάσει κοντά στο 1 ευρώ και η αποτίμηση στα 15,6 εκατ. ευρώ.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το ύψος του ποσοστού που θα αγοράσει ο κ.Κούτρας δε θα γίνει δημόσια πρόταση, ενώ βλέπουν την τιμή εξαγοράς λίγο κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.
Καταλύτης θα είναι το επιχειρηματικό πλάνο που θα αναπτύξει για την εταιρεία ο κ.Κούτρας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης