Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Profit taking μετά την επιβεβαίωση των προσδοκιών για το εκλογικό αποτέλεσμα

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Profit taking μετά την επιβεβαίωση των προσδοκιών για το εκλογικό αποτέλεσμα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχαν αγοράσει τη φήμη και πούλησαν την είδηση οι επενδυτές, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στο μακροπρόθεσμο σενάριο. Η αγορά μετά τις πρώτες εκλογές κατέγραψε ισχυρή άνοδο και ουσιαστικό όλο το προηγούμενο διάστημα προεξοφλούσε την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα κάποιοι πήραν τα κέρδη τους και παράλληλα, ανοίγει ένα παράθυρο για όσους είναι εκτός να αγοράσουν σε καλύτερες τιμές. Ο τζίρος υψηλός σήμερα αφού έπιασε τα 146 εκατ. ευρώ. Ο Γ.Δ. έγραψε απώλειες 2,76%. Δεν αποκλείουμε να συνεχιστεί η διόρθωση καθώς και στις ξένες αγορές δε βλέπουμε διαθέσεις για άνοδο. Ο DAX υποχωρεί για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Έχει ανακάμψει βέβαια από τα χαμηλά ημέρας.

Υπήρχαν αποκοπές μερισμάτων σήμερα, αλλά δε νομίζουμε ότι αυτό έφερε το -2,76% και τις 1.233 μονάδες. Έχασαν παραπάνω από το μέρισμα οι μετοχές και εκείνες που είχαν κάνει ράλι κατέγραψαν μεγαλύτερες απώλειες. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε 3%. Κοιτάμε λίγο παραπάνω τα διαγράμματα των συστημικών γιατί ίσως μας δώσουν καλύτερα σημεία εισόδου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών η αγορά κινήθηκε βίαια υψηλότερα και οι συστημικές είχαν ανοίξει με gap. Η Eurobank το έχει κλείσει πρώτη και σήμερα το έκλεισε σχεδόν η Εθνική. Η Πειραιώς ίσως να είναι η επόμενη ενώ και η Alpha Bank πηγαίνει προς τα εκεί αλλά έχει απόσταση. Δε λέμε ότι πρέπει υποχρεωτικά να κλείσει, αφού έχουμε δει να περνάνε και χρόνια μέχρι να κλείσει. Όμως με δύο από τις 4 να το έχουν κάνει, δεν το αποκλείουμε. Απώλειες 4,43% για την ΑΛΦΑ, 3,88% για την ΠΕΙΡ, 2,68% για την ΕΥΡΩΒ και μόλις 1,35% για την ΕΤΕ που μάζεψε αρκετά στο τέλος.

MOTOR OIL: Είχε κόψει σήμερα 1,20 ευρώ ανά μετοχή και έχασε 2,08 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έκοψε και αυτή το δικό της μέρισμα και έχασε σχεδόν το διπλάσιο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλες και οι δικές της απώλειες.

FTSE 25: Χωρίς ανοδική μετοχή σήμερα. Ξεχώρισε η ΕΥΔΑΠ που έχασε μόλις 0,45%, αλλά δεν είχε κάνει και κάποια κίνηση το προηγούμενο διάστημα, η Cenergy με απώλειες 0,66% μόνο και τρομερό ράλι το προηγούμενο διάστημα και ο ΟΤΕ με απώλειες 0,67% αλλά και εδώ δεν έχουμε δει κάποια σημαντική άνοδο. Μας άρεσε επίσης και η εικόνα του Τιτάνα που έχασε 1,28% και της Μυτιληναίος που παρά το ράλι είχε πολύ μικρή συγκριτικά υποχώρηση.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έκοψε 0,12 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου, αλλά υποχώρησε και αυτή σημαντικά. Έχασε 3,12% και έκλεισε στα 2,79 ευρώ.

ΒΙΣ: Ξανά στο limit down και με ανεκτέλεστα.

MIG: Στα 123 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει η αποτίμηση μετά το σημερινό -7,28%.

ΑΒΑΞ: Υποχώρησε και αυτή 6,80% αλλά έχει κάνει σημαντικό ράλι.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Από τις λίγες που ενισχύθηκαν, καθώς η εταιρεία απάντησε σήμερα σε αυτά που γράφαμε το προηγούμενο διάστημα, ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το Δ.Κούτρα. Οι δικές μας πηγές λένε πως είναι θέμα ολίγων ημερών οι ανακοινώσεις.

IDEAL: Και αυτή έκοψε επιστροφή κεφαλαίου. Έκλεισε με απώλειες στα 4,98 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης